Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Saturday 12 July 2014

Panas!!! Gambar Rosmah "KANTOI" Dengan Handphone Canggih???? @NajibRazak


Biar betul citer ni??? Kalo tak betul boleh timbul fitnah. Mana bukti kata isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah pakai tepon cap ayam. Mana bukti??? Ada gambar tak??? Kalo ada gambar buktikan la jangan main cakap kosong jer. Paling tidak bawak la keluar sekeping gambar sebagai bukti sandaran apa yang dikatakan. 
Semalam dalam satu majlis Ramadan di Masjid Tengku Ampuan Jemaah di Bukit Jelutong, Selangor, kemesraan YAB Perdana Menteri DS Najib Tun Razak dengan YAB Menteri Besar Selangor TS Khalid Ibrahim menjadi viral di media siber.
Malahan, rakan media saya di Jakarta menghantar pesanan ringkas kepada saya, apakah TS Khalid Ibrahim akan menyertai UMNO kerana tekanan kuat dalam PKR yang mahukan beliau turun takhta. Saya berkata, jika pak Jusuf Kalla dari parti Golkar bisa bekerjasama dengan Partai PDI-P, masakan di Malaysia tidak bisa. Dia menjawab, "he he he...".

Apa pun, di sebalik mata merasa seronok melihat kemesraan-kemesraan perbuatan dan ucapan-ucapan di antara dua tokoh ini, ada sesuatu yang tidak disedari oleh khalayak. Namun, sahabat saya berjaya mengambil gambar eksklusif Datin Seri Rosmah Mansur.
Mesej sahabat saya itu kepada saya, "DS Rosmah pakai Handphone biasa sahaja, not even a smartphone". Saya terkejut, lalu saya katakan kirimkan gambar itu segera, kerana saya tahu rakyat mahu melihatnya.
DS Rosmah Mansur adalah seorang ibu yang sederhana, seorang isteri kepada Perdana Menteri Malaysia yang sederhana, kesederhanaannya tidak dilihat mungkin kerana beliau tidak menunjuk-nunjuk kesederhanaan itu. Beliau boleh sahaja memakai handphone jenama terkini jika beliau mahu.
Jika beliau yang selalu dimomokkan dengan pelbagai tuduhan liar oleh pihak tertentu, sudah tentu beliau boleh sahaja memakai handphone jenama IPhone 5S jenama baharu atau Samsung jenama terkini. Tetapi, DS Rosmah mengeluarkan handphone jenis lama yang bukan smartphone pun dari beg tangannya!
Selama ini, beliau akan menerima baik sesiapa sahaja yang memerlukan kehadirannya, walaupun kadang-kadang majlis itu akan membawa impak negatif kepadanya, tetapi kerana menghormati jemputan penganjur, beliau menghadirkan diri juga. Itu adalah kesederhanaan dalam sikap dan cara membuat keputusan.
Beliau hadir semalam dalam majlis Yayasan Pendidikan Cheras, malah kenyataan beliau hanya tidur lebih kurang 4 jam sehari membayangkan pengorbanan beliau kepada rakyat dan negara.
Beliau tidak kekok mendekatkan dirinya dalam majlis-majlis agama, majlis bersalawat ke atas Rasulullah SAW, majlis membaca yasin dan tidak lupa menunaikan umrah di Mekkah. Semua ini adalah kasihsayang Allah SWT kepada hambaNYA.
Saya yakin Allah SWT akan melindunginya dan memberi hidayah-hidayah yang berterusan kepadanya.
Sumber : JentayuBaka 

Friday 11 July 2014

Subhanallah!!! Bayi Enggan Berpisah Dengan Ibu Selepas Bersalin???


Seperti diketahui, hubungan antara ibu dan anak amat istimewa dan bermula sejak dari dalam perut lagi.

Keistimewaan hubungan tersebut terserlah dalam video di bawah apabila seorang bayi yang baru lahir enggan dipisahkan daripada ibunya.

Bayi berkenaan yang dilahirkan melalui kaedah caesarian, pada mulanya ditunjukkan pada ibunya secara dekat seperti yang sering dilakukan oleh doktor.

Ia kemudiannya diambil semula untuk dibersihkan dan dibedung dengan sempurna.

Bagaimanapun, tangan comel bayi tersebut segera mendakap wajah ibunya dan tidak mahu dipisahkan lagi selepas itu.

Bila ditarik, bayi berkenaan menangis sekuat hati dan kembali diam selepas didekatkan kembali pada ibunya.

Memang manis sekali momen ini dan ia pasti menyentuh hati para ibu dan anak di luar sana.

Wednesday 9 July 2014

Rosmah Hadir Majlis Tazkirah, Solat Sunat Tasbih


PUTRAJAYA – Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor hari ini menghadiri majlis tazkirah serta menunaikan solat sunat Tasbih yang diadakan di Seri Perdana, di sini.

Majlis yang diadakan sempena menghayati bulan Ramadan itu turut dihadiri isteri Ketua Setiausaha Negara Puan Sri Rohani Abdullah.

Pada majlis berkenaan, penceramah terkenal, Datuk Dr Fatma El-Zahra menyampaikan tazkirah yang berkisar kepada amalan dan perbuatan yang wajib dilakukan pada bulan Ramadan serta keberkatannya dan manfaat yang diperoleh dengan menunaikan solat sunat Tasbih.

Lebih 200 tetamu lain terdiri daripada anggota Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-isteri Menteri dan Timbalan Menteri (Bakti), Persatuan Suri dan Anggota Wanita Perkhidmatan Awam (Puspanita), Persatuan Keluarga Polis (Perkep) dan Badan Amal dan Kebajikan Angkatan Tentera (Bakat) menghadiri majlis itu.

Turut hadir penuntut dari Universiti Teknologi MARA (UiTM), Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) dan Universiti Teknologi Malaysia (UTM). – MyNewsHub

Monday 7 July 2014

VIDEO : Bila Ahli Silap Mata Tukar Burung Kepada Gadis!!! OMG!!!


BAGI mereka yang mengikuti rancangan ‘Britain’s Got Talent 2014′, pasti anda mengenali Darcy Oake, 26, peserta yang berjaya memukau juri termasuk Simon Cowell dan para penonton dengan aksi silap matanya yang cukup hebat.

Malah video persembahannya yang dimuatnaik di laman YouTube enam hari lalu sudah mencecah tontonan lebih 13 juta kali, memetik Yahoo.

Susulan kehebatannya itu, ada pihak yang menyifatkan dia sebagai ‘terlalu profesional’ untuk pertandingan seumpama itu.

“Mengenai perihal profesional, saya faham apa yang mereka maksudkan. Tapi, rancangan ini tidak pernah dianggap hanya untuk amatur,” katanya.

Persembahan Oake itu hampir keseluruhannya menggunakan burung merpati sebagai subjek utamanya, namun bahagian akhirnya cukup mengejutkan orang ramai apabila dia menukarkan beberapa ekor burung itu kepada seorang gadis.

Saksikan.

Ku Nan Lebih Pentingkan Imej Bandaraya Dari Kebajikan Rakyat??? @NajibRazak


Terlajak perahu boleh diundur, dan tiada apa yang kerajaan boleh lakukan untuk mengubah publisiti negatif yang diterima berikutan kenyataan kurang sensitif Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

"Ku Nan (nama gelarannya), jangan buat PC (sidang akhbar). Dia kena keluar kenyataan je," ujar seorang rakan berikutan kenyataan panjang yang dikeluarkan oleh Ahli Parlimen Putrajaya itu pada hari Jumaat, dengan butir-butir rancangan kerajaan bagi menangani isu-isu golongan tidak berumah dan melarat di Kuala Lumpur.

Tengku Adnan mendakwa kenyataannya itu "disalah faham" oleh pengkritik

"Saya telah mengambil perhatian terhadap aduan daripada rakyat dan rakan-rakan mengenai isu golongan tidak berumah yang saya telah utarakan.

"Niat saya adalah untuk memperbaiki keadaan, tetapi jika ada yang telah memiliki tanggapan atau persepsi yang berbeza, maka saya bersedia untuk menjelaskan dan menerangkan tujuan sebenar saya," beliau menulis di laman Facebooknya.

Pada hari Rabu dan Khamis, Tengku Adnan menjadi tajuk utama berikutan desakan beliau bahawa kerajaan akan "membersihkan jalan-jalan" dari pengemis dan mereka yang tidak berumah.

Perkataan Bahasa Melayu yang Tengku Adnan gunakan pada Rabu (2 Julai) untuk menggambarkan proses ini, yang akan dilaksanakan oleh Dewan Bandaraya dan agensi-agensi penguatkuasaan lain yang berkaitan, adalah "angkut" dan ini adalah perkataan sama yang biasa digunakan bagi menyifatkan kutipan sampah.

Beliau juga berkata kementerian itu akan mengenakan denda dan hukuman lain ke atas kedua-dua pemberi dan peminta sedekah.

Kenyataan kontroversi beliau dikritik meluas kerana mensasarkan golongan yang kurang bernasib baik secara tidak adil, bersama-sama dengan pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang berada di jalanan untuk menawarkan bantuan. Tetapi Tengku Adnan berkeras bahawa kehadiran mereka telah mencemarkan imej Kuala Lumpur.

Dalam sebuah sidang akhbar di Dewan Bandaraya pada hari Khamis (3 Julai), Tengku Adnan dilaporkan berkata: "Imej bandar saya sangat tidak baik...Jika saya tidak melakukan perkara seperti ini, masyarakat tidak akan berdisiplin."

Sunday 6 July 2014

Kerana KEBANGANGAN Menteri Wilayah, Tak Pasal-pasal Rosmah Kena "Getah"??? @NajibRazak


Inilah akibatnya bila menteri kerajaan bangang akal pendek dalam membuat keputusan dan mengeluarkan kenyataan. Terbaru heboh pasal "fatwa" baru Menteri Wilayah, Tengku Adnan a.k.a Ku Nan ni yang mahu mendenda saman kepada pemberi sedekah ni [BOLEH BACA SELANJUTNYA DI SINI] yang terdiri daripada golongan miskin dan gelandangan di sekitar bandaraya Kuala Lumpur. 

Bukan isu fatwa bangang ni yang nak dikongsikan kali ini tapi kesannya secara langsung dan tidak langsung kepada Perdana Menteri termasuk isteri beliau Datin Seri Rosmah. Jika sebelum ini dah sunyi cerita pasal Rosmah dimanipulasi dan dispin pihak pembangkang terutama di portal mereka. Disebabkan isu saman pemberi sedekah dan larangan memneri makan kepada golongan miskin dan gelandangan ini, tak pasal-pasal nama Rosmah terpalit sama bila portal pembangkang MalaysiaKini mengheret sama kebangangan Menteri Wilayah ini dengan isu isteri Perdana Menteri yang menjadi penaung kepada sebuah NGO yang turut sama memberi makan kepada golongan gelandangan ini iaitu Kenchara Soup Kitchen yang baru-baru ini mengeluarkan kenyataan bahawa NGO ini akan menghentikan program memberi makanan kepada golongan miskin dan gelandangan di sekitar Kuala Lumpur [SILA KLIK SINI UNTUK CERITA SELANJUTNYA]

Sepatutnya Perdana Menteri Najib Razak boleh mula melihat perkara ini secara serius dan mendalam akan kreadibiliti Ku Nan ni yang semakin hari semakin teruk dan mengarut yang akhirnya bakal mengheret sama menjejaskan Perdana Menteri dan kerajaan secara tidak langsung serta mula membuat penilaian semula akan peranan Ku Nan dalam kerajaan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers