Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Sunday 5 November 2017

Panas!!!! Video Lim Guan Eng Tersipu Malu Minta Bantuan Banjir Dari TPM!!!! @NajibRazak @Zahid_Hamidi @cmlimguaneng #KN


Hari ini 5 November 2017 viral sebuah video yang memaparkan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng akhirnya akur meminta bantuan daripada Kerajaan Persekutuan melalui Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Zahid Hamidi apabila Pulau Pinang lumpuh dilanda bencana alam banjir besar yang melibatkan kawasan yang agak luas di pulau dan tanah besar.

Kerajaan Negeri Pulau Pinang terpaksa memohon bantuan daripada Angkatan Tentera Malaysia (ATM) terutama kepada Kerajaan Persekutuan bagi membantu pasukan penyelamat sedia ada yang kini sedang bertungkus lumus menyelamatkan mangsa banjir di Pulau Pinang.

Dalam nada sedih, Guan Eng meminta semua penduduk di negeri itu khususnya yang terjejas banjir agar terus bersabar sementara Kerajaan Negeri akan berusaha untuk menyampaikan bantuan secepat mungkin.
"Keadaan kini bertambah genting air masih naik, angin ribut masih kuat, air sampai 10 kaki 12 kaki melepasi bumbung, di Pulau Pinang pusat pemindahan tak ada bekalan elektrik. Pulau Pinang minta bantuan dariada Angkatan Tentera Malaysia, saya telah berjaya menghubungi Timbalan Perdana Menteri dan saya minta Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi."
"Terima kasih terima panggilan saya pada hampir jam 3.30 pagi dan beliau berjanji akan menghantar Angkatan Tentera Malaysia untuk selamatkan Pulau Pinang,"
Inilah wajah sebenar pemimpin pembangkang dari Pakatan Harapan yang apabila tersepit sanggup tebal muka minta bantuan dengan orang selama ini mereka balun dan tibai tak berhenti-henti. Dikala mereka tidak ditimpa musibah pemimpin pembangkang terutam dari DAP tidak habis-habis memfitnah dan menghasut rakyat agar membenci kerajaan pimpinan DS Najib tapi apabila susah dan ditimpa malapetaka tau pulak merayu bantuan kerajaan BN. Tidak mustahil selepas banjir selesai mereka akan menggunakan apa saja yang boleh dengan menggunakan isu banjir ini memfitnah dan menghasut rakyat agar terus membenci Perdana Menteri dan BN.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers