Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Thursday 2 March 2017

#DinarDirham Dan @AraiEzzra Mengharumkan Nama Malaysia Di Dunia #BlockChain Peringkat Antarabangsa!!!!!


Arai Ezzra, Co Founder, DinarDirham antara peneraju tempatan dalam dunia BlockChain sekali lagi diberikan penghargaan di peringkat antarabangsa apabila dijemput untuk menjadi salah seorang Speaker di iFX Forex Expo 2017 di Hong Kong yang berlangsung pada 21 - 23 Februari lepas. Kehadiran beliau kali ini di pentas antarabangsa menjadi speaker bagi perbincangan bertajuk "BlockChain, Solution For Gold". DinarDirham di Malaysia telah mengorak langkah ke hadapan dengan memberi inspirasi kepada masyarakat di negara ini betapa dalam masa terdekat konsep ekonomi baru ini akan menjadi sebahagian daripada kehidupan manusia. 30 tahun dahulu pun masyarakat Malaysia sukar menerima konsep Kad Kredit dan Kad ATM ketika ia mula-mula diperkenalkan kerana masyarakat merasakan konsep tersebut menyukarkan segala urusan kewangan mereka. Kini setelah bertahun akhirnya masyarakat menerima baik konsep tersebut bahkan masyarakat merasakan sukar jika tidak mempunyai Kad Kredit atau Kad ATM. Maka tidak mustahil konsep ekonomi BlockChain Bitcoin menggunakan DinarDirham juga akan diterima oleh masyarakat Malaysia sebahagai sebahagian daripada urusan kewangan mereka.Tuesday 28 February 2017

Puaka Niring : Misteri ‘Obesiti’ Hidupan Air… Ini Penjelasannya!Baru-baru ini, rakyat Malaysia dikejutkan dengan penemuan seekor labi-labi bersaiz gergasi yang mencecah berat sehingga 80 kilogram di Batu Gajah, Perak.

Penemuan haiwan sepanjang 1.2 meter itu lantas menarik perhatian ramai yang rata-ratanya mempersoalkan hayat labi-labi itu memandangkan saiznya yang begitu luar biasa.

Bagaimanapun, menurut seorang yang hanya mahu dikenali Zainal, bukanlah sesuatu yang pelik hidupan air kini memiliki saiz yang boleh disifatkan sebagai ‘obesiti’ atau gergasi.

Menurutnya, punca banyak hidupan kini membesar dengan kadar melampau adalah kerana lambakan pelet (makanan ikan ternak) di sungai, lombong atau tasik yang dilemparkan pemancing ketika atau selepas habis memancing.

” Sampai 3 kilogram lebur dalam tasik sebab asyik tukar umpan, maksudnya sekali baling, tunggu dan tarik balik, umpan akan relai dalam air.

“Jadi, bubuh lagi umpan baru, ulang berkali-kali, mahu habis sampai berkilo-kilo pelet,” katanya.

Kata beliau, kebiasaanya seorang pemancing tegar akan menggunakan sekurang-kurangnya dua hingga tiga kilogram pelet ketika memancing.

Situasi ini sekali gus menyebabkan hidupan air ‘dimewahkan’ dengan makanan (pelet) lantas menyebabkan saiz ikan, kura-kura, labi-labi dan seangkatan dengan membesar bagaikan ‘obesiti’.

“Sejak memancing guna umpan makanan ikan ternakan menjadi trend, ia menjadikan hidupan air mewah.

“Sebab itu patin lombong sekarang saiz berbelas kilo adalah perkara biasa,” katanya yang juga seorang pemacing handalan.

Peminat kaki pancing juga kebiasaannya akan melepaskan balik ikan bersaiz besar ini kerana rasanya yang tak begitu sedap dan susah untuk dijual.

Hal ini seterusnya membuatkan hidupan air ‘bersaiz gergasi’ ini terus kekal di habitatnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers