Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Saturday 27 September 2014

@KadirJasin Meroyan Lagi Mahu Jadi Hero Isu Kritikan Tun M Terhadap @NajibRazak???


sekali lagi Kadir A. Jasin wartawan pencen cuba mencuri tumpuan media dengan kenyataan terbarunya mendakwa telah berjumpa dengan Tun M awal bulan ini sehingga membawa kepada penghantaran surat mengkritik kelemahan UMNO dan pentadbiran Najib Razak oleh mantan Perdana Menteri itu namun diminta menarik balik surat tersebut. Kenyataan ini jelas mahu menunjukkan bahawa kesan daripada pertemuan wartawan pencen dengan Tun M itulah terhasilnya surat kritikan tersebut dan secara tidak langsung Kadir Jasin mahu menunjukkan bahawa beliaulah hero dalam soal ini.

Yang menghairankan kenapa sekarang blogger-blogger pro Tun M ini tetiba menyokong Pak Lah dalam soal ini sedang satu malaya tahu kumpulan blogger pro Tun M inilah antara kumpulan yang kuat membalun pentadbiran Pak Lah ketika beliau menjadi PM termasuk sehingga tergamak mengaitkan Khairy yang merupakan menantu Pak Lah dalam usaha mahu menjatuhkan pentadbiran Pak Lah ketika itu. Inilah sifat sebenar blogger-blogger pro Tun M ini yang sanggup melakukan apa saja asal dapat mencapai tujuan dan niat jahat mereka. Merekalah yang menjatuhkan Pak Lah dan kini mereka sanggup menjilat semula Pak Lah demi niat jahat mahu memberikan persepsi buruk kepada

Wednesday 24 September 2014

Puaka Niring : Mumia Tergantung Dalam Rumah????


HASRAT seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun untuk mengetahui kisah mengenai sebuah rumah tinggalan yang dipenuhi semak samun di Dayton, Ohio, dikejutkan dengan penemuan mumia yang tergantung di dalam almari rumah terbabit.

Identiti mumia tersebut disahkan sebagai Edward Brunton, 53, yang mati akibat menggantung diri.

Mayat tersebut difahamkan berada di rumah tersebut selama lima tahun.

Ibu kepada kanak-kanak itu, Michelle McGrath berkata, anaknya yang dalam ketakutan memberitahu bahawa dia menjumpai mumia di dalam rumah tinggalan itu.

“Pada mulanya, dia ingat ia hanyalah patung. Saya pelik mengapa jiran mangsa tidak terhidu bau busuk dari rumah Brunton ,” kata McGrath.

Brunton membeli rumah tersebut pada 2009 dan seorang koroner mengesahkan beliau meninggal dunia tidak lama selepas itu.

Siasatan polis telah dilakukan tetapi Brunton dipercayai membunuh diri.

Monday 22 September 2014

Blogger SyedOutsideTheBox Kantoi Fitnah Tabung Haji Melabur Di Amerika????


Tabung Haji Menafikan Pelaburan di Amerika Syarikat.

KUALA LUMPUR, Isnin, 22 September 2014: Lembaga Tabung Haji (TH) hari ini menyatakan rasa kesal atas kenyataan berbentuk spekulasi mengenai pelaburan TH di Amerika Syarikat baru-baru ini. TH sehingga kini tidak membuat sebarang komitmen pelaburan di Detroit atau mana-mana bandar lain di Amerika Syarikat.

Tidak ada sebarang transaksi atau pembayaran telah dibuat bagi tujuan pelaburan di Amerika Syarikat. Oleh yang demikian, orang ramai sewajarnya tidak mempercayai sumber-sumber tidak rasmi yang hanya berbentuk spekulasi yang tidak mencerminkan keadaan sebenar.

Untuk makluman, TH setakat ini telah membuat pelaburan di Arab Saudi, United Kingdom, Australia dan negara-negara Asia untuk mempelbagaikan pelaburannya. Berikutan pulangan yang memberangsangkan daripada pelaburan di negara-negara tersebut, TH akan terus mencari peluang pelaburan yang serupa di negara-negara lain berdasarkan kepada rangka kerja Strategi Alokasi Asetnya. Pelaburan luar negara, sebagaimana pelaburan domestik, adalah tertakluk kepada proses kelulusan pelaburan yang ketat.

TH sentiasa menekankan kepentingan Ummah dan para pendeposit dalam semua aktiviti-aktiviti pelaburannya.

Sekali lagi blogger SyedOutsideTheBox kantoi dalam story terbaru beliau mengenai fitnah terhadap Tabung Haji kononnya membuat pelaburan le Amerika Syarikat dan kononnya pelaburan itu merupakan satu kesilapan besar yang dilakukan Tabung Haji seolah-olah satu pengkhianatan kepada umat Islam Malaysia.

Namun, mungkin kerana sudah terkantoi dengan fakta sebenar maka blogger SyedOutsideTheBox telah men"delete" artikel fitnah tersebut. Ini adalah kali kedua blogger SyedOutsideTheBox ini kantoi membuat fitnah yang mana kali pertama beliau cuba membuat fitnah terhadap Perdana Menteri.

Semoga dengan penjelasan dari pihak Tabung Haji sendiri dapat menjernihkan keadaan yang cuba dikeruhkan oleh blogger pemfitnah ini dan maklumat ini dapat disebarkan kepada rakyat Malaysia agar segala kemusykilan dalam diperjelaskan.

Sunday 21 September 2014

MasyaAllah!!! Hujan Bukan Penghalang Umat Islam membanjiri #SelawatPerdana Kuala Kubu Baru!!!


Malam tadi telah berlangsung Program Selawat Perdana di Mini Stadium Kuala Kubu Baru anjuran Yayasan Perdana Ummah yang dihadiri umat Islam sekitar kawasan Kuala Kubu Baru. Ribuan umat Islam hadir meski pun hujan lebat membanjiri kawasan program tapi dengan kekuatan imam dan rasa cintakan Rasullullah saw mereka tidak berganjak malah ada yang tetap setia berdiri tanpa payung pun, masyaAllah. Begitulah kekuatan yang ditunjukkan oleh umat Islam di Malaysia yang sayangkan Allah dan Rasul-Nya.

Tepat jam 9.15 malam seperti yang dijadualkan pragram ini bermula tetap diteruskan meskipun hujan masih turun mencurah-curah. Umat Islam mula membanjiri padang Mini Stadium Kuala Kubu Baru sambil berselawat bersama kumpulan Yayasan Perdana Ummah. 

Program ini juga dihadiri oleh ADUN Batang Kali yang turut hadir bersama-sama rakyat dan hujan bukanlah menjadi batu penghalang demi kerana sayangkan Rasullullah saw. 

Bersama ini dikongsikan gambar-gambar ihsan dari sahabat blogger Sangkakalajari9 (KLIK SINI) suasana program ini untuk tatapan pembaca dan untuk sama-sama kita renungkan adakah kita mampu dan sanggup lakukan seperti apa yang mereka lakukan demi kerana sayangkan nabi junjungan kita Rasullullah saw. Sama-sama kita renungkan....Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers