Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Saturday 20 September 2014

Gempar!!! Pengundi #PengkalanKubor Bongkar Pembohongan Kerajaan Pas Kelantan???


Sepanjang seminggu tempoh berkempen berlalu di Pengkalan Kubor menyaksikan pasukan kempen BN tidak begitu agresif menyerang PAS. Dalam bahasa mudah pasukan kempen BN berkempen dalam kedaaan yang begitu ‘sopan dan lembut’.

Sebaliknya pasukan kempen PAS lebih agresif menyerang BN/UMNO. Situasinya menjadi terbalik sedangkan di Kelantan PAS adalah sebuah kerajaan dan BN adalah pembangkang. Sepatutnya pembangkang yang menyerang kerajaan. Bukannya kerajaan yang menyerang pembangkang.

Dipendekkan cerita, BN lebih banyak membuang masa menjawab serangan PAS baik dalam isu royalti atau GST.  Yang saya tidak faham kenapa begitu susah untuk pemimpin-pemimpin BN menyerang PAS diatas kegagalan-kegagalan mereka menunaikan janji secaranya khususnya di  Pengkalan Kubor serta Tumpat dan di Kelantan secara amnya ?

Salah satu pembohongan besar PAS yang melekat dalam diri rakyat Pengkalan Kubor ialah pembinaan Bandar Baru Pengkalan Kubor yang dijanjikan 18 tahun lalu. Selain pembohongan itu, PAS juga turut berbohong untuk membina jambatan kedua yang menghubungkan Tumpat ke Kota Bharu serta pembohongan PAS untuk membina sebuah pelabuhan di Tumpat.

Friday 19 September 2014

121 Ketua Bahagian Boikot PM @NajibRazak??? Satu Fitnah Blogger SyedsOutsideTheBox!!!


Kelakar!!! Memang kelakar dengan kenyataan tulisan blogger SyedsOutsideTheBox bila menyebut dalam tulisan artikelnya bahawa HANYA 90 Ketua Bahagian UMNO yang berjumpa Perdana Menteri bagi menyatakan sokongan kepada kepimpinan Najib sebagai Presiden UMNO dan sebagai Perdana Menteri manakala 121 Ketua Bahagian daripada 191 Bahagian UMNO seolah-olah mahu Presiden UMNO yang juga Perdana Menteri turun dari jawatan Presiden UMNO termasuk jawatan Perdana Menteri seperti kenyataan beliau di bawah : SILA KLIK SINI untuk melihat kenyataan penuh beliau...

Yesterday I received this sms :
"The meeting on 28th (Aug), UMNO HQ. It seems dari 191 about 90 came..."
This was talk going around that Najib as president of UMNO had called for a meeting with 191 Ketua Bahagian UMNO. However only 90 Ketua Bahagian turned up for the meeting. This was a big slap in the face for Najib. It means it is time for him to leave.
Ini satu fitnah tanpa bukti yang kukuh benarkah yang hadir bertemu Presiden UMNO hanya 90 orang sahaja yang hadir. Namun angka ini berubah pula menjadi semakin kurang dengan hanya 70 orang pula Ketua Bahagian yang hadir. Dah "short" 20 orang plak. Makin pelik "kekencingan" angka yang diberikan oleh blogger ni. 

And this morning's news was that yes Najib did call for a meeting with 191 Ketua Bahagian. But only about 70 turned up. Not 90.
And out of the 70 or so who turned up, not all were Ketua Bahagian. Some were just AJK Bahagian on a junkie trip to KL.

This means less than 70 Ketua Bahagian turned up for a meeting with the party president.
Maknanya daripada 191 Ketua Bahagian UMNO yang ada hanya 70 sahaja yang hadir bertemu dengan Najib untuk menyatakan sokongan mereka terhadap kepimpinan Najib. Namun setelah diselidiki kebenaran fakta yang dikemukakan oleh blogger ini rupanya telah dijawab oleh blogger Sangkakalajari9 melalui tulisan beliau SILA KLIK SINI yang menjelaskan angka yang sebenar dan bagaimana blogger SyedsOutsideTheBox cuba memutar-belitkan fakta sebenar sebenar dan cuba membuat fitnah dengan niat untuk memburukkan Najib sebagai Presiden UMNO dan juga sebagai Perdana Menteri. Di bawah ini adalah jawapan kepada fitnah blogger yang mungkin mempunyai agenda tersembunyi atau ada "tangan-tangan ghaib" di belakang beliau.
Jawapannya ialah tidak sama sekali kerana orang yang mengatur pertemuan itu sendiri mengesahkan bahawa 170 orang ketua bahagian dari 191 bahagian menghadirkan diri.
Apa semua ni bro? Nak pecah belahkan UMNO ke atau nak cari publisiti lebih?
Siapa yang kata cuma 70 yang hadir tu atau spekulasi semata mata untuk memberikan persepsi buruk keatas Perdana Menteri?
Jelas sekali maklumat yang diterima tidak tepat. Fakta yang sebenarnya adalah seramai 170 Ketua Bahagian yang hadir bertemu Najib dan menyatakan sokongan tidak berbelah bagi kepada tampuk kepimpinan Najib bukan 70 seperti yang didakwa. Nampak sangat angka 1 yang mewakili 100 tu "sengaja" disembunyikan. 

Seperti maklumat yang diterima, pertemuan Ketua-ketua Bahagian UMNO ini adalah atas inisiatif mereka sendiri yang mahu berjumpa Najib bagi menyatakan sokongan terutama dalam "isu Tun M" dan antara pesanan Najib meminta ahli UMNO terus menghormati Mantan Perdana Menteri Tun Mahathir  dan jangan melakukan sesuatu yang boleh merugikan parti.

Dan jika fakta angka 170 ini benar dan bukan seperti mana yang didakwa oleh blogger tersebut, maka semua ahli UMNO haruslah mendesak penulis tersebut memohon maaf kepada Presiden UMNO yang juga Perdana Menteri dan bertanggungjawab atas penulisan beliau yang berbaur fitnah kepada Najib.

p/s : "terlajak perahu boleh diundur... terlajak menulis sendiri mau ingat..."

Wednesday 17 September 2014

Puaka Niring : Misteri Penduduk Kuantan Terkejut Lihat ‘Puting Beliung’???


Penduduk Kuantan yang berada di Pantai Teluk Cempedak dikejutkan apabila melihat air laut kelihatan bergulung dan berpusar bersama angin kencang.

Hal ini menimbulkan ketakutan kerana ia seakan-akan puting beliung yang sedang melanda.

Bagaimanapun, fenomena ini sebenarnya digelar ‘waterspout’ atau belalai air yang biasa berlaku di lautan.

Penghujung tahun lalu, fenomena waterspout turut dirakamkan berlaku di Pantai Lido, Johor dan menimbulkan ketakutan orang ramai kerana menyangka ia puting beliung.

Belalai air tidak perlu dibimbangi kerana ia tidak menyebabkan angin kencang dan akan lenyap begitu sahaja tidak seperti puting beliung.

Tegar Budak 8 Tahun Dari Menyanyi Di Youtube Kini Dah Jadi Artis...gua pernah keluarkan video budak cilik dari Indonesia yang mempunyai bakat besar tetapi hanya menyanyi di kaki lima hinggalah video klip dia meletup dan menjadi viral di indonesia... KLIK SINI

kini dia dah jadi artis beb... kisah hidup si Tegar nie lebih kurang macam Najwa Latiff la yang mula dikenali di Youtube dan terus jadi retis...

Tuesday 16 September 2014

Lama Dah Nak Cakap Benda ni, Tapi Simpan Dalam Hati Je Sebab Masanya Tak Sesuai Nak Cakap


Assalammualaikum.... semua....

Saya dah lama nak cakap benda ni, tapi saya simpan dalam hati je sebab masanya tak sesuai nak cakap.... Mungkin ada yang akan berasa hati dengan apa yang saya nak luahkan ni.... Tapi, saya perlu cakap juga demi kebenaran.... Dan masanya dah sesuai untuk saya luahkan....

Sebenarnya...... Saya nak cakap Selamat Hari Malaysia ! Hari ni kan 16 September.... Sesuai la kan..... Hiihaa..... jangan maraaaah....... Hahahahahahahaha.....

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Monday 15 September 2014

FireFly Tak Sensitif Lambang Islam Letak Kat Kaki!!! #SelawatPerdana #SaluteMalaysia


Sambil-sambil "drive" sambil-sambil ushar tengok apa cerita menarik kat facebook, tetiba terpandang catatan teguran Page Selawat Perdana kepada syarikat penerbangan domistik negara FireFly pasal sekeping gambar pramugari berskirt pendek dan lambang bulan sabit dan bintang di bawah tapak kaki pramugari tersebut.

Jika diperhatikan betul-betul memang ada kebenarannya teguran daripada Page Selawat Perdana ni sebab umum semua mengetahui apa maksud lambang bintang dan bulan terutama pada bendera Malaysia. Bintang berbucu 13 melambangkan gabungan 13 negeri yang membentuk negara Malaysia manakala bulan sabit melambangkan agama Islam sebagai agama rasmi Malaysia.


Apakah pihak yang berkaitan dalam penerbitan gambar tersebut terutama pihak pengurusan syarikat penerbangan FireFly mengambil mudah perkara-perkara sensitif sebegini atau memang sengaja dilakukan dengan niat "ada udang disebalik mee".

Yang menghairankan bukan main banyak lagi logo dan lambang yang boleh digunakan. Kenapa tak letak jer lambang FireFly sendiri kat tapak kaki tu. Kan elok letak logo dan lambang sendiri daripada letak lambang orang lain. Kenapa? Marah? Tau pun marah kalo letak lambang FireFly kat kaki tu. Habis tu yang letak lambang Islam tu orang lain tak marah kot.

Lain kali kalo tak mau orang lain marah jangan sesuka hati mak bapak korang jer pasang lambang orang lain. Pakai lambang sendiri logo FireFly tu takda sapa nak marah punya. Letak ler kat kaki ker kat bontot ker takda sapa nak heran la.

p/s : ooooooooooooooooooooo bila kena tang batang hidung sendiri tak boleh plak, kalo buat kat orang boleh.....

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers