Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Saturday 11 October 2014

Kurang Ajar Macai PR Samakan Anak PERMATA Sebagai Binatang!!! Apa Rasa Kalo Anak PERMATA Itu Anak Anda???


Kurang ajar!!! Memang kurang ajar. Apa rasanya jika salah seorang anak PERMATA itu adalah anak beliau. Apa perasaan beliau jika anak beliau disamakan sebagai binatang atau kita kutuk anak beliau seperti beruang Panda. Sudah pasti luluh hati bila mendengar ada manusia mengkeji zuriat kita sebagai binatang. Memang sedap dan seronok mengkeji dan menghina tapi apa rasanya nanti kalau ada orang menghina atau mengeji zuriat individu yang menulis sedemikian.

Bukan salah PERMATA atau salah anak yang terlibat dalam program PERMATA kerana program ini jelas membantu anak-anak yang istimewa yang mempunyai tahap IQ yang tinggi jika dibandingkan dengan umur semasa. Dalam erti kata lain program ini membantu kanak-kanak yang pintar agar memaksimakan anugerah Allah ini ke satu tahap yang sepatutnya.  

Tahniah rakyat Malaysia yang prihatin tentang Baet 2015 yang dibentangkan semalam terutama bajet untuk pendidikan awal kanak-kanak berjumlah RM711 juta.. Keprihatinan kerajaan kepada Permata Negara menyebabkan penyokong Pakatan Rakyat merumuskan keseluruhan bajet RM711 juta tersebut semuanya untuk Permata dan seperti biasa pencetus dan penaung program Permata yang mendapat 'pujian' kononnya dpt peruntukan sebanyak itu.

Fakta sebenar adalah kementerian dan agensi yang terbabit dengan pendidikan awal kanak-kanak merangkumi Kementerian Pelajaran, Kemas, Permata dan Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN).

Sudah tentulah Kementerian yang akan mendapat majoriti peruntukan tersebut dan kementerianlah yang akan mengagihkan kepada agensi di bawahnya. Manakala Kemas pula kedua banyak yang akan menerima agihan bajet tersebut dan kemudiannya barulah Permata dan JPNIN. Tidak mengapa kita maafkan saja mereka yang menyangka peruntukan "seven eleven" juta tu hanya khas untuk Permata sahaja. 


Adalah diharapkan agar pihak yang berkaitan terutama daripada pentadbiran PERMATA sendiri agar menyiasat dakwaan satu komen yang mendakwa beliau adalah kakitangan dalaman PERMATA menggunakan ama HAYATI AZIZ" yang mempertikaikan ke mana perginya perbelanjaan wang PERMATA sedangka beliau adalah orang dalam PERMATA tidak menerima apa-apa bantuan atau peruntukan daripada PERMATA sebelum ini.

Ini merupakan dakwaan yang sangat serius lebih-lebih lagi beliau mendakwa sebagai "orang dalam PERMATA" sendiri. Siasatan rapi harus dijalankan agar memastikan sama ada dakwaan itu benar atau sebaliknya. Dan jika terbukti tidak benar tanpa sebarang bukti kukuh, individu tersebut harus diambil tindakan sewajarnya kerana telah melakukan "fitnah" terhadap PERMATA.

Lakulah sejuta kali pun kebaikan tetap keburukan jua yang dilihat oleh macai-macai asuhan pemimpin Pakatan Rakyat dan jangan harap mereka akan mengiakan sesuatu kebaikan yang dilakukan oleh kerajaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers