Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Friday 11 April 2014

#MAHA2014 Pra-Pelancaran Mendapat Sambutan Positif... @NajibRazak @IsmailSabri #DSIS


Majlis Pra-Pelancaran MAHA 2014

Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani sekali lagi akan menganjurkan acara dwitahunan bertaraf antarabangsa iaitu Malaysia Agriculture, Horticulture and Agrotourism (MAHA) 2014 dan Sambutan Hari Peladang, Penternak dan Nelayan Kebangsaan (HPPNK) yang akan diadakan pada 20 - 30 November 2014.

Majlis Pra-Pelancaran MAHA 2014 disempurnakan oleh YB Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Dato' Seri Ismail Sabri Yaakob pada 10hb April 2014 (Khamis) sebagai simbol bermulanya promosi acara MAHA pada tahun ini.

MAHA 2014 yang diselaraskan oleh MARDI dan FAMA dengan dibantu oleh jabatan serta agensi di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani kali ini akan membawa tema "Agroteknologi Pemangkin Transformasi" dan bakal memaparkan lebih banyak tranformasi sektor pertanian, penternakan dan industri asas tani yanga melibatkan aspek inovasi dan teknologi terkini.

Antara objektif utama pra-pelancaran adalah bagi memperkenalkan konsep baru MAHA 2014 yang melibatkan 8 fokus utama sektor pertanian iaitu :

 1. Hari Peladang, Penternak dan Nelayan
 2. Agri Trade
 3. Industri agro-makanan
 4. Industri asas tani
 5. Agro Youth
 6. Malaysian Agriculture and innovation Challenges (MAGIC)
 7. Agro-pelancongan
 8. Agri lifestyle
MAHA 2014 kali ini turut memperkenalkan 13 kluster pertanian yang memperlihatkan gabungan usahasama jabatan dan agensi di bawah MOS dalam menjayakan sektor pertanian. Kluster-kluster tersebut adalah :

 • Agro Base Industry
 • Agro Trade
 • Agro Tourism
 • Agrofood - Buahan & Florikultur
 • Agrofood - Nanas
 • Agrofood - Sayuran & Herba
 • Agrofood - Ternakan
 • Agrofood - Perikanan
 • Agrofood - Mekaninasi
 • Agrofood - Padi
 • Agro Youth
 • Agro - lifestyle dan Magic
MAHA 2014 merupakan platform terbaik menemukan peniaga, pembekal, pengedar, pembeli selain menjadi tempat yang strategik untuk mendapatkan informasi-informasi terkini bidang pertanian. Selain itu, MAHA 2014 juga sebagai platform bagi menawarkan peningkatan pengeluaran, keselamatan makanan, nilai tambah sekaligus meningkatkan pendapatan petani ke suatu aras yang lebih tinggi. Melalui MAHA 2014 juga kerajaan dapat mempromosikan bidang pertanian serta menawarkan peluang kerjaya yang menarik khususnya kepada generasi muda.

SUARAM Terima 100 Juta Dana Asing Bantu PKR Dan Pembangkang???


Presiden Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwanddin Hamzah hari ini mendakwa, sejumlah RM100 juta dana asing dipercayai telah dibawa masuk sepanjang operasi Suara Rakyat Malaysia (Suaram) di negara ini.

Dakwanya, transaksi dana asing termasuk dalam bentuk tunai itu dikatakan dibawa secara berperingkat daripada berjumlah AS$1,000 (RM3,056.19) sehingga AS$5,000 (RM15,280.94) sejak 1998.

Beliau mendakwa, berdasarkan maklumat bekas anggota pertubuhan tidak berdaftar itu, dana tersebut dipercayai digunakan bagi membiayai kegiatan ceramah politik dan menggerakkan demonstrasi jalanan dengan motif memfitnah kerajaan serta beberapa pemimpin negara ini.

Dakwanya, wang berkenaan juga dipercayai digunakan sebagai habuan rasuah kepada pegawai dalam agensi kerajaan bagi kepentingan sekutu Suaram.

“Kita dapat maklumat ini daripada bekas anggota Suaram.

“Wang tersebut dipercayai dibawa masuk oleh pemimpin-pemimpin Suaram melalui negara jiran. Mereka tidak mahu wang berkenaan dimasukkan melalui transaksi bank.

“Lebih merisaukan adalah wang ini dipercayai digunakan untuk merasuah beberapa kakitangan kerajaan bagi membuat keputusan yang memihak kepada kepentingan sekutu Suaram serta mendapatkan maklumat dan rahsia kerajaan dalam negara," dakwanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar mengenai pendedahan terbaru tindak tanduk Suaram di Ibu Pejabat JMM, Kota Damansara dekat sini.

Azwanddin berkata, nama kakitangan yang terlibat akan didedahkan oleh pihaknya dalam masa terdekat.

Dalam pada itu, Azwanddin turut mendakwa, Suara Inisiatif Sdn. Bhd. (Suara Inisiatif) bukan satu-satunya syarikat yang dikaitkan Suaram yang menerima dana daripada luar negara.

Dakwanya, selain Suara Inisiatif, terdapat sebuah lagi syarikat yang diguna pakai oleh Suaram iaitu difahamkan sebuah syarikat pemilik tunggal, Suaram Komunikasi.

“Kami mendapat maklumat ini daripada bekas anggota Suaram bahawa Suaram Komunikasi adalah syarikat pemilik tunggal yang menerima dana asing. Malah kami juga mendapati National Endownment For Democracy (NED) yang menyalurkan dana kepada Suaram Komunikasi," katanya.

Sumber : suaram-asia.blogspot.com

Lagi cerita pasal SUARAM terima dana asing RM100 juta KLIK SINI KLIK SINI

Wednesday 9 April 2014

Kempen "Peliharalah Tanah Kita" Dilancarkan oleh @moa_gov... @IsmailSabri60 #DSIS @tunfaisalSemalam Datuk Sri Ismail Sabri Yaakob, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani telah melancarkan Kempen "Peliharalah Tanah Kita" dan "Buku Garis Panduan Pembangunan Pertanian Di Tanah Bercerun" versi terbaharu di Dewan Serbaguna MOA, Putrajaya.

Usaha-usaha ini dilakukan kerana MOA tidak mahu sektor pertanian dilabelkan sebagai punca utama kepada berlakunya pencemaran alam sekitar dan bencana alam seperti banjir.
Permohonan Maaf Kepada "Pemimpin Belia Negeri" Yang Sebut "SIAL" Dalam Mesyuarat... @KhairyKJ


Syukur alhamdullillah semalam dengar khabar berita yang di bawa angin bahawa dakwaan kononnya ada seorang "Pemimpin Belia Negeri" yang mengeluarkan kata-kata kesat "SIAL" kepada "Anak Muda Kelab Gabungan Majlis Belia" adalah TIDAK BENAR SAMA SEKALI (cerita berkaitan hal tersebut boleh KLIK SINI). Menurut khabar angin itu lagi, satu pertemuan telah diadakan antara kedua belah pihak iaitu "Si Pengadu" yang merupakan "Anak Muda Kelab Gabungan Majis Belia"  dengan "Pemimpin Belia Negeri" itu sendiri telah turun padang bagi menjernihkan segala salah faham yang timbul antara kedua belah pihak. Menurut khabar angin itu lagi, satu perbincangan yang panjang dalam suasana yang cukup harmoni telah diadakan dalam suasana yang santai dan segala salah faham "misunderstanding" itu akhirnya telah berjaya dirungkaikan. Segala yang kusut akhirnya terungkai dalam suasana yang profesional.

"Salute" tabik "spring" gua kepada "Pemimpin Belia Negeri" tersebut yang juga merupakan seorang pegawai khas kepada pegawai khas seorang menteri yang secara "PROFESIONAL"nya turun sendiri ke bawah tanpa menghantar wakil pun untuk bertemu dengan kumpulan "Anak Muda Kelab Gabungan Majlis Belia" tersebut. Dikhabarkan "Pemimpin Belia Negeri" ini telah berjaya menjernihkan salah faham yang berlaku dan rasanya tidak perlu dipanjang-panjangkan lagi. Beliau dengan rendah diri menyelesaikan masalah yang timbul dalam suasana yang sangat harmoni. 

Inilah ciri-ciri seorang pemimpin muda yang mengetuai kepimpinan anak muda yang dicari-cari oleh negara dan masyarakat di negara ketika ini. Contoh teladan ini harus diikuti jejak langkahnya oleh pemimpin belia yang lain sama ada di peringkat kawasan, negeri mahu pun kebangsaan. Tahniah kepada "Pemimpin Belia Negeri" yang "gentleman" turun padang menyelesaikan sendiri masalah dan salah faham yang timbul. Bukan calang-calang orang boleh buat sebagaimana yang dah dibuat oleh "Pemimpin Belia Negeri" ni. 

Gua pun dengan rasminya "MEMOHON MAAF" kepada "Pemimpin Belia Negeri" yang juga merupakan pegawai khas kepada pegawai khas menteri tersebut di atas salah faham berkenaan dengan isu ini dan sedia menarik balik artikel sebelum ini.

p/s : benar kata orang tua-tua "tak kenal maka tak cinta"... dah kenal baru kita tau hati budi seseorang... 

Bukti NGO SUARAM Tidak Adil Hanya Berat Kepada Pembangkang???


Sudah jelas dan nyata bagaimana NGO yang kononnya "Suara Rakyat Malaysia" yang membawa suara dan hasrat rakyat tapi sebenarnya merupakan alat kepada pembangkang. Jika selama ini SUARAM melaungkan bahawa mereka adalah terus dan tidak dipengaruhi oleh mana-mana pihak. Maka jelas di sini mereka hanya digunakan oleh pemimpin pembangkang untuk survival politik pemimpin pembangkang sahaja. Artikel di bawah jelas bagaimana SUARAM menggunakan portal pembangkang The MalaysianInsider seolah-olah dilihat hanya memperjuangkan Anwar dan Karpal Singh apabila mereka dijatuhi hukuman bersalah oleh mahkamah seterusnya membawa kepada perlucutan jawatan sebagai Ahli Parlimen. SUARAM cuba memberi gambaran negatif kononnya sistem kehakiman negara tidak adil dan tidak telus. Tetapi mereka tidak pernah bising apabila sebelum ini bila mahkamah menjatuhkan hukuman bahawa Anwar Ibrahim didapati tidak bersalah di atas kes liwat. 
The message from law advocates the world over is clear - the prosecutions of Anwar Ibrahim and Karpal Singh under archaic and rarely used laws are legally unwarranted and the convictions a travesty of justice.
It is the view of Suaram and Global Bersih that these statements depict selective persecutions that seek to mask assaults on democracy, Malaysia's system of parliamentary representation and opposition MPs.
Statements criticising or questioning the convictions have been made by the US State Department, United Nations, Malaysian Bar, Law Society of England and Wales, Haldane Society, Australian Bar, the International Commission of Jurists, the International Federation of Human Rights, Lawyers for Liberty, Commonwealth Lawyers Association, LAWASIA, Law Society of NZ, Lawyers Rights Watch of Canada, retired Malaysian Court of Appeal and High Court judge NH Chan and Human Rights Watch.
Suaram and Global Bersih jointly call on Prime Minister Najib Razak, Home Affairs Minister Zahid Hamidi, Attorney-General Abdul Gani Patail and elected members of the Dewan Rakyat to urgently move to repeal the outdated legislations that led to their convictions and allow the duly elected members of Parliament to return to their electoral duties.
Suaram and Global Bersih hope that Karpal's 24 March appeal against his fine will eventually see truth and justice prevail to allow the MP for Bukit Gelugor to resume representing his constituents in parliament. 
We hope that justice for Karpal will also pave the way for Anwar to fulfill his parliamentary duties.
In Karpal's case, the 166,000-strong Law Society of England and Wales has already written to Prime Minister Najib Razak to point out it is not seditious to "show any ruler has been misled or mistaken in any of his measures" under Malaysia's Sedition Act.
Suaram and Global Bersih believe Anwar's conviction for sodomy is just as shocking for the speed at which the three judges overturned the previous acquittal, found for a guilty verdict and handed down sentence - all in 90 minutes.
It behoves Suaram and Global Bersih to point out that while an "alternative PM" has been summarily and efficiently stripped of his ability to lead Parliament and country, the murder of Mongolian woman Altantuya Shaariibuu, a case that allegedly implicates a serving prime minister, Najib, remains unresolved after several years.
These convictions must be seen worldwide as going beyond mere attacks on Anwar Ibrahim and Karpal Singh as individuals.
These are attacks on the respective offices of the leader of the opposition and the leader of the biggest component party in the opposition alliance.
Suaram and Global Bersih therefore see these convictions as blatant attacks on fundamental principles of democracy that underlie the parliamentary process.
Baca selanjutnya untuk cerita penuh MalaysiaInsider 
Kini SUARAM dikatakan akan menaja salah seorang calon Timbalan Presiden iaitu Tian Chua dengan jumlah yang agak besar (untuk artikel lanjut sila KLIK SINI). Persoalannya, kenapa SUARAM beria-ia mahu menaja Tian Chua dan dari mana datangnya sumber sebuah ngo seperti ini yang mampu menaja besar sedangkan beribu-ribu ngo lain dalam negara bergelut dengan masalah kewangan.Ahli Parlimen Padang Serai, N.Gobalakrishnan berkata Parti Keadilan Rakyat (PKR), NGO SUARAM mahu menjatuhkan kerajaan.Beliau berkata demikian semasa Sidang Media Parlimen Kuala Lumpur pada 28 Jun 2012

Tuesday 8 April 2014

Pesta Bogel Mendapat Tentangan Hebat Dari Pemuda Wilayah!!! @RazlanRafii @KhairyKJ @AzwanBro


Kenyataan penuh Ketua Pemuda Wilayah :-

KONSERT TOPLESS, JALAN AMPANG

Pergerakan Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan (PPUWP) berterima kasih kepada masyarakat yang peka dengan segala perkembangan tidak sihat yang berlaku di persekitaran Wilayah Persekutua dan menyampaikan maklumat tersebut kepada pihak kami.

Berkenaan dengan Parti Topless yang akan dianjurkan oleh sebuah kelab di Jalan Ampang, kami mendapati banyak bantahan dilakukan.

Sudah tentu PPUWP juga turut membantah sekeras-kerasnya dan mendesak agar kelab ini dikenakan tindakan sehingga lesen operasi perniagaan mereka ditarik balik.

YB Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Bin Tengku Mansor yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan (BPUWP) sudah mengarahkan pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) menggunakan apa sahaja kuasa yang termaktub untuk membatalkan konsert tersebut. PPUWP juga menyambut baik, ketegasan YB Menteri mengarahkan DBKL mengemukakan notis tunjuk sebab kepada pemilik kelab terbabit yang secara jelasnya telah melanggar peruntukan Akta Hiburan WPKL 1992 yang mana tindakan membatalkan lesen boleh dikenakan kepada pemilik.

Saya mewakili PPUWP menyambut baik tindakan YB Menteri Wilayah Persekutuan yang tidak berkompromi dan tidak menunggu lama untuk membuat keputusan dalam sebarang bentuk gejala yang tidak sihat di Kuala Lumpur. Kami percaya, sekiranya terdapat isu tidak seiring dengan peraturan yang ditetapkan pihak berkuasa sampai ke telinga YB Menteri, sudah tentu tindakan akan diambil.


MOHD RAZLAN BIN MUHAMMAD RAFII
Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan.

Amaran Briged Kasatria Muda Kepada Penganjur Parti Bogel!!!! @Armand_PJU @KesatriaMuda @KhairyKJ @AzwanBro


Hari ni negara digemparkan dengan penyebaran poster penganjuran Parti Bogel di Jalan Ampang hujung minggu ini. Poster yang menayangkan gambar wanita separuh bogel sebagai tarikan kepada pengunjung. Tidak dapat dipastikan sama ada aktiviti ini mendapat kelulusan pihak berkuasa tempatan. 

Ini adalah kenyataan dari Pengerusi Briged Kesatria Muda sdr Armand Adha : 
Info@KesatriaMuda

Saya Mewakili Briged Kesatria Muda Dan Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia Mengambil Ketetapan Bagi Membantah Konsert Topless Friday Beach Party Yg Akan Di Buat Club The Pool Jalan Ampang.

Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia Melihat Ini Akan Merosakkan Aqidah Dan Akhlak Anak2 Muda Terutama Yang Beragama Islam. Pihak Pemuda Telah Menyuarakan Bantahan Pada Pihak Yang Berhormat Tungku Menteri Wilayah Persekutuan.

Alhamdulillah Syukur Pihak YB Tungku Menteri Wilayah Persekutuan Telah Mengarahkan Kuasa Yang Ada Untuk Batalkan Konsert Ini..Pemuda UMNO Malaysia "WE WALK THE TALK"

Armand Azha Hj Abu Hanifah
Exco Pemuda UMNO Malaysia
Pengerusi Briged Kesatria Muda

Panas!!! Teori Setahun Sebelum Peristiwa #MH370 Akan Berlaku Telah Diramalkan???


Teori konspirasi lagi - seperti biasa yang berminat saja baca yer... yang tak minat jangan baca nanti pening sebab teori konspirasi ini memerlukan pemikiran yang kuat.

SETAHUN SEBELUM PERISTIWA MH370


Bismillahir Rahmanir Raheem..2013, saya menulis mengenai satu timeline. Saya menyusunnya kepada 3 bahagian perkara yang mungkin akan berlaku ke atas negara ini.

Pertama, usaha perubahan rejim akan dijalankan. Jika gagal, perkara kedua akan dilaksanakan.

Perkara Kedua, sebaik usaha perubahan rejim untuk mengangkat boneka dinilaikan sebagai gagal untuk dijalankan, satu bentuk false flag akan dijalankan. Jika ini turut gagal untuk memaksa dasar pro Amerika di dalam negara, maka pilihan ketiga akan dijalankan dirantau ini.

Ketiga, meletuskan perang setelah kekuatan China dinilaikan berjaya diruntuhkan sedikit-demi sedikit melalui Modus Operandi yang sama dengan cara yang digunakan untuk meruntuhkan Kesatuan Soviet satu ketika dahulu.

Sentiasa saya tegaskan berkali-kali bahawa kehilangan MH370 tidak dapat dipisahkan dari isu perubahan rejim pemerintahan Malaysia, penguasaan Selat Melaka, kedudukan Malaysia sebagai Ring of Pearls China, serta perkembangan yang sedang berlaku di Ukraine.

Apa hubungkaitnya dengan krisis Russia-Ukraine-US?

Pada Mei 2013, satu kertas kerja telah dibentangkan di Sidang Kemuncak BRICS, di Durban. Kertas kerja yang membentangkan agenda Russia untuk memperkukuhkan kesepakatan ekonomi negara-negara BRICS (Brazil, Russia, India, China dan Afrika Selatan) bagi menangani asakan ekonomi Amerika dan Euro.

Antara perkara berani yang dibentangkan ialah :

1. Pemansuhan penggunaan Dollar sebagai matawang dagangan untuk urusniaga minyak antara negara BRICS + Iran + Venezuela.

2. Memperkenalkan satu matawang yang akan digunakan secara bersama dalam urusan urusniaga minyak.

3. Memperkenalkan serta mempromosikan kedua dasar di atas untuk digunakan secara meluas di dunia.

Sergei Glaziev, pemikir ekonomi dibelakang penubuhan Eurasian Union, telah mengajak Russia melakukan satu anjakan kepada perubahan sistem ekonomi baru yang lebih kukuh, stabil dan kuat. Glaziev menempelak sistem ekonomi yang diamalkan oleh Amerika dan sahabat mereka di Eropah yang menggunakan sistem riba secara melampau untuk menampung piramid-piramid hutang dan dalam masa yang sama menjajah dunia melalui hutang-hutang yang diberikan. Glaziev menyatakan, sistem hutang dengan riba yang tidak masuk akal ini, memenjarakan setiap pihak yang berhutang di dalam satu putaran hutang yang tidak akan habis. Ianya melumpuhkan keupayaan kewangan pihak yang berhutang sehingga akhirnya asset-aset milikan mereka dirampas.

Beginilah cara sistem ekonomi barat menjajah dunia tanpa perlu mereka mempunyai wang dan keupayaan kewangan untuk mendapatkan sebarang pemilikan. Dengan mempunyai pihak yang berhutang dengan mereka, mereka menjual hutang tersebut sebagai satu lagi bentuk hutang dan menggandakannya dengan sistem yang tidak bersandarkan sesuatu yang realiti.

Semua ini perlu dihentikan menurut Sergei Glaziev. Lalu beliau mencadangkan agar Russia mengetuai dunia untuk melakukan satu perubahan drastik. Cadangan drastik ini termasuklah membuang amalan menggunakan Dollar Amerika di dalam urusniaga minyak antara negara-negara bersekutu dengan mereka.

Tiada siapa pernah berani mencadangkan perkara demikian rupa kecuali Tun Dr. Mahathir sepuluh tahun lebih awal daripada Glaziev. Yang membezakan Tun Dr. Mahathir dengan Glaziev ialah, Tun Dr. Mahathir merupakan seorang pemimpin berfikiran jauh dari sebuah negara kecil tanpa kekuatan tentera untuk memastikan setiap apa yang diutarakan dapat dijalankan tanpa perlu takut dengan ugutan negara kuasa besar. Tetapi beliau tidak pernah takut untuk mengutarakan idea tersebut berulang kali.

Berbeza dengan Sergei Glaziev yang menjadi penasihat ekonomi kepada sebuah kuasa besar dunia. Sebuah negara yang dikatakan oleh jurucakap media mereka sebagai berkemampuan untuk menukarkan Amerika Syarikat dari sebuah negara kepada lebuan radioaktif yang beterbangan di udara. Russia sebuah negara dengan keupayaan nuclear yang hebat dan kemampuan keupayaan perang yang digeruni.

Apabila Sergei Glaziev mengutarakan idea tersebut, dia menyatakan bahawa ini merupakan jalan perubahan ekonomi yang bakal mengundang risiko retaliasi termasuk sehingga mencetus sebuah perang yang besar.

Monday 7 April 2014

Tian Chua Ditaja SUARAM Bertanding Jawatan Timbalan Presiden PKR???


Semakin hampir dengan hari pembuangan undi bagi pemilihan pucuk pimpinan PKR, semakin hangat isu yang timbul dan diperdebatkan. Sudahlah dunia dikejutkan dengan peristiwa yang julung-julung kali berlaku dalam dunia apabila suami isteri bertanding jawatan presiden dalam parti yang sama apa bila Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim bertanding menentang isterinya yang juga Presiden PKR, Wan Azizah. Kini dikatakan pula pertandingan tiga penjuru bagi jawatan Timbalan Presiden PKR ditaja oleh pihak-pihak tertentu. 

Seperti yang dinyatakan oleh penulis yuseriyusoff.blogspot.com dalam artikel terbaru beliau KLIK SINI menyatakan bahawa salah seorang calon Timbalan Presiden iaitu Tian Chua yang juga merupakan Ahli Parlimen Batu ditaja oleh sebuah ngo yang dikenali dengan Suara Rakyat Malaysia (SUARAM). Ini sebahagian daripada tulisan beliau :

Menurut sumber dalaman PKR, perebutan jawatan Timbalan Presiden PKR lebih panas selepas Tian Chua turut menawarkan diri untuk bertanding kerana Tian Chua dikatakan bakal mendapat bantuan sepenuhnya dari SUARAM.
SUARAM mahu Tian Chua memenangi jawatan Timbalan Presiden PKR kerana keupayaan yang dimiliki oleh Tian Chua dalam menghasut dan mencetuskan kebencian di kalangan rakyat.
Tian Chua antara peranan penting yang membantu SUARAM dalam memfitnah kerajaan konon terdapat perbicaraan di Mahkamah Perancis berkaitan pembelian Scorpene.

Malah SUARAM dikatakan akan membantu dan membiayai sepenuhnya kempen Tian Chua sepanjang pemilihan PKR 2014 yang bermula 25 April hingga 11 Mei 2014.
Nampaknya selain perlu melepasi halangan yang dibina dari kem Khalid Ibrahim, Azmin Ali terpaksa berhempas pulas merobohkan tembok yang dibina oleh Tian Chua dengan bantuan SUARAM yang dibiayai oleh Open Society Institute (OSI) yang diasaskan oleh Soros.
Sumber : yuseriyusoff.blogspot.com

Pada 28 Ogos 2012, Kua Kia Soong selaku Pengarah Suaram terpaksa mengaku bahawa NGO itu menerima dana dari negara asing seperti Amerika Syarikat, Finland dan Kanada dan sumbangan daripada individu Malaysia. Pada Julai 2012, Suaram dipersoalkan kerana menerima peruntukan tahunan dari 'National Endowment for Democracy' (NED) , Amerika Syarika sebanyak RM1,218,328.65 bagi tahun 2006, 2007, 2008 dan 2009.

Organisasi lain termasuklah International Republican Institute, National Democratic Institute for International Affairs, Southeast Asian Press Alliance, Centre for Independent Journalism, Open Dialogue Centre, Mkini Dot Com dan beberapa yang lain.

Suaram tidak pernah didaftarkan sebagai NGO dengan Pendaftar Pertubuhan sebaliknya hanya didaftarkan sebagai sebuah syarikat atas nama, Suara Inisiatif Sdn Bhd dengan modal berbayar RM2 juta.

Sumber : Wikipedia

Apakah penyokong-pengokong PKR masih buta hati dari melihat permainan kotor dalam kepimpinan PKR. Inikah parti yang sebelum ini memomokkan kepada rakyat bahawa parti mereka adalah parti rakyat yang membawa suara rakyat kononnya. Tetapi hakikat sebenarnya, parti PKR dijadikan sebagai platform kepada Anwar Ibrahim hanya untuk kepentingan peribadi beliau sahaja. Dalam masa yang sama, pemimpin-pemimpin PKR yang lain turut menggunakan Anwar Ibrahim dan parti PKR untuk memenuhi kepentingan peribadi dan tembolok sendiri. 

Apa lagi yang mau dilihat oleh penyokong PKR jika semua bukti sudah ada dihidangkan didepan mata. Seperti yang sering dilaungkan oleh pemimpin PKR elok rasanya ahli PKR sendiri membuat perubahan pada pemilihan kali ini dengan slogan yang mereka sering laungkan "INI KALILAH". Gunakan kuasa anda sebagai ahli yang boleh mengundi untuk menentukan perubahan pucuk pimpinan parti (kecuali la jawatan Presiden sebab dah laki bini bertanding, confirm salah seorang menang punya).

Panas!!! Ada Pemimpin Belia Negeri Maki "Sial" Kat Anak Muda Kelab Gabungan Majlis Belia????


Panas!!! Memang panas.... cerita terbaru yang gua dengar pasal seorang pemimpin dalam Majlis Belia Negeri  (tak perlu gua dedahkan Majlis Belia dari negeri mana buat masa ni) yang maki anak muda yang hadir dalam mesyuarat dengan perkataan "sial" serta menggunakan nada yang kurang menyenangkan hanya kerana anak muda kelab gabungan itu tidak bersependapat dengan pemimpin Majlis Belia Negeri tersebut. 

Insiden ini berlaku dengarnya ketika dalam meeting baru-baru ini, kira-kira dalam minggu dua lepas. Dengar cerita Majlis Belia Negeri tersebut berebut "event" yang dianjurkan oleh sekumpulan kecil anak muda. Dengar kata pemimpin Majlis Belia Negeri ni dah kemaruk dengan peruntukan RM20,000 yang telah diberikan oleh kerajaan kepada anak muda Kelab Gabungan atas inisiatif anak muda ini membuat "event" yang lain dari yang lain. Berdasarkan maklumat sahih ketika dalam mesyuarat tersebut, pemimpin Majlis Belia yang juga seorang pegawai khas kepada pegawai khas menteri telah mengeluarkan kata-kata kesat hanya kerana kemahuan beliau tidak dapat dipenuhi oleh anak muda Kelab Gabungan ini.

Gua ada bukti kukuh dalam bentuk audio tapi gua rasa tak perlulah gua gua kongsikan ketika ini sekadar memberi amaran jangan rasa diri tu dah cukup besar sebesar jawatan anda. Nanti bila keadaan sesuai gua akan kongsikan dengan pembaca. 

Jadi, kepada "siapa yang makan cili akan rasa pedasnya" ini amaran dari gua. Jika anda masih besar kepala fikir anda sudah cukup "power" baru duduk kerusi "Pengerusi Majlis Belia Negeri" dah rasa bongkak dan takbur, tunggulah masa anda telah tiba. Baru duduk kerusi Pengerusi Majlis Belia Negeri bukan jadi Perdana Menteri atau menteri pun dah berlagak bodoh sombong. Inikah ciri-ciri seorang pemimpin belia yang boleh dijadikan contoh teladan kepada anak muda dan belia. Elok ler kepimpinanan macam ni ditukarkan dengan orang yang lebih berkaliber.

p/s : jangan lupa belajar-belajar la mintak maaf kalo dah buat salah... jangan besar kepala sangat baru duduk kerusi tak tinggi mana... macam ni ker contoh yang baik kepada anak muda dan belia...


Sunday 6 April 2014

Gempar!!! Gambar-gambar Letupan Bom Di Dannok Thailand!!! @PDRMsia

Gambar-gambar ini diperolehi daripada beberapa orang sahabat melalui wassap yang melaporkan kononnya gambar ini adalah gambar kejadian letupan bom yang baru berlaku pagi tadi di pekan Dannok, sempadan Thailand. Kesahihan gambar-gambar ini masih dikaji kesahihannya. 

Jika pembaca mempunyai butiran yang lebih terperinci mengenai peristiwa ini sudi kiranya dikongsikan bersama-sama.

Panas!!! Akhirnya Syed Saifullah Yang Hina Rosmah Tidor Dalam Lokap!!! @NajibRazak


Laporan atau "report" polis tangkapan terhadap pemilik akaun facebook yang menunjukkan gambar cebisan daging dan terdapat wajah datin seri rosmah mansor - seri iskandar rpt 591/2014@ 0554
Pada 6 apr 2014 lebih kurang jam 0010 sepasukan pegawai dan anggota yang diketuai oleh insp mohd hanis bin abd wahab - pegawai jsj ipd sentul, kuala lumpur bersama sepasukan D9 Ipk perak dan Ipd perak tengah, perak telah membuat serbuan dan tangkapan di alamat no. 29, jalan U 18, bandar universiti, seri iskandar, perak berkaitan sentul repot no 5181/2014.
Ringkasan kejadian
Bertindak atas maklumat sentul repot 5181/2014 pada 6 apr 2014 pengadu bersama sepasukan pegawai dan anggota dari jsj ipd sentul, sepasukan D9 ipk perak dan sepasukan jsj ipd perak tengah telah pergi di alamat no.29, bandar universiti, seri iskandar, perak. Apabila sampai di alamat tersebut pengadu telah memgetuk pintu dan dibuka oleh 1 (p) melayu. Seterusnya pengadu memperkenalkan diri pegawai kanan polis dengan menunjukkan kad kuasa polis dan minta butir pengenalan diri diberi ialah laila bt arden kpt no 620512-10-5664 alamat no. 29 jalan bandar U18, seri iskandar, perak. Pengadu bersama saksi polis telah menyatakan tujuan kedatangan adalah untuk mencari 1 (L) melayu yang dikenali dengan nama 'Syed Saifullah'. Kemudian (P) melayu tersebut telah memberitahu (L) melayu yang dicari adalah anaknya dan saspek telah keluar makan bersama suaminya dalam beberapa minit yang lalu. Pengadu kemudiannya telah menyuruh (p) melayu tersebut menelefon anaknya. Dalam 20 minit kemudian telah datang (3) lelaki melayu ke rumah tersebut dan pengadu telah kenalkan diri sekali lagi sebagai pegawai kanan polis dengan menunjukkan kad kuasa polis lalu bertanyakan siapakah 'Syed Saifullah' dan (1) L melayu telah mengaku dirinya adalah lelaki tersebut. Seterusnya pengadu bersama saksi polis telah membuat pemeriksaan badan ke atas saspek dan telah menjumpai sebuah h/phone jenama sony x peria warna hitam/putih no tel 013-4928564 dari poket sebelah kanan. Pengadu telah membuat pemeriksaan dibilik tidur utama dan dua yang terletak di tingkat satu. Tangkapan dan rampasan adalah seperti berikut:-
Saspek
Nama: syed ahmad saifullah bin hashim
No. Kpt : 890620-10-5311
Jantina : lelaki
Warganegara : malaysia
Tarikh lahir : 20 jun 1989
Keturunan : melayu
Taraf perkahwinan : bujang
Alamat : no. 29 jalan bandar U 18, seri iskandar, perak.
Butir2 rampasan
1.sebuah h/phone jenama sony x peria
2.moniter komputer jenama acer warna hitam
3.cpu jenama power logic warna hitam
4.key board jenama power logic warna hitam
5.tetikus jenama power logic warna hitam
6. Broadband jenama p1 warna putih/hijau
7.thumb drive tp-link warna putih/hitam
8.broadnand jenama celcom
9.kamera komputer tanpa jenama warna ungu/jernih
10.set speker jenama vinnfier warna hitam
11.4 kabel komputer warna hitan
12.penyambung soket warna putih
13.multicard reader janama sbhc support warna kuning/putih
14.thumb drive jenama kongston warna hitam
15.mesin cetak jenama canon warna hitam
16. Kabel internet warna putih,
Ulasan
Saspek ditangkap bersangkut sentul rpt
5181/14 diklasifikasi di bawah Seksyen 233 (1) CMA (Jenayah Siber) dan 505 (b) KK. Kes disiasat oleh ASP Hamka bin Mohammad. Setakat ini okt berada di Lokap Berpusat Jinjang dan hari ini akan diambil reman .

Sumber : BlackPanther TenteraMaya 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers