Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Saturday 25 February 2017

Menteri Wilayah @TengkuAdnanReal Menafikan UMNO Tawar Geran Atau Dana Untung Berlipat Ganda!!!!!!


Menteri Wilayah menafikan desas-desus dan khabar angin mengenai berita terdapatnya pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab untuk kepentingan peribadi menggunakan nama dan jawatan beliau serta nama parti UMNO kononnya menawarkan geran dan dana kepada syarikat-syarikat dengan dijanjikan pulangan berlipat kali ganda dalam tempoh tertentu dengan menggunakan dana atau geran tersebut.
KUALA LUMPUR – Ibu Pejabat UMNO menerima aduan berhubung tindakan pihak tidak bertanggungjawab mengunakan nama parti itu bagi menawarkan geran atau dana kepada syarikat sdn. bhd. dan enterprise. 
Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata, syarikat sdn. bhd. dan enterprise dijanjikan dengan pulang berlipat kali ganda dalam tempoh tertentu melalui geran atau dana tersebut. 
“Modus operandi skim tersebut menyasarkan peniaga kecil dan syarikat baru yang mempunyai modal kecil. 
“Sehubungan itu, saya ingin menafikan UMNO dalam pemberian geran atau dana kepada mana-mana pihak. 
“UMNO juga tidak pernah melantik mana-mana individu atau pihak menjadi ejen dalam skim tersebut,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini. 
Justeru, Tengku Adnan menasihati orang ramai supaya tidak terpengaruh dengan perkara yang menggunakan nama UMNO seperti itu. 
“Orang ramai diminta membuat semakan dengan Ibu Pejabat UMNO terlebih dahulu jika didatangi atau mahu melibatkan dalam perkara yang membabitkan nama UMNO agar tidak tertipu,” katanya. – MYNEWSHUB.CC

Thursday 23 February 2017

Akhbar ChinaPress "KELIRU" Antara #DinarDirham Dan Dinar Dirham Global????? #BNM


Sebuah akhbar berbahasa cina iaitu China Press dilihat "KELIRU" dalam melaporkan berita mengenai DinarDirham di antara syarikat DinarDirham dengan syarikat Dinar Dirham Global kerana antara keduanya adalah entiti yang jauh berbeza (Klik Sini). Dalam laporan berita menyebut bahawa Dinar Dirham Global disenaraikan oleh Bank Negara Malaysia sebagai "Unlicensed Activities" dengan menyenaraikan syarikat Dinar Dirham Global bersama-sama tiga lagi syarikat seperti kenyataan di bawah :

(Kuala Lumpur, 20) Domestic law enforcement gray areas, legally registered companies may also operate without authorization, resulting in illegal pyramid schemes, gold speculation activities continue to burn in the country! Since September last year, there are four unlicensed companies are included in the national bank's financial consumer vigilance list!

According to the official website of the State Bank, the latest four companies on January 9 this year, was included in the financial consumer vigilance list, so far the illegal companies or sites to 281.

The general public difficult to distinguish the actual situation

The four companies or websites that are listed on the police list include three legally registered companies, but none of them have been approved by the National Bank or have not been authorized by the business (Unlicensed activities):

1. Exorbitance Influence Sdn Bhd (1191499-U)
2. Dinar Dirham Global
3. Mi1 Global Sdn Bhd (1145697-X)
4. Xcelent Job Trading (001971755P)

In the country, legally registered companies may also operate without authorization or authorization, especially in the gray area of ​​the gold investment plan, the general public is difficult to distinguish the actual situation.

According to the Malaysian company committee, even if a company successfully registers the business with the committee, it is the responsibility of the owner concerned to obtain licenses, permits or approvals to other relevant units to operate their business.

An insider also revealed that some companies that have registered with the Malaysian Companies Committee have been operating an illegal business later. Unless the report is received, the unit concerned will be able to take action after considering its business.

Malah akhbar juga telah menyenaraikan Dinar Dirham Global (No 53) dalam senarai 281 syarikat yang telah diisytiharkan oleh Bank Negara Malaysia sebagai  syarikat "Aktiviti Yang Tidak Dilesenkan" seperti senarai di bawah :


Monday 20 February 2017

Dakwaan #DinarDirham Tidak Diiktiraf Adalah Tidak benar???? @AraiEzrra #AraiEzzra


Sejak kebelakangan ini muncul dakwaan dari beberapa pihak yang tidak bertanggungjawab mendakwa konsep Dinar Dirham yang oleh anak muda bernama Muhd Azrainuddin Zainal meragui termasuk fitnah terhadap Koperasi Dinar Dirham serta pihak pengurusannya. Jika diperhalusi isu ini jelas tidak benar sama sekali berdasarkan beberapa bukti di bawah :

1. Dakwaan konsep Dinar Dirham adalah penipu adalah tidak benar :
Ini adalah petikan berita Buletin Utama TV3 awal tahun 2017 yang secara terang-terangan melaporkan berita berkaitan konsep yang di bawa oleh DinarDirham dalam segmen Buletin Utama. Adakah ini jelas menunjukkan pihak TV3 telah melaporkan dan mempromosi satu konsep perniagaan yang salah disisi undang-undang. Adakah pihak Media Prima sebuah stesen televisyen yang paling besar di Malaysia tidak membuat kajian latarbelakang syarikat atau perniagaan dengan sesuatu laporan berita yang ingin mereka terbitkan. Adakah pihak Media Prima akan membelakangi etika kewartawanan iaitu melapor berita yang benar dan sahih.

2. Dakwaan Koperasi Dinar Dirham Tidak Sah juga tidak benar :

Untuk pengetahuan semua, Koperasi DinarDirham Berhad adalah sebuah koperasi yang berdaftar di bawah Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) - ini buktinya, Pengerusi Eksekutif Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM), Datuk Dr Noor Zari Hamat yang merasmikan bangunan berkenaan pada 30 November 2016.


Jika tidak berdaftar di bawah SKM, apa gila Pengarah Eksekutif Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) turun merasmikan pelancaran galeri koperasi tersebut?


Sebenarnya konsep DinarDirham ini juga telah dizahirkan oleh tokoh ekonomi terhebat negara kita iaitu mantan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir. Elok tengok video nie sampai habis dan hadamkan......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers