Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Monday 23 March 2015

Sekali Lagi "MalaysiaKini" Kantoi Memutar-belit Kenyataan Menteri Kerajaan BN!!!! @NajibRazak @TengkuAdnanReal @KhairyKJ


Hari nie entah kenapa berdesub-desub poster ke"KANTOI"an MalaysiaKini masuk dalam banyak group wassap gua sampai ada yang hantar PM kat gua poster bukti MalaysiaKini kantoi memutar-belitkan kenyataan Setiausaha Agung UMNO yang juga Menteri Wilayah. Entah tidak dapat dipastikan kepastiannya kenapa poster Ku Nan nie banyak benar pengirimnya. Bukan isu Ku Nan secara peribadi yang mahu gua "highlight" kan cuma kekurang ajaran portal milik pembangkang ini yang memang suka sangat "pusing" kata-kata atau kenyataan menteri kerajaan BN dan pemimpin UMNO terutamanya.

Menurut info yang gua dapat cerita MalaysiaKini ini sudah pusing ayat Ku Nan semasa press conference yang dilakukan di Mesyuarat UMNO Cawangan Matahari selepas Ku Nan melawat lokasi tersebut. Seperti yang korang tengok dalam poster tu ayat asal Ku Nan adalah "Hudud harus diterima oleh setiap orang Islam, sebab Hudud datang dari Allah, BN ada meeting berkaitan dengan Hudud, kita tunggu sehari dua ini, PM akan bagi statement". Wartawan MalaysiaKini bertanya "sebab apa dulu tolak Hudud" Jawab Ku Nan "dulu Hudud politik Pas" ( now MalaysiaKini manupulasi ayat Ku Nan).

Ini pula petikan dari portal Agenda Daily yang juga hadir ke PC yang sama dan mendengar kata-kata yang sama dari mulut yang sama pada masa yang sama.
Di tengah kehangatan isu Hudud setelah Dewan Undangan Negeri Kelantan lulus pindaan Enakmen Kanun Jenayah Syariah (II) (1993) Khamis lalu sudah tentu semua orang hendak tahu apa pendirian rasmi UMNO Pusat mengenainya.
Sekalipun 12 Ahli Dewan Undangan Negeri UMNO/BN sokong pindaan itu di DUN Kelantan namun kini ia perlu melalui proses yang lebih besar yakni diluluskan oleh Dewan Rakyat.
Apakah 87 dari 88 Ahli Parlimen UMNO yang beragama Islam akan sertai 21 Ahli Parlimen PAS undi sokong usul persendirian Kerajaan Negeri PAS Kelantan bila dibentangkan di situ nanti?
Juga apakah 10 Ahli Parlimen Islam dari parti komponen Parti Pesaka Bersatu Sarawak (PBB) akan sokong selain Ahli Parlimen Bebas tunggal,Tan Sri Khalid Ibrahim.
Tanda tanya mengenai pendirian UMNO akan terjawab samaada Isnin atau Selasa ini.
Setiausaha Agung UMNO Datuk Seri Tengku Adnan Mansor kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri akan buat kenyataan dalam sehari dua ini.
Di temui wartawan selepas satu majlis di Putrajaya Ahad,beliau juga berkata pelaksanaan hudud itu bagaimanapun perlu mengikut Perlembagaan Persekutuan.
Tengku Adnan juga hentam DAP dan PKR yang cuba gugat keutuhan BN mengunakan isu Hudud sedangkan mereka yang berdepan masalah.
Beliau yang juga Menteri Wilayah Persekutuan, berkata isu hudud sebenarnya merupakan provokasi DAP dan PKR, yang cuba mengelirukan dan memecah-belahkan BN.
"Saya tidak kata yang kami menentang hudud. Hukum tetap hukum. Sebagai orang Islam, hukum Allah merupakan hukum. Pihak yang memainkan (isu) ini ialah DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR)
"Mereka ingat mereka boleh memecah-belahkan BN. Kepimpinan BN adalah berbeza kerana kami percaya pada keputusan konsensus dan kerana itulah kami mengadakan mesyuarat khas dengan semua pemimpin utama parti komponen BN untuk mendapat pandangan mengenai hukum hudud,"katanya.- 22/3/2015
Sumber : Agenda Daily


Dasar Cauvinis Ultra-kiasu DAP dan puak2 Melayu-Lesu PR memanipulasi apa saja isu dengan cara yang amat jijik sekali..!!!!..

Mereka yang menampar, mereka yang menangis semata-mata menutup kedajalan diri..!!!.
Andai UMNO tidak berjuang untuk ISLAM, mana mungkin Islam itu berada pada kedudukan tertinggi sejak merdeka sehinggalah ke saat ini. Ini adalah FAKTA yang jelas di depan MATA..!!!.

ISLAM serta segala Hukum-hakam seperti yang telah dijelaskan dalam Al-Quran pada UMNO bukan alat mainan atau umpan menagih simpati atau menagih undi...!!!!

ISLAM ADALAH PEGANGAN SUCI YANG SENTIASA DI JULANG TINGGI..!!!!.

Usah sesekali terdakyah dengan segala agenda keji puak2 yang sengaja memanipulasi isu-isu yang terjadi dengan cara paling keji ini..!!!!.

Sumber : Bicara Bugatti

Bukan Ku Nan sahaja yang menjadi mangsa putar-belit pembangkang ni tapi Menteri Belia dan Sukan yang juga Ketua Pemuda UMNO Malaysia pun kena sama.


p/s : jangan ada yang meroyan pulak lepas nie sudah ler... fahami isu dulu kemudian baru meroyan ye... hehehehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers