Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Monday, 7 April 2014

Panas!!! Ada Pemimpin Belia Negeri Maki "Sial" Kat Anak Muda Kelab Gabungan Majlis Belia????


Panas!!! Memang panas.... cerita terbaru yang gua dengar pasal seorang pemimpin dalam Majlis Belia Negeri  (tak perlu gua dedahkan Majlis Belia dari negeri mana buat masa ni) yang maki anak muda yang hadir dalam mesyuarat dengan perkataan "sial" serta menggunakan nada yang kurang menyenangkan hanya kerana anak muda kelab gabungan itu tidak bersependapat dengan pemimpin Majlis Belia Negeri tersebut. 

Insiden ini berlaku dengarnya ketika dalam meeting baru-baru ini, kira-kira dalam minggu dua lepas. Dengar cerita Majlis Belia Negeri tersebut berebut "event" yang dianjurkan oleh sekumpulan kecil anak muda. Dengar kata pemimpin Majlis Belia Negeri ni dah kemaruk dengan peruntukan RM20,000 yang telah diberikan oleh kerajaan kepada anak muda Kelab Gabungan atas inisiatif anak muda ini membuat "event" yang lain dari yang lain. Berdasarkan maklumat sahih ketika dalam mesyuarat tersebut, pemimpin Majlis Belia yang juga seorang pegawai khas kepada pegawai khas menteri telah mengeluarkan kata-kata kesat hanya kerana kemahuan beliau tidak dapat dipenuhi oleh anak muda Kelab Gabungan ini.

Gua ada bukti kukuh dalam bentuk audio tapi gua rasa tak perlulah gua gua kongsikan ketika ini sekadar memberi amaran jangan rasa diri tu dah cukup besar sebesar jawatan anda. Nanti bila keadaan sesuai gua akan kongsikan dengan pembaca. 

Jadi, kepada "siapa yang makan cili akan rasa pedasnya" ini amaran dari gua. Jika anda masih besar kepala fikir anda sudah cukup "power" baru duduk kerusi "Pengerusi Majlis Belia Negeri" dah rasa bongkak dan takbur, tunggulah masa anda telah tiba. Baru duduk kerusi Pengerusi Majlis Belia Negeri bukan jadi Perdana Menteri atau menteri pun dah berlagak bodoh sombong. Inikah ciri-ciri seorang pemimpin belia yang boleh dijadikan contoh teladan kepada anak muda dan belia. Elok ler kepimpinanan macam ni ditukarkan dengan orang yang lebih berkaliber.

p/s : jangan lupa belajar-belajar la mintak maaf kalo dah buat salah... jangan besar kepala sangat baru duduk kerusi tak tinggi mana... macam ni ker contoh yang baik kepada anak muda dan belia...


3 comments:

  1. Portal Sukan Ragbi Malaysia | Berita | Kalendar Acara Ragbi | Foto Kejohanan | Video - www.sukandaily.com.my

    Keputusan Kejohanan Liga Super Kesatuan Ragbi Malaysia 2014
    Minggu Ke-5: 22 & 23 Mac 2014
    UITM LIONS vs NS Wanderers 31-05
    ATM JLJ vs POLITEKNIK MERLIMAU 29-03
    ASAS vs RMP PERAK 20-07
    SSTMI vs KERIS CONLAY 13-05
    SERDANG ANGELS vs RSC DOG 28-00
    Klik Disini>>Keputusan Sepenuhnya




    Foto-Foto Kejohanan Ragbi Malaysia

    Kejohanan Ragbi Liga Super KRM 2014

    Kejohanan Ragbi Piala Agong 2013

    Kejohanan Ragbi Liga Super KRM 2013

    Klik Disini>>Lain-lain foto sepenuhnya





    Video Kejohanan Ragbi Malaysia

    HSBC Asian Rugby Sevens Series: Malaysia Sevens 2013 - Malaysia vs Thailand

    HSBC Asian 5 Nations 2013 - Akhir: Malaysia vs Singapura

    Liga Super Kesatuan Ragbi Malaysia 2013: Akhir Cup - Keris Conlay vs UiTM Lions

    Klik Disini>>Lain-lain video sepenuhnya

    ReplyDelete
  2. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  3. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers