Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Friday 2 January 2015

Jawapan Isu Tampal Muka PM @NajibRazak Pada Kampit Beras??? @IsmailSabri60 #DSIS


Baru-baru nie kecoh di laman sosial terutama menerusi wassap group pasal gambar seorang individu kelihatan sedang menampal stiker gambar Perdana Menteri pada kampit beras. Maka gempak-gempita la macai-macai fuckatan meloncat menabur fitnah kononnya bantuan kerajaan lambat sampai sebab nak cetak dulu muka PM kat kampit beras.

Kepada macai-macai fuckatan dan mereka di luar sana yang mahukan jawapan sebenar pasal isu gambar PM pada kampit beras, ni jawapan daripada tuan punya badan sendiri yang gambarnya tersebar merata tu. Lepas ni harap takda lagi yang dok tambah fitnah pasal benda remeh-temeh ni.
Banjir: Beras berpelekat wajah PM: Sukarelawan dah sahkan Malaysiakini menipu. SKMM kena ambil tindakan ni.

Beras berpelekat wajah PM: Sukarelawan sahkan Malaysiakini berbohong #AwasBanjir

Kuala Lumpur, 2Jan - Naib Pengerusi Briged Kesatria Muda, Eddy Casmady Che Hussin menafikan paket beras dan bantuan daripada Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (KPIAT) dilekatkan dengan pelekat berwajah Perdana Menteri.

Sambil menyifatkan tindakan portal berita Malaysiakini berniat jahat, beliau kesal kerana tindakan portal berita itu melaporkan berita palsu dan memanipulasikan gambar beliau ketika meletakkan penanda berwajah PM telah menyebabkan salah tanggap, persepsi negatif dan tuduhan tidak baik terhadap beliau dan NGO yang diwakili beliau.

Beliau juga akan membuat laporan polis dan mengambil tindakan undang-undang ke atas Malaysiakini dan blogger Syed Akbar Ali atau OutSyed The Box di atas fitnah yang dilakukan.
Berikut adalah kenyataan penuh beliau kepada KL Xpress mengenai isu ini.

Kenyataan Naib Pengerusi Briged Kesatria Muda - Mohd Eddy Casmady Che Hussin mengenai Laporan Malaysiakini Mengenai Paket Beras Bantuan Banjir Kementerian Pertanian & Industri Asas Tani Berpelekat Wajah Perdana Menteri

Beras Ditampal Gambar PM Fitnah Terbaru MalaysiaKini!!! @NajibRazak @IsmailSabri60 #DSIS
Banjir: Beras dicetak wajah PM, penipuan terbaru Malaysiakini & blogger serta macai Pakatan Rakyat.

Tak habis-habis portal milik Pakatan Rakyat ni buat fitnah terutama dalam suasana sedih terutama rakyat dan penduduk yang menjadi mangsa banjir yang masih belum reda. Dalam keadaan ini dah ler tak membantu sama bahkan menabur fitnah lagi. Terbaru MalaysiaKini menabur fitnah soal gambar PM pada beras yang diagihkan oleh Kementerian Pertanian, Industri Asas Tani.

Daripada berpuluh ribu metrik tan yang disumbang dan diagihkan oleh Kementerian Pertanian kepada mangsa banjir sejak awal musibah ini berlaku kenapa beras yang menjadi isu tidak ikan, bawang, sayuran, daging, dan keperluan lain. Kerana pembangkang sudah ketandusan modal tambahan pula pemimpin mereka daripada Pakatan Rakyat langsung tidak turun padang membantu.

Ini jawapan kepada fitnah yang dibuat oleh MalaysiaKini berkaitan isu beras :

Wednesday 31 December 2014

Bukti Kementerian Pertanian Komited Bantu Petani, Penternak, Nelayan Terlibat Banjir??? @NajibRazak @IsmailSabri60 #DSIS


PC by YBM Menteri Pertanian, Industri Asas Tani - Banjir

"Seperti yang semua tahu sejak dari 18hb Dis bermulanya banjir di Kelantan, MOA telah melibatkan diri secara langsung melalui KADA bagi penghantaran keperluan.

Bermula 26 Dis seluruh agensi di bawah MOA mula dilibatkan. Kita mobilize semua (agihkan tugas) dan guna semua aset-aset termasuk guna nelayan peladang membantu.

Sehingga kini kita sudah salurkan bantuan di 8 negeri melibatkan 51 kawasan parlimen.

Kita keluarkan belanja sendiri. RM1.821 juta setakat hari ini telah dibelanjakan.

Untuk memudahkan urusan kita sudah wujudkan "Command Centre" di Dengkil dan setiap negeri yang terlibat.

Ada 2 cara penghantaran - darat dan udara (atm)

Antara barangan yang diedarkan - 3 jenis iaitu :

1. Makanan kering - minyak, gula, tepung, rempah, air mineral, telur, ikan bilis, makanan dalam tin, susu, roti dan biskut.

2. Makanan basah - ayam, ikan, bawang, halia, kobis, carrot, kentang.

3. Bukan makanan - lampin bayi, ubat nyamuk, barangan kperluan lain.

Kita bukan sahaja jaga manusia, kita juga jaga haiwan ternakan. Kita pun hantar makanan ternakan kepada penternak.

Sunday 28 December 2014

Lensa Niring : Sukarelawan Kementerian Pertanian Sudah Giat Bantu Mangsa Banjir!!! @NajibRazak @IsmailSabri60 #DSISSejurus selepas arahan Menteri Pertanian, Industri Asas Tani Dato' Sri Ismail Sabri beberapa hari lepas yang menggerakkan sukarelawan dari pelbagai agensi di bawah Kementerian Pertanian mengumpulkan pelbagai jenis bantuan terutama barang berasaskan pertanian seperti beras, ikan, sayur-sayuran dari pelbagai pihak.

Seperti yang dijanjikan oleh Dato' Sri Ismail Sabri yang mahu agar semua agensi di bawah MOA turut membantu mangsa banjir yang mungkin memerlukan bekalan makanan segar seperti beras, daging, ikan dan sayur-sayuran.

Para sukarelawan MOA sedang giat membuat pembungkusan barangan di Pusat Gerakan Bantuan Banjir MOA bertempat di Depoh FAMA Dengkil sebelum dihantar kepada mangsa-mangsa banjir di Pantai Timur dan Utara tanahair.

Usaha murni seperti yang dilakukan oleh Kementerian Pertanian ini diharapkan sekurang-kurangnya dapat mengurangkan beban yang ditanggung oleh mangsa banjir.

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers