Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Sunday, 28 September 2014

Puaka Niring : Misteri 120 Cawangan DAP Tidak Berdaftar Tapi Boleh Undi CEC DAP???


Giler.... memang dah giler gamaknya parti DAP sekarang yang dah kemaruk kuasa dan jawatan hingga membawa kepada impian untuk berkuasa dan menjadi pemerintah kerajaan Malaysia. 120 cawangan DAP tidak berdaftar dengan Pendaftaran Pertubuhan (ROS) tapi masih memghantar wakil ke CEC DAP sebagai perwakilan dan menjadi pengundi.

Kalau begini keadaannya memang ada kewajaran bagi ROS untik mengambil sebarang tindakan yang mengikut lunas undang-undang seperti apa yang dikatakan oleh bekas Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong. Ini pasti menimbul 1001 misteri kepada rakyat negara ini bagaimana sebuah parti boleh bertindak membelakangi undang-undang hanya kerana ingin mengejar kuasa.

Cuba kita bayangkan kalau perkara yang sama dilakukan oleh UMNO pasti siang malam 24 jam seminggu macam 7Eleven pencacai dan penyokong pembangkang tak berenti dok balun kata macam-macam kat UMNO dan yang paling akan terkena kesannya adalah Perdana Menteri Najib Razak yang merupakan Presiden UMNO.

Bila senario ini berlaku kita dapat lihat bagaimana perangai rakan-rakan lain dalam Pakatan Rakyat seperti Pas dan PKR yang buat-buat tak nampak jer kesalahan sebegini. 

Pihak berwajib seperti ROS haruslah mengambil tindakan mengikut undang-undang bagi menyemak perkara ini dan jika terdapat kesahalahan yang melanggar undang-undang maka pihak ROS harus mengambil tindakan segera agar perkara ini tidak berlarutan dan akhirnya nanti menjadi kebiasaan plak kepada semua parti dalam negara kita. 

1 comment:

  1. kalau UMNO boleh di batalkan sebab issue sama, kenapa DAP tak dibatalkan..double standard ke..bubar DAP...tidak sah dari segi undang undang..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers