Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Wednesday 20 September 2017

Puaka Niring : Misteri Kemunculan Kembali Mike Tyson Menggerunkan Pembangkang Di Selangor???? @NajibRazak #KN


17 September 2017 baru-baru ini merupakan antara tarikh yang mendebarkan rasanya buat hampir seluruh rakyat Malaysia yang mengikuti perkembangan politik tanahair bila mana sejak beberapa hari sebelum tarikh tersebut bertebaran wassap mengenai tanda-tanya kenapa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang juga Presiden UMNO memanggil kesemua Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO ke satu mesyuarat khas yang secara tiba-tiba. Ramai yang cuba mengagak Perdana Menteri bakal mengumumkan pembubaran Parlimen seterusnya PRU 14 bakal diadakan. Ini dikuatkan lagi dengan tindakan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Zahid Hamidi yang memendekkan lawatan serta program di luar kawasan. Tambahan pula dengan tindakan beberapa Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO turut memberikan keutamaan untuk hadir ke mesyuarat tergempar ini.

Namun segalanya sudah terjawab, misteri sudah terungkai. Bukanlah pembubaran Parlimen yang diumumkan tapi kemasukkan kembali Muhammad Taib bekas Menteri BEsar Selangor yang dulunya dari UMNO masuk Pas dan kini kembali semula ke pangkuan UMNO. Apa yang nyata tindakan PM Najib selaku Presidern UMNO menerima beliau kembali dibuat secara mesyuarah persetujuan sebulat suara Majlis Tertinggi UMNO bukan tindakan secara peribadi. Ini jelas menunjukkan Presiden UMNO membuat tindakan bersama dengan kepimpinan tertinggi parti dan menerima keputusan sebagai satu "team" bukan secara individu atau diktator.

Maka melompat la pemimpin pembangkang yang turut menari sama ahli dan akar umbi dalam UMNO sendiri dengan barita yang mengejutkan itu. Pelbagai "feedback" dapat dilihat. Pelbagai persepsi timbul. Pelbagai reaksi yang diberikan oleh ahli UMNO ada yang pro dan ada yang kontra ada yang setuju tak kurang juga yang mengutuk dan tidak menyenangi dengan tindakan Presiden UMNO ini. 

Apa yang mungkin kita tidak ketahui dengan kemasukkan kembali "Mike Tyson" ke dalam gelanggang politik pasti akan memberi satu deminsi baru kepada warna-warni politik tanahair terutama Selangor selaras dengan janji beliau untuk membantu mengembalikan Selangor ke tangan BN berdasarkan pengaruh beliau yang masih ada dan pengalaman luas beliau sewaktu mentadbir Selangor sebagai Menteri Besar. Sudah tentu beliau amat masak dengan seluk belok konar baring politik Selangor tambahan pula dengan pengalaman beliau berada dalam "circle" pembangkang terutama Pakatan Baru. Dan ini sebenarnya yang menggusarkan dan menakutkan pemimpin Pembangkang sebenarnya.

Info Lanjut Sila KLIK SINI KLIK SINI KLIK SINI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers