Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Saturday 29 March 2014

Bukti Kerosakan Dalam PKR Bila Laki Bini Bertanding Jawatan Presiden!!! Senarai Penuh Pemilihan PKR!!!


Dalam kita bersedih dengan insiden pesawat MH370, jom jengah-jengah hari menamaan calon pemilihan PKR yang pelik-pelik ni. Apa yg berlaku dalam pemilihan politik PKR. Macam-macam benda pelik berlaku dalam parti PKR ni. Pertama, tak ker pelik bila laki bini bertanding untuk jawatan yang sama dan jawatan tersebut merupakan jawatan tertinggi pulak tu iaitu jawatan Presiden parti. Hilang akal ker depa berdua ni dan agak-agak ahli pulak macam mana dengan penerimaan soal berkaitan. Apa tujuan laki bini ni bertanding jawatan Presiden entah. Inikah "role model" yang nak ditunjukkan kepada ahli parti dan ahli parti jangan jadi bangan bodo main ikut jer rentak permainan bangang laki bini ni.

Kedua, tadi isu pasal laki bini bertanding untuk jawatan bersama. Ini pasal sampai 15 orang bertanding jawatan Naib Presiden. Gila ker apa!!! Apasal tak cukupkan 30 orang ker, 50 orang ker baru boleh masuk Malaysian Book of Record. Inilah mungkin yang bakal dilaungkan oleh pemimpin Pakatan Rakyat dan macai-macainya (demokrasi)!!! Demokrasi korok lu!!! Kalo ada kepentingan kat korang, kata demokrasi la kebebasan berpolitik la. Kalo Najib ngan Rosmah bertanding macam Anwar ngan Wan Azizah buat mesti satu dunia korang melalak macam anjing. 

Ketiga, jika diperhalusi dengan lebih terperinci dapat dikesan pergelokan dan pertembungan antar 2 kem iaitu kem Anwar Azmin dan kem Azizah Nurul dengan kebanyakan "line up" yang bertanding mewakili kedua-dua kem. 

HARI PENCALONAN PUSAT (PKR)
29 Mac 2014 Sabtu
Ibu Pejabat PKR, Tropicana Petaling Jaya
Tutup Jam 5.00 Petang
Calon Presiden:
1. YB Datuk Seri Anwar Ibrahim calon No 2
2. YB Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ibrahim calon No 1
Calon Timbalan Presiden
1. YAB Tan Sri Khalid Ibrahim No 3
2. YB Tian Chua No 6
3. YB Saifudin Nasution No 2
4. K Ramacahandran No 1
5. Murali No 4
6. YB Azmin Ali No 5
Calon Naib Presiden
1. Baru Bian
2. Dato Mansor Osman
3. YB Fuziah Saleh
4. Suresh Kumar
5. N Surendran
6. Mustafa Kamil Ayob
7. YB Ellizabirth Wong
8. Dr Shurumugam
9. Dr Trishtaram
10. YB Mohd Rafizi Ramli
11. Mohd Yahaya Shaari
12. Lee Chen Cheh (letak jawatan di DUN Kajang)
13. YB Nurul Izzah Ibrahim
14. YB Dr Xavier
15. Shamsul Iskandar
Calon Ketua Wanita
1. YB Roziah Ismail
2. YB Zuraida Kamarudin
Calon Timbalan Ketua Wanita
1. Haniza Mohd Talha
2. Prof Rusnah Anai
3. Tengku Intan Tengku Abd Hamid
Calon Naib Ketua Wanita
1. Gam Pi Nee
2. Norshah Abd Samad
3. Dr Daroyah Alwi
4. Sivamala
5. Joha Mat Lani
6. Tan Po Lai
Calon Ketua AMK
1. Nazri Yunus
2. YB Nik Nazmi Nik Ahmad
3. YB Amirudin Shaari
Calon Timbalan Ketua AMK
1. Mohd Sarman
2. Chan lee kang
3. Afif Barudin
4. Ramesh Kumar
-Sumber Urusetia Pencalonan Pusat PKR

Gerakan Kadir Jasin Dan Daim Mahu Jatuhkan PM Tidak Mendapat Sambutan!!! @NajibRazak @KadirJasin @KhairyKJ @tunfaisal

Tak habis-habis lagi blogger cabuk reporter pencen Kadir Jasin ni meroyan pasal kepimpinan PM Najib Razak. Ingatkan dah bertaubat pi masjid buat amal ibadah memandangkan usia anda tu dah lanjut usia bak kata orang tua-tua "rumah kata pergi kubur kata mari". Kali ini Kadir cuba buat perbandingan kononnya zaman pentadbiran Najib lemah jika dibandingkan dengan zaman pemerintahan Tun M. KLIK SINI. Mabuk ketum ka atuk Kadir. Cuba cerita skit berapa lama Tun M memerintah dan berapa lama Najib baru memegang tampuk pentadbiran. 20 tahun tahun Tun M jadi PM sama ka dengan baru 5 tahun Najib jadi PM. Matematik mana orang tua nyanyuk ni pakai.

Kalo nak dibuat perbandingan populariti antara dua individu ini biar la berasa. Kalo kita lihat ketika zaman Tun M menjadi PM dari tahun 1980 - 1998 semasa jangka waktu tersebut Tun M juga tidak popular dan beberapa dasar yang di bawa oleh Tun M juga tidak memberansangkan. Cuma selepas tahun 90an baru nampak kesan apa yang dilakukan oleh Tun M tapi itu pun selepas 15 tahun menjadi PM dan memerintah negara. Sudah tentu tidak adil jika dengan hanya 5 tahun (2009-2014) jangka masa pentadbiran Najib hendak dijadikan sandaran dan berbandingan bangang Kadir ini. Lainlah jika tempoh masa pentadbiran Najib sama seperti Tun M atau jika tidak pun jika sudah lebih 10 atau 15 tahun barulah adil jika Kadir mabuk ketum ni nak buat perbandingan.

Nampaknya gerakan yang cuba di bawa oleh blogger pencen mabuk ketum yang di biayai oleh Daim ini semakin tidak mendapat sambutan terutama dari kalangan blogger sendiri tidak seperti semasa suasana tahun 2008 seperti yang diakui oleh blogger-blogger otai sezaman dengan masa itu KLIK SINI. Kenapa gerakan yang cuba dibuat seperti tahun 2008 gagal mendapat sambutan kerana beberapa perkara. Namun jawapan paling tepat adalah kerana ramai yang melihat gerakan ini sudah tidak sama seperti apa yang berlaku pada tahun 2008 kerana tujuan utamanya sudah jauh menyimpang dari tujuan asal. Jika pada tahun 2008 gerakan ini bertujuan untuk menjatuhkan Tun Abdullah atau Pak Lah kerana melihat kegagalan dan kelemahan pentadbiran dan dasar kepimpinan Pak Lah ketika itu tapi kini ia sudah tidak relevan lagi sebab itu ia tidak mendapat sambutan. Lebih teruk lagi bila ramai blogger-blogger terutama blogger-blogger otai melihat gerakan ini tidak lebih kepada hanya akan menguntungkan sekelompok sahaja iaitu blogger-blogger Tun Daim sahaja. KLIK SINI

Gerakan lemah ini kini makin dijauhi oleh blogger-blogger terutama blogger otai kerana mereka melihat dalam gerakan ini mereka tidak ada tempat berbanding dengan blogger-blogger Tun Daim yang memperolehi pelbagai kepentingan sedangkan mereka tidaklah teruk berusaha dan bekerja KLIK SINI.  Ini jelas menampakkan KETIDAK-JUJURAN terutama apabila diperhalusi gerakan ini bukan bersifat untuk menjaga kepentingan parti, bangsa, agama dan negara tetapi sekadar memenuhi kehendak dan kepentingan peribadi. Gerakan yang cuba di bawa oleh Kadir Jasin ini jelas dilihat tidak jujur untuk membantu Melayu dan Islam tetapi lebih jelas mempunyai kepentingan individu tertentu dan kroni-kroninya sahaja.

Suasana sudah berubah bila pengamal media sosial sudah melihat usaha baik yang sudah di buat dan akan di buat oleh PM Najib bila mana beberapa transformasi dalam pentadbiran Najib sama ada dalam pentadbiran kerajaan atau parti bila mula menyuntik orang muda menjawat jawatan tertinggi atau jawatan utama terutama apa yang Najib lakukan dalam parti UMNO bila beliau menremajakan parti itu KLIK SINI. Pemimpin muda seperti Khairy Jamaludin, Rahman Dahlan, Mukhriz Tun M serta beberapa pemimpin muda lain sudah diberi tempat dan diangkat dengan sewajarnya. Sebab itu pengamal media sodial dan pemimpin parti serta rakyat melihat usaha baik Najib ini lebih kepada menjaga masa depan dan survival UMNO, Melayu dan Islam berbanding dengan gerakan yang cuba di bawa oleh blogger-blogger Tun Daim seperti Kadir Jasin yang lebih kepada menjaga kepentingan dan survival kumpulan mereka sahaja. KLIK SINI

Jadi, sebagai kesimpulannya elok ler blogger pencen Kadir Jasin ini memikirkan kepada mengusahakan gerakan yang lebih berfaedah seperti gerakan membantu saudara seIslam kita di Timur Tengah semoga dapat mati syahid. Kalo tak pun elok ler buat gerakan ke Masjid atau ke Tanah Suci.

Buat atuk Kadir Jasin yang mabuk ketum, ini ada lagu khas buat atuk...


Friday 28 March 2014

Mesti Baca!!! Mana Mak??? Buat Anak-anak Yang Masih Ada IBU...MANA MAK???

Renung2kan....

Jam 6.30 petang.
Mak berdiri di depan pintu. Wajah Mak kelihatan resah. Mak tunggu adik bungsu balik dari sekolah agama.

Ayah baru balik dari sawah.
Ayah tanya Mak, “Along mana?’
Mak jawab, “Ada di dapur tolong siapkan makan.”
Ayah tanya Mak lagi,” Angah mana?”
Mak jawab, “Angah mandi, baru balik main bola.”
Ayah tanya Mak, “Ateh mana?”
Mak jawab, “Ateh, Kak Cik tengok tv dengan Alang di dalam?”
Ayah tanya lagi, “Adik dah balik?”
Mak jawab, “Belum. Patutnya dah balik. Basikal adik rosak kot. Kejap lagi kalau tak balik juga jom kita pergi cari Adik.”

Mak jawab soalan ayah penuh yakin. Tiap-tiap hari ayah tanya soalan yang sama. Mak jawab penuh perhatian. Mak ambil berat di mana anak-anak Mak dan bagaimana keadaan anak-anak Mak setiap masa dan setiap ketika.

Dua puluh tahun kemudian
Jam 6.30 petang

Ayah balik ke rumah. Baju ayah basah. Hujan turun sejak tengahari.

Ayah tanya Along, “Mana Mak?”
Along sedang membelek-belek baju barunya. Along jawab, “Tak tahu.”
Ayah tanya Angah, “Mana Mak?”
Angah menonton tv. Angah jawab, “Mana Angah tahu.”
Ayah tanya Ateh, “Mana Mak?”
Ayah menunggu lama jawapan dari Ateh yang asyik membaca majalah.
Ayah tanya Ateh lagi, "Mana Mak?"

Thursday 27 March 2014

Tuduhan Palsu COMANGO Terhadap Kerajaan Malaysia Di Dedahkan MuslimUPRo!!!! #AntiComango @tunfaisal


Sesi berkaitan Malaysia pada 20/3/2014 yang lepas dan telah selesai dgn penerimaan muktamad tersebut.

Pada 21/3 pihak Comango telah mengadakan suatu acara sampingan – ‘side event’ untuk menyatakan bantahan mereka terhadap ketegasan kerajaan Malaysia menolak pelbagai tuntutan yg tidak munasabah.

Selain dari menyatakan tidak puas hati terhadap pendirian tegas Malaysia untuk tidak terburu-buru meratifikasi baki enam konvensyen HAM (termasuk ICCPR & ICERD) mereka juga terus menimbulkan tuntutan berkaitan undang-undang perkahwinan Islam.

Mereka terus campurtangan di dalam hal ehwal undang undang Islam dengan mempersoalkan penafian Malaysia tentang wujud sebarang diskriminasi terhadap wanita Islam dan mendesak Malaysia menarik semula pengecualian atau “reservation” di dalam beberapa konvensyen berkaitan CEDAW dan CRC.

Yu Ren Cheng (Women’s Aid Organization) menyatakan: “We are disappointed that Malaysia rejected all seven recommendations to remove its reservations to CEDAW, CRC, and CRPD.” “Malaysia stated during its review that it is ‘unfounded’ that Malaysia’s ‘Islamic Family Law … discriminates Muslim women on marriage issues.’ This means Malaysia should have no objections to removing its reservations to Article 16 of CEDAW, on equality in marriage.”

Selain itu, isu LGBT terus dipolemikkan dengan kenyataan Thilaga Sulathireh dari Seksualiti Merdeka – Pada sesi lalu, Malaysia telah menolak terus segala tuntutan berkaitan ‘Sexual orientation and gender identity (SOGI).
Thilaga memanipulasi isu ini dengan menuduh pihak berkuasa dan autoriti agama “mendiskriminasi” golongan LGBT, sedangkan mereka berselindung di sebalik isu ini dengan bermatlamat akhir untuk mendapat pengiktirafan perlakuan homoseksual secara bebas dan perkahwinan sesama jenis.

Thilaga: “Violence against LGBT persons continues with impunity by the police, religious officials and some members of the public.” “Restrictions on freedom of assembly, association and expression equally affect LGBTI persons in Malaysia. It is of great concern that issues pertaining to sexual orientation and gender identity continue to be politicized to further create religious and racial divide in Malaysia,”.

Pihak COMANGO juga terus menuduh secara palsu bahawa mereka ditindas di dalam melaksanakan perjuangan HAM di Malaysia dan mengadu kepada Majlis HAM PBB seolah olah mereka dilayan dengan buruk. Hakikatnya, pihak KDN hanya mengisytiharkan kedudukan pendaftaran NGO NGO individu yg tidak semuanya berdaftar sebagai pertubuhan yang sah di bawah mana mana undang-undang Malaysia.

Sangat menghairankan apabila di PBB mereka hanya dibenar bercakap jika mewakili NGO berdaftar dgn status ECOSOC, tetapi hal ini tidak dijadikan isu. Di Malaysia, mereka tidak berdaftar, tetapi masih dibenarkan bersuara tetapi membuat tuduhan melulu apabila status pendaftaran mereka didedahkan. Mengapa wujud sikap hipokrit sebegini?

Di London MuslimUPRo sedang di dalam rangka untuk bertemu beberapa tokoh sarjana Muslim, termasuk Syaikh Dr. Abdal Hakim Murad (Universiti Cambridge), Muslim Council of Britain, Campaign Againts Criminalizing Communities (CAMPACC), Muslim Lawyers’ Circle London dan beberapa NGO dan institusi HAM di UK. Tujuan pertemuan yang dirancang ini adalah untuk menerangkan kepada pihak tersebut tentang isu isu terkini pasca UPR Malaysia dan mendapatkan pandangan dan maklum balas tentang respons NGI.

Selain itu, pihak MuslimUPRo juga sedang dalam rangka melantik di kalangan sarjana Muslim terkemuka Eropah untuk bersama sama sarjana terkemuka dan aktivis Islam di Malaysia ke ‘International Council of Experts’ yang akan diwujudkan dlm usaha membantu ke arah pembentukan Pusat Hak Asasi Manusia Malaysia. Ini merupakan suatu usaha gabungan NGI2 di Malaysia sebagai suatu inisiatif jangka panjang menangani isu isu Islam dan HAM.

Terima kasih kepada rakyat Malaysia yang mendoakan. Tahniah kepada kerajaan Malaysia yang berpendirian tegas.

Azril Mohd Amin
Ketua Delegasi MuslimUPRo

Perlukah PM @NajibRazak Campurtangan Bantu Ikhwanul Muslimin Di Mesir???? @tunfaisal


Ini antara petikan yang mula tersebar di wassap-wassap group sejak sehari dua lepas cerita berkaitan pemimpin kumpulan Ikhwanul Muslimin dan pengikutnya yang dijatuhkan hukuman bunuh oleh tentera kerajaan Mesir. Dan dalam masa yang sama tersebarnya khabar angin kononnya pihak Ikhwanul Muslimin meminta bantuan Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak untuk membantu menyelesaikan konflik ini.

Persoalannya sekarang, perlukan PM Najib membantu pihak Ikhwanul Muslimin ini. JIKA PM Najib membantu nanti apakah ini akan dilihat sebagai campurtangan politik dari Malaysia ke atas negara Mesir.

Persoalan ini ditujukan khas buat rakyat negara Malaysia.... apa pandangan korang...

"Lebih kurang 24 jam yang lepas Israel telah menutup kesemua kedutaannya diseluruh dunia. Tindakan tersebut dibuat dengan alasan bahawa "pegawai kedutaan mogok kerana gaji rendah". Alasan tersebut adaah sesuatu yang sama sekali tidak masuk akal.

Dan...setelah itu, 6 jam kemudian lebih kurang 529 pengikut Ikhwanul Muslimin telah dijatuhkan hukuman mati oleh tentera Yahudi-Mesir (Sisi).

Tatkala dunia seluruh dunia leka dengan permainan media Barat (CNN, BBC, REUTERS dll) tahukah anda bahawa tentera Yahudi-Isrel dengan kekuatan 1000 buah kereta kebal kini telah mengepung Gaza.

Berikut adalah mesej yang disampaikan ke Whatapps admin;

baru dpt info dari gp lain. Rasa info ni sohih.
Gaza yg keluasannya 3 suku dari bandar Klang, kirinya laut dan border berwarna purple adalah tembok setinggi 3 tingkat binaan Zionis. Satu2nya jalan menghubungkan dgn dunia luar adalah melalui Rafah dan terowong2 disitu. Setelah kejatuhan Presiden Mesir Dr Morsi, pintu Rafah ditutup dan terowong2 dimusnahkan oleh tentera Mesir sendiri. 

Bantuan utk Gaza lumpuh 100%. Malam kelmarin wakil dr MAPIM memberitahu dikhabarkan lebih 1000 buah kereta kebal Israel di tempatkan di Rafah. Ini bermakna umat Islam Gaza telah terkepung dan pada bila-bila masa sahaja mereka akan diratah oleh Zionis. Mungkin inilah antara agenda mereka menggulingkan Dr Morsi. Saya hanya menyampaikan apa yg telah disampaikan pd saya dan jemaah yang lain oleh wakil MAPIM tentang amanat Perdana Menteri Palestin. 

"Kami tidak meminta kamu datang bersama2 kami mengangkat senjata kerana kami sentiasa bersedia disini utk mempertahankan tanah umat Islam,tetapi kami hanya meminta dari kamu doa kerana doa lah senjata paling hebat yg tidak ada pada org kafir. Selain itu bantulah apa saja yg kamu termampu dan tolong sebarkan tentang kami kpd semua umat Islam kerana kami terkepung utk memberitahu kpd dunia". Jika itu juga tidak mampu kamu lakukan bagaimana kamu hendak menjawab dihadapan Allah kelak?". 

Sila sebarkan jika anda peduli... Hj. Nazri Deraman, Pengerusi Cakna Palestin Ambil masa lebih kurang 5 minit utk sebarkn msg ini supaya kita boleh menjawab soalan dari Allah s.w.t apabila ditanya apa yg kita buat. Harap anda tidak membiarkan msg berhenti disini shja. Sebarkan...Demi agama kita, Islam. Ingat kita ni umat islam ada DOA , mari DOA kan mereka ! AllahuAkbar!!

Jawapan Menteri Pertanian Isu Bernas Tutup Mulut MalaysiaKini!!! @IsmailSabri60 @tunfaisal #DSIS


Ini PC Ismail Sabri di parlimen berkaitan dengan isu penyenaraian keluar Bernas,

PC YBM Pertanian Dan Industri Asas Tani di Parlimen :
"Saya nak menegaskan, walaupun Bernas akan delisted, tanggungjawab menjaga kebajikan pesawah tidak akan terjejas kerana dia masih terikat dengan perjanjian konsesi yang bertanggungjawab untuk menjaga kepentingan pesawah.

Dalam Bernas, ada wakil dari MOA dan MOF, jadi kepentingan kementerian masih ada dalam board Bernas. Jadi tiada masalah / tidak perlu bimbang akan terjejasnya kepentingan pesawah kerana itu tidak akan berlaku.

Kita lihat isu ini dari segi dua sudut, satu dari segi perniagaan, dan lagi satu dari segi kebajikan pesawah sama ada mereka terjejas atau tidak. Dari pihak kementerian, kita akan lebih mengutamakan kebajikan pesawah, kita sudah ada perjanjian konsesi yang menyenaraikan tanggungjawab bernas terhadap para pesawah kita.
Kalau Bernas Delisted, dalam 5 tahun mungkin akan relist, tapi bergantung kepada bursa juga."
Jawapan ini telah menjawab tohmahan dari pihak pembangkang terutama dari portal rasmi pembangkang, MalaysiaKini yang cuba memutar-belitkan kenyataan sebenar Menteri berkenaan isu penarikan keluar Bernas ini. Ini antara sebahagian daripada kenyataan MalaysiaKini yang cuba memutar-belit dengan mempengaruhi rakyat agar melihat isu ini dari sudut negatif.

Kalau bernas delisted, within 5 years mungkin akan relist, tapi bergantung kepada bursa juga.
The delisting of national rice firm Bernas from Bursa Malaysia represents a "good deal" for farmers and fishermen, said Agriculture and Agro-Based Industries Minister Ismail Sabri Yaakob.
Sumber : MalaysiaKini

Wednesday 26 March 2014

Gempar!!! Teori Terkini Kehilangan #MH370 Libatkan "Drone" Amerika???? #PrayForMH370


Kenapa MH370 “membawa diri” jauh ke lautan yang sangat dalam paling sunyi dan terpencil di dunia untuk bersemadi. Dapatkan kronologi kejadian dan motif dalam artikel ini.

Adakah anda pernah mendengar teori konspirasi mengenai kehilangan MH370? Perkara ini berlaku seperti ini:

Amerika telah keluar daripada Afghanistan, salah satu sistem kawal dan perintah (command and control system - CNC) mereka (yang digunakan untuk mengawal Drone tanpa pemandu) KLIK SINI telah dirampas oleh Taliban ketika konvoi pengangkutan Amerika sedang bergerak ke bawah dari salah satu pangkalan di atas bukit. Taliban menyerang hendap konvoi tersebut dan membunuh 2 kakitangan Navy Seal Amerika, merampas peralatan/senjata, termasuk CNC yang beratnya 20 tan dan dimasukkan ke dalam enam peti. Peristiwa ini berlaku lebih kurang sebulan yang lalu pada Februari 2014. Tiada liputan dalam peristiwa ini. KLIK SINI

Apa yang Taliban mahu ialah wang. Mereka mahu menjual sistem CNC tersebut kepada Rusia atau China. Rusia terlalu sibuk dengan urusan di Ukraine. China pula amat dahagakan teknologi sistem ini. Bayangkan jika China dapat menguasai teknologi di belakang sistem CNC ini, semua Drone Amerika akan tidak berguna lagi. Oleh itu China telah menghantar lapan saintis pakar pertahanan mereka untuk memeriksa sistem yang dirampas tersebut dan bersetuju untuk membayar jutaan dollar untuk itu. KLIK SINI


Sekitar awal Mac 2014, lapan saintis China tersebut bersama 6 peti melakukan perjalanan mereka ke Malaysia, dengan berpendapat laluan ini adalah yang terbaik untuk mengelakkan dari dikesan. Kargo ini kemudian disimpan dalam Kedutaan China di bawah perlindungan diplomatik. Sementara itu, Amerika dengan bantuan perisikan Israel, bersama-sama merangka pelan untuk memintas dan menawan semula kargo tersebut.

China berfikiran adalah lebih selamat untuk mengangkut kargo tersebut menggunakan pesawat awam untuk mengelakkan syak wasangka. Lagipun penerbangan terus dari KL ke Beijing mengambil masa hanya 4 jam setengah, dan Amerika dipercayai tidak akan merampas atau memudaratkan pesawat awam itu. Jadi MH370 adalah pilihan yang terbaik.

Terdapat 5 agen Amerika dan Israel, yang sudah biasa dengan operasi Boeing 777 di dalam pesawat ini. 2 warga "Iran" dengan pasport curi kemungkinan diantaranya.

Monday 24 March 2014

Puaka Niring : Dubai Haram ‘Terapi Puntianak’???


Pihak berkuasa Dubai mengharamkan rawatan kecantikan yang menggunakan sel darah pelanggan untuk mengekalkan keremajaan wajah.

Prosedur platelet kaya plasma (PRP) itu dikenali sebagai rawatan wajah puntianak dan popular di kalangan pelanggan di banyak spa dan klinik di bandar raya itu.

Pembantu Pengarah Jabatan Kesihatan di Pihak Berkuasa Kesihatan Dubai (DHA), Dr Laila Mohammad Al Marzouqi mengesahkan PRP diharamkan.

“Ia satu bentuk prosedur baru dan perlu dikawal selia seperti prosedur kosmetik atau terapeutik lain untuk memastikan keselamatan pesakit, yang menjadi keutamaan kami,” katanya.

Pengurus operasi Klinik Dermalase di Dubai, Natasha Bennett, berkata beliau berhenti menawarkan rawatan berkenaan di kliniknya berikutan arahan itu.

Suntik ke wajah Namun sebahagian klinik di Bandar Raya Penjagaan Kesihatan Dubai terus menawarkan rawatan berkenaan, dengan berkata mereka tidak tertakluk dengan garis panduan DHA.

Rawatan PRP adalah prosedur selama sejam yang memerlukan pakar terapi mengambil darah daripada kulit pesakit dalam dua hingga empat tiub. Ia kemudian diletakkan dalam mesin emparan yang memisahkan sel darah merah daripada plasma dalam darah.

Plasma dikumpulkan dalam 12 hingga 14 jarum suntikan dan disuntik ke wajah pesakit. Harga purata bagi satu sesi PRP antara Dh4,000 dan Dh5,000 (RM3,575 dan RM4,469).

Selebriti Kim Kardashian adalah antara yang menjalani prosedur itu, walaupun keberkesanan dan keselamatannya belum dikaji dalam ujian klinikal terkawal.

Sah...!!!! Ini Bukti Raja Bomoh Pengikut Setia Anwar Ibrahim.. Kantoi Sudah..#MH370


Daripada banyak isu berkaitan kehilangan pesawat Malaysia Airlines MH370 Kuala Lumpur-Beijing, 8 Mac lalu, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan isterinya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail hanya berminat isu penglibatan Raja Bomoh Sedunia.

Bomoh tersebut bernama Ibrahim Mat Zin, tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), pada 10 Mac, menggunakan amalan ritual, menggunakan mata kail dan binokular bambu, kononnya untuk mencari menjejaki pesawat berkenaan.

Kemunculan ‘Raja Bomoh’ menjadikan asas untuk Anwar bersuara, setelah sekian lama berdiam diri dalam isu tersebut.

“Siapa bayar bomoh 1Malaysia?” soal Anwar dengan memberi label penjenamaan yang berkaitan program 1Malaysia yang disinonimkan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Sedangkan bomoh itu mendakwa dirinya sebagai ‘Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP,’ namun Anwar menterbalikkan menjadi ‘bomoh 1Malaysia.’

Sekaligus, Anwar mahu mengalih isu daripada usaha mencari dan menjejaki pesawat itu kepada isu Raja Bomoh.

Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP

Sebelum Pilihanraya Umum ke-13 (PRU 13) lalu melaporkan Raja Bomoh yang sama meramalkan Pakatan Rakyat (PR) yang diketuai oleh Anwar dapat memenangi PRU 13.

Raja Bomoh Ibrahim meramalkan berdasarkan tilikannya PR telah mendahului BN sebanyak 65 peratus dan bakal memenangi PRU 13, namun ramalannya meleset apabila BN masih mengekalkan kemenangannya dalam PRU tersebut.

Namun, saluran youtube Utara News mendedahkan Raja Bomoh Ibrahim sudah berkait dengan Anwar Ibrahim sejak dari tahun 1998 apabila khidmat Raja Bomoh itu dipanggil untuk memagar kawasan mahkamah daripada ‘anasir luar’ ketika perbicaraan kes Anwar sedang dilakukan.

Sunday 23 March 2014

Bukti PKR Bayar RM200 Kepada Macai-macai Di #PRKKajang????


Pagi ini beberapa keping gambar menunjukkan satu sms yang mengarahkan sukarelawan PKR untuk mengambil gaji sebagai macai pilihanraya Kajang tersebar meluas melalui wassap. Gambar sms ini mula tersebar menerusi wassap-wassap group menunjukkan satu sms berbunyi :
"Utk sukarelawan PRK shj : Sila ambil RM200 anda bila2 masa di blk gerakan PKR, Lot 4711 Bt 12 3/4 Jln Cheras 4300 Kjg." - from 016-9313048Jika sebelum ini pihak pembangkang dari Pakatan Rakyat seringkali mendakwa bahawa segala apa yang mereka lakukan adalah demi rakyat dan rakyat bersama-sama mereka melakukannya secara sukarela ternyata dakwaan itu jauh meleset. Dengan mentadbir dua negeri yang kaya dengan kuasa ekonomi seperti Pulau Pinang dan Selangor memudahkan pemimpin pembangkang menggunakan sumber kekayaan negeri terbabit bagi menampung perbelanjaan politik mereka. Sudah tentu tidak mustahil pembangkang mampu menggerakkan peserta-peserta ke perhimpunan dan demonstrasi dengan membayar mereka bukan kerana mereka hadir secara sukarela.

Sekarang semasa pilihanraya kecil Kajang sekali lagi pembangkang seperti PKR juga membayar sukarelawan dengan jumlah yang amat besar juga. Nama jer "SUKARELAWAN" tapi buat kerja bukan secara sukarela tapi berbayar. 

#PRKKajang Adalah PRK Paling Kotor Dan Membazir Dalam Sejarah Kerana Ia Diadakan Khas Untuk Anwar Ibrahim???


Tidak salah jika kita katakan bahawa PRK Kajang adalah PRK paling kotor dan membazir dalam sejarah kerana ia diadakan khas untuk Anwar Ibrahim. Seolah-olah seorang artis yang sudah hampir dilupakan, Anwar menjadikan PRK Kajang sebagai medan untuk mempromosi diri bagi memastikan hayat politiknya tidak terkubur begitu saja. Apatah lagi dengan rayuan kes liwat yang tampak agak ‘sukar’ akibat kegagalan mengenepikan Dato’ Shafiee Abdullah dari barisan pendakwaan.

Walaupun Anwar ingin menjadikan PRK Kajang sebagai pentas untuk ‘memasarkan’ dirinya dan kesinambungan partinya, tetapi hakikat sebenarnya ialah PRK ini turut ada baiknya untuk rakyat kerana ia mampu membantu rakyat menilai buat kesekian kalinya, siapa itu Anwar dan apakah jenis parti yang diwakilinya.

Lebih dari itu, dengan pengumuman dari MCA untuk menyahut cabaran Anwar, maka PRK ini juga sekali gus dapat membantu rakyat menilai kembali komitmen MCA di dalam Barisan Nasional.

Sekiranya rakyat ingin melihat PRK Kajang sebagai pertandingan moral pemimpin, maka calon MCA iaitu Datin Paduka Chew Mei Fun, bukanlah lawan Anwar. Chew Mei Fun yang juga Naib Presiden MCA, berkeperibadian baik serta berprinsip. Untuk itu, beliau turut dipuji oleh media pro-PR sebagai bersih dan berintegriti. Pendek kata, Chew Mei Fun adalah pilihan terbaik dan tepat sehinggakan tiada siapa pun yang dapat berkata sesuatu yang buruk terhadap dirinya. Ini menjadikan beliau dengan Anwar bagaikan langit dengan bumi.

Justeru, adalah tidak perlu rasanya untuk kita membandingkan antara kedua personaliti ini, tetapi melihat PRK ini sebagai kayu pengukur kematangan pengundi dalam memilih calon dan parti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers