Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Friday 31 March 2017

#DinarDirham Pemangkin Antara Emas Dan #BlockChainKehebatan Emas dan Perak sejak berabad silam lamanya, emas dan perak telah menjadi logam mulia yang diagungkan oleh banyak manusia. Bahkan emas dan perak serta batu permata, telah dipergunakan oleh raja-raja, para sultan, para diktator, dan sebagainya sebagai bahan dasar pembuatan mahkota mereka.

Tuhan menciptakan dua logam mulia itu bukan sekadar sebagai alat pengukur nilai, atau untuk menyimpan kekayaan, tetapi juga sebagai alat tukar (medium of exchange). ”Kerana tingginya kedudukan emas dan perak inilah maka dianggap kedua-dua logam mulia tersebut sebagai Heaven’s Currency (Matawang Syurga).
“Masyarakat kuno sudah menggunakan emas, perak, dan tembaga untuk transaksi ekonomi. Emas dan perak dipilih kerana keunikannya (rare) dan warnanya yang indah. Dalam sejarah manusia, tak lebih dari 90,000 tan emas yang dilombong dari perut bumi. Sementara perak dan tembaga pula untuk memenuhi transaksi dengan nilai yang lebih rendah dari emas. ”
Uniknya, dunia moden mengklasifikasikan logam-logam tersebut dalam kolum yang sama. Berbeza dengan kebanyakan logam lainnya, emas memiliki sifat yang sangat istimewa. SILA KLIK SINI Sejarah Emas SILA KLIK SINI


Emas dan Perak mempunyai nilai yang paling stabil di dunia pernah kita lihat. Dari zaman wujudnya Islam, hingga kehari ini nilai yang dipanggil Islamic Bimetallic Currency masih stabil berbanding dengan barangan lain yang mudah lupus. Seekor ayam pada zaman Rasulullah SAW, bernilai 1 Dirham. Hari ini setelah 1,400 tahun berlalu seekor ayam masih bernilai 1 Dirham. Dalam jangka 1,400 tahun yang akan datang bolehlah kita buat pengiraan bahawa inflasi untuk Emas dan Perak adalah 0 (Sifar zero).

Kini, di zaman serba canggih dan penuh teknologi peranan emas masih kuat pengaruhnya. DinarDirham dibangunkan dengan menggunakan teknologi ‘blockchain’ yang terkini dan menjadi platform untuk penukaran dan pembayaran dengan menggunakan emas. Ini adalah pelantar atau platform yang berlandaskan ‘blockchain’ dan ‘crypto wallet’ yang boleh digunakan untuk membeli, menukar, dan membuat pembayaran menggunakan emas ke mana-mana ‘address’ di dalam senarai ‘blockchain’.

DinarDirham ialah syarikat FinTech global dengan ibu pejabat di Hong Kong, Kuala Lumpur dan tidak lama lagi di Dubai, menyediakan emas digital dan fizikal, dan penyelesaian pelaburan logam di seluruh dunia. Dengan lebih 10 tahun pembangunan platform perdagangan blockchain, DinarDirham dibina sebagai emas tidak berpusat dan platform pelaburan blockchain, dengan menggunakan teknologi terkini untuk menyediakan ketelusan, kebolehpercayaan dan keselamatan.

DinarDirham adalah revolusi WALLET berpusat dan platform PERDAGANGAN EMAS. Dengan DinarDirham, sesiapa sahaja boleh menyimpan dan dimiliki secara peribadi dan Aset Emas dalam bentuk mata wang digital (cryptocurrency) selamat pada “Ethereum dan Bitcoin Blockchain”. SILA KLIK SINI


"spektrum DinarDirham bagi perkhidmatan melampaui perdagangan yang mudah dan pertukaran digital (BTC, ETH) dan fiat (USD, EUR) wang; selain daripada itu, setiap pelanggan mempunyai pilihan untuk melabur wang mereka dengan membeli emas fizikal. Data harga emas terkini dikesan oleh DinarDirham dalam masa sebenar, yang membolehkan pengguna untuk membuat keputusan pelaburan yang paling sedar dan bermaklumat.
Buat masa ini sebahagian besar daripada penyelesaian syarikat itu dibina berdasarkan Bitcoin 2.0 dan struktur utama - Bitcoin Blockchain dan Ethereum. Tetapi syarikat DinarDirham tetap menganggap sistem berasaskan blockchain adalah untuk pembangunan masa hadapan dan pada masa kini ia sedang dikaji oleh DinarDirham." Maklumat Lanjut SILA KLIK SINI

“If you have an asset that follows real-time gold price, which can be redeemed or claimed for physical gold and if you combine the benefits of digital currencies with benefits of gold as a store of value, in a transparent way, you get a match made in heaven. This is a cheap way to store, trade and use gold globally. Our unique and innovative trading technology based on blockchain makes this possible.”

– Arai Ezzra, CTO and co-founder of DinarDirham

Sunday 26 March 2017

Panas!!!!! #DinarDirham Bakal Lancarkan Aplikasi "blockchains.my" @AraiEzzra


Berita baik buat pemain BlockChain dan DinarDirham apabila dalam bulan April 2017 DinarDirham bakal melancarkan aplikasi Android/iOS "blockchains.my" bagi memudahkan urusan kewangan baru ini. Aplikasi ini nanti diharap akan memudahkan pemain BlockChain dan juga pemain DinarDirham memperolehi maklumat di hujung jari sahaja.

Dalam masa yang sama pada Julai 2017 yang akan datang, DinarDirham bakal membuka cawangan di Dubai hasil bekerjasama dengan kerajaan dan penyedia emas terbesar di Dubai untuk menubuhkan Fintech Company dan Galeri Digital serta Physical Gold. Langkah ini dilihat bakal memberi peluang kepada DinarDirham melebarkan sayap ke rantau Timur Tengah dan kawasan sekitarnya

Arai Ezzra juga salah seorang panel 4th MFPC INTERNATIONAL CONFERENCE ON ISLAMIC WEALTH MANAGEMENT & FINANCIAL PLANNING pada 15 April 2017 nanti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers