Jadilah Sahabat Kulaan...

peluang untuk anda masyuk!!!

Saturday, 7 July 2012

Puaka Niring : Misteri Ikan Duyung Hanya Dongeng...


Persoalan sama ada ikan duyung wujud atau tidak ditamatkan baru-baru ini apabila sebuah agensi saintifik Amerika Syarikat mengesahkan makhluk laut itu tidak wujud.

Pentadbiran Lautan dan Atmosferik Kebangsaan Amerika mengesahkan tidak ada bukti menunjukkan makhluk separuh manusia separuh ikan itu wujud.

Agensi berkenaan mengeluarkan kenyataan minggu lalu untuk menjelaskan bahawa spesies laut itu tidak wujud selepas menerima beberapa panggilan berikutan tayangan oleh saluran Animal Planet berjudul: Mermaid: The Body Found yang mengelirukan beberapa penonton. Selepas siaran rancangan fiksyen itu, yang direka untuk mempunyai format sama dengan sebuah dokumentari, beberapa penonton menelefon agensi berkenaan untuk mengetahui lebih banyak mengenai makhluk itu.

Hasrat Anwar Nak Jadi PM terkubur Bila DAP Bertanding 89 Kerusi...



PRU 13 DAP Bertanding 89 Kerusi, Adakah Anwar Ibrahim Bakal Jadi PM?

Berdasarkan satu laporan yang diterima, menunjukkan PKR hanya akan bertanding di 66 kerusi parlimen dalam PRU 13 nanti, jauh berkurangan berbanding sebelumnya.

Penyusutan 31 kerusi jika dibandingkan dengan 97 kerusi parlimen yang ditandingi PKR semasa PRU 12 2008 yang lalu.

Pengurangan mendadak jumlah kerusi yang ditandingi PKR ini juga berkaitrapat dengan tekanan dari DAP yang melihat dirinya lebih berpotensi memberi cabaran sengit terhadap BN.

Dengan ketetapan jumlah kerusi untuk PAS tandingi pula hanyalah 67 kawasan parlimen bermakna baki sejumlah 89 kawasan lagi bakal menyaksikan calon DAP yang berentap menentang BN.

Hampir kesemua kawasan majoriti Cina dan sebahagian kawasan parlimen yang komposisi kaumnya bercampur-campur yang sebelum ini ditandingi PKR juga bakal ditandingi oleh calon DAP.

Laporan itu juga menyebut PKR turut menghadapi masalah untuk mendapatkan calon yang berkaliber bagi menghadapi pilihanraya umum kali ini.

Banyak kawasan parlimen yang bakal ditandingi PKR masih kosong tak terisi sekaligus bakal mengulangi sejarah lama bila ramai calon payung terjun dan tidak berkualiti akan diletakkan untuk mewakili PKR.

Ini juga bermakna propaganda Anwar Ibrahim selama ini untuk merampas Putrajaya tidak lebih sekadar seekor ayam yang riuh sekampung tapi telurnya sebiji.

Untuk rekod, dalam PRU 12 tahun 2008, daripada 47 kerusi yang ditandingi DAP 28 darinya berjaya dimenangi dengan majoriti yang selesa. Kerusi milik DAP bertambah satu melalui kemenangan di parlimen Sibu.

PKR pula hanya menang di 31 kerusi sekalipun berbanding 97 kawasan yang ditandingi. Manakala PAS pula bertanding di 66 kawasan dan hanya menang di 23 kerusi.

Dalam tempoh kurang dua tahun, PKR kehilangan 5 kerusi parlimen apabila wakilnya keluar parti menjadi wakil BEBAS termasuk satu kerusi lagi dimenangi semula oleh BN melalui pilihanraya kecil.

Melihat kembali kepada rekod dan prestasi yang memihak pada DAP, seakan satu kewajaran untuk DAP menguasai pembahagian kawasan parlimen yang ditandingi pakatan pembangkang.

Dengan rekod pencapaiannya yang nyata lebih baik dari PKR dan PAS, tidak syak lagi DAP akan terus menguasai polisi dan dasar pakatan pembangkang.

Dan sekiranya pembahagian kerusi itu benar-benar dimuktamadkan, maka ura-ura Lim Guan Eng mahu dilantik sebagai PM sekiranya pakatan pembangkang dapat mengambil alih tampuk pemerintahan bakal menjadi kenyataan.

Adakah perkara sebegini akan dibiarkan berlaku oleh orang Melayu Islam yang berada dalam PKR dan PAS?

PR Kantoi Edit Gambar Rosmah!!! @NajibRazak


Pakatan Rakyat sedang sibuk memfitnah isteri PM dengan melakukan beberapa edit gambar, diantaranya yang dapat gua kenali berkaitan dengan gambar di bawah.

Timbul satu persoalan, pada tulisan yang tertulis "Perdana menteri Malaysia". Kenapa pada ejaan menteri itu kecil ( m) tidak besar seperti "M" yang ini??? Nampak sangat pakar edit telah terkantoi menipu. Sepatutnya perkataan Menteri itu mestilah besar!!!...

PR sudah sinonim dengan title 'Penipu Rakyat". Malu giler siot kantoii menipu!!!... Mana puak-puak PAS??? Tak mau tegurr ker???...

Wunan Bin Pendekar Laut, gua pinjam jap lu punya doa yee.

"Ya ALLAH selamatkan kami dari PEMFITNAH dan juga dari pemimpin-pemimpin kami DIZALIMI - RASUAH dan MUNAFIK". amin..

Agak-agak lu la kan brader King Jason, Lu & menipu memang tak dapat dipisahkan ye. Post lu ade gak nak tunjuk lu alim le, konon nak tunjuk lu nie pon berjuang la kan. Tapi kuat fitnah siot..

Saranan gua untuk korang geng PR (Peragut Rumput) terutamanya kepada Wunan laut & kaki penipu (King Pakingson) lu boleh la tukar gambar profile tue letak gambar Angry bird. cover malu.

hahahaha88x

Sumber - Nurul Izam

Friday, 6 July 2012

Betul Ker Abby Pertahankan Pas???... @Abby_Abadi112


Cerita pelakon Abby Abadi menyertai parti Pas sudah lama heboh sejak keputusannya berhijrah. Tambahan pula, dia sering dilihat berada di kebanyakan ceramah anjuran Pas.

Bagaimanapun, Abby sebelum ini pernah menafi kan hal itu dan mengakui tidak berminat untuk melibatkan diri dengan mana-mana parti politik.

Namun sejak kebelakangan ini, Abby dilihat banyak mengeluarkan status yang menjurus kepada keagamaan. Tidak terkecuali mengenai perihal Pas.

Paling ketara, semalam, status terbaru di laman sosial, Facebook miliknya, terang-terangan menyokong dan mempertahankan parti Pas.

Malah, statusnya itu mendapat pelbagai reaksi daripada peminatpeminat. Tidak kurang ada yang menyokong dan ada juga yang menghentam.

Pun begitu, bekas pelakon Gerak Khas ini turut berbalas komen sambil tetap mempertahankan parti itu.

Sementara itu, Zass cuba menghubungi Abby namun tidak berjaya. Adakah Abby sebenarnya sedang berkira-kira hendak mengumumkan penglibatannya dalam parti Pas. -SH-

Rakyat Malaysia Perlu Diberi Pendidikan Mengenai Keganasan... @HishammuddinH2O @idamoerni @Ishammuddin @tunfaisal


KUALA LUMPUR - Masyarakat Malaysia perlu diberi pendidikan mengenai keganasan bagi mengekang fahaman ekstremis yang dikaitkan dengan Islam supaya tidak tercetusnya insiden keganasan di negara ini.

Pegawai Agama Kementerian Dalam Negeri (KDN), Zamihan Mat Zain berkata selain itu tafsiran yang salah mengenai Islam juga menyebabkan segelintir masyarakat negara ini terpengaruh dengan fahaman kumpulan ekstremis.

"Mereka (ketua), misalnya memberi tafsiran yang tidak tepat mengenai konsep jihad. Konsep jihad ini luas dan bukan hanya kepada peperangan tetapi ketua kumpulan terbabit mengeksploitasi ajaran agama demi kepentingan sendiri sehingga sanggup bertindak ganas dengan niat menggulingkan kerajaan," katanya.

Terdahulu, beliau menjadi anggota panel program bicara BernamaTV ‘Hello Malaysia’ bersama Timbalan Ketua Jabatan Pasukan Petugas Khas (Operasi/Anti Keganasan) Bukit Aman Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay.

Dalam program bertajuk 'Agama dan Keganasan' yang disiarkan secara langsung malam ini, Zamihan berkata Malaysia perlu merangka modul pemulihan bagi anggota kumpulan militan yang ditahan supaya tidak kembali melakukan keganasan.

"Program pemulihan ini boleh dilakukan dengan kerjasama agensi berkaitan seperti Jabatan Agama Islam dan polis," katanya.

Sementara itu, Ayob Khan berkata berdasarkan pemerhatian polis terhadap kes-kes lampau berkaitan kumpulan militan, kebanyakannya didalangi pengaruh luar dan dikaitkan dengan Islam. - Bernama

Putar Belit Pas Pasal Hudud...



hudud PAS = politik agama = putar belit !!!

Thursday, 5 July 2012

Betul Ker Abby Abadi Tak Lama Menjanda???... @Abby_Abadi112


Gua dapat rasakan yang Inspektor Aleza (Abby Abadi) tidak akan lama menjanda. Insyallah akan ketemu jodoh dengan mana - mana ahli PAS atau ustaz Pas. Kita doakan sama-sama. Muslimah PAS semestinya menyokong dan tak perlu risau jauh sekali ada rasa cemburu dengan Abby Abadi. 

Tapi Abby harus jauhkan kalo ada jemputan kaunseling pukul 3 pagi oleh ustaz Badrolamin. Bahaya oooooooooooo....

Abby Abadi perlukan pembimbing untuk membimbing dan melindungi dirinya dan anak-anaknya. Norman Hakim dah kawin dengan Memey dan masuk UMNO.

Ahli PAS : WHAT YOU WAITING FOR.... status Available ni....

Isu Politik Semasa (IPS) Beralih Arah Kepada Pembangkang???...


Terkejut beruk bila gua terbaca entri daripada blog yuseriyusoff.blogspot.com perihal seorang cybertroopers Pro BN yang terkenal dengan page beliau sebagai "Isu Politik Semasa" atau lebih dikenali dengan IPS sahaja dikhabarkan sudah 'beralih-arah'. Page beliau yang memang terkenal dengan pendirian menyokong Kerajaan BN dan perjuangan BN tiba-tiba bertindak di luar kotak pemikiran kita bila "tergamak" menukar 'design'nya ke arah pembangkang.

Puas jugak gua memikirkan kenapa ler beliau tergamak bertindak sebegitu sekali di saat gerbang PRU13 semakin hampir. Kenapa beliau mengambil tindakan drastik yang menggoncang dunia media sosial terutama facebook. Page beliau yang mempunyai lebih 40K peminat yang 'like' page beliau pasti terkejut beruk (beruk pun tak terkejut cam tu) bila bangun pagi sahaja buka page beliau tengok-tengok dah jadi page pembangkang dengan gambar Nik Aziz sebagai penghias 'wall picture'.

Pasti semua sahabat dan peminat page beliau tak boleh tido malam memikirkan kenapa sebegitu sekali tindakan beliau dan apa rasionalnya tindakan yang beliau ambil. Bagi gua, tindakan beliau ini pasti mendapat tepukan gemuruh hingga tahap "standing ovation" bila melihat seorang pejuang pro BN tumbang menyembah pakatan pembangkang.

Kat bawah ini gua ambil sedikit penjelasan daripada blogger YY mengenai persoalan apa sebenarnya yang berlaku dan untuk jawapan penuhnya SILA KLIK SINI :

Tiga hari lepas page 'Isu Politik Semasa'atau IPS yang merupakan 'fan page' kedua terbesar dan terbanyak pro-BN mula menukar haluan perjuangan beliau ekoran kekecewaan beliau dengan Barisan Nasional yang gagal menjaga kebajikan para facebookers.

Admin page tersebut mula menyatakan sokongan terbuka kepada PAS dan Pakatan Rakyat malah mengutuk segala perbuatan BN yang beliau pertahankan selama ini.

Saya sendiri cuba menghubungi beliau untuk bertanyakan tentang permasalahan yang dihadapi, menurutnya tiada guna lagi untuk beliau terus mempertahankan UMNO jika UMNO serta para pembesar kerajaan sendiri tidak pernah mengiktiraf peranan facebookers seperti beliau.

Saya cuba memujuk beliau untuk kembali bersama BN tetapi ternyata kekecewaan admin 'Isu Politik Semasa' terhadap BN membuatkan saya gagal menulihkan semula semangat beliau untuk bersama UMNO.

Kita dah cuba membantu yang terdaya, akhirnya beliau tetap berpendirian ingin bersama Pakatan Rakyat. Katanya selepas beliau menyatakan sokongan kepada Pakatan Rakyat, berpusu-pusu pihak sana menawarkan segala kemudahan untuk beliau terus berjuang.

Tidak mahu mengulas panjang, saya cuma mahu mengutarakan beberapa soalan kepada para pembesar BN yang hanya memuja segelintir pihak sedangkan masih ramai lagi pejuang-pejuang siber yang belum terbela.

Tun M : Apa Hubungan Antara Islam Dan Melayu...


Tidak ada bangsa didunia ini yang meletakkan agama sebagai identiti bangsanya di dunia ini melainkan Melayu. Jelas termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan termaktub takrif Melayu dalam Perkara 160 iaitu Melayu ialah orang yang lazim bertutur bahasa Melayu, beragama Islam dan mengamalkan adat resam Melayu.

Jelaslah setiap yang mengaku dirinya Melayu (di Malaysia) itu mestilah beragama Islam dan sesiapa yang murtad tidaklah boleh diiktiraf sebagai Melayu menurut Perlembagaan. Maka benarlah ungkapan bahawa Melayu itu Islam dan Islam itu melayu tidak dapat disangkal lagi. Dan mereka yang menyatakan memperjuangan nasib bangsa Melayu sebagai assobiah adalah satu kejahilan dan tidak berpijak di bumi yang nyata. Memperjuangkan bangsa Melayu dari segala segi adalah merupakan satu jihad. Tingginya martabat Melayu secara tidak langsung , meninggikan Syiar Islam di Malaysia khususnya dan di dunia amnya.

Hubungan Melayu dan Islam adalah satu hubungan yang simbiotik, seperti aur dengan tebing , saling lengkap melengkapi, saling kukuh mengukuhkan satu sama lain.

Perlu diperjelaskan secara terperinci lagi bahawa dakwaan kononnya sesiapa yang berjuang untuk bangsa Melayu adalah berjuang atas dasar asabiyyah adalah silap sepertimana telah dijelaskan tentang batas-batas perjuangan Melayu di atas. Dalam sebuah hadith sahih disebutkan bahawa:

"Bertanya seorang lelaki kepada Rasulullah s.a.w. : Adakah perbuatan asabiyah seseorang itu suka (kasih) kepada kaumnya (bangsanya)? Tidak, tetapi asabiyah itu ialah orang yang menyokong (menolong) kaumnya melakukan kezaliman."
[H/R Abu Daud dan Ibnu Majah]

Wednesday, 4 July 2012

Puaka Niring : Misteri Kubur Dekat Pejabat PM Timor Leste


Polis di Timor Leste menemui sebuah kubur yang mengandungi rangka tulang 52 orang dekat pejabat Perdana Menteri, Xanana Gusmao, kata seorang pegawai.

Beberapa pekerja pembinaan menemui kubur tersebut pada minggu lalu sebelum mereka menghubungi polis.

Pada tahun 1975, Tentera Indonesia menceroboh Timor Leste yang merupakan bekas jajahan Portugal itu.

Timor Leste yang ketika itu dikenali sebagai Timor Timur diduduki selama 24 tahun oleh Indonesia.

Dianggarkan seramai 183,000 orang terbunuh akibat pencerobohan itu.

Ketua Perkhidmatan Siasatan Jenayah Timor Leste, Calisto Gonzaga menyatakan rangka itu terlalu besar dan tidak mungkin ia milik penduduk Timor Leste.

“Kami melihat tengkorak dan ia amat besar dan sebilangan tulang amat panjang. Saya berpendapat rangka itu bukan (milik) penduduk Timor Leste,” katanya.

Menurutnya, kedudukan rangka itu memberi petunjuk bahawa si mati mungkin dibunuh.

Tuesday, 3 July 2012

Puaka Niring : Lembaga ‘Misteri’ Di Kota Damansara?


Kegembiraan seorang penarik kereta yang mahu bersantai bersama rakannya untuk menonton perlawanan suku akhir Kejohanan Euro 2012 antara Jerman dan Greece tidak kesampaian apabila kereta Honda City dipandunya terbabas serta berpusing beberapa kali sebelum terbalik di bahu jalan bertentangan.

Dalam kejadian pada jam 2 pagi di Persiaran Kenangan Seksyen 6 itu, mangsa dikatakan cuba mengelak lembaga misteri yang secara tiba-tiba melintas jalan tersebut.

Penarik kereta berusia 30 tahun itu bagaimanapun bernasib baik dan hanya mengalami kecederaan pada bahagian kepala serta luka pada bahagian badan.

Hairie Othman Mengaku Dapat Imbuhan Daripada Pentas Ceramah Pas???... @hairieothman


"A picture speaks a thousand words"... itu kata-kata hikmah yang gua pinjam daripada peribahasa orang putih bekas penjajah Malaya zaman tok nenek gua. Baru-baru nie gua ada ler 'berbual' dengan sorang artis yang dan semakin senja dalam dunia hiburan ditenggelami oleh artis-artis baru yang lebih muda dan hensem. Gua rasa korang mesti dah tau sape dia.

Gua adatanya kat dia pasal apa beria-ia masuk Pas dan sibuk ke hulu ke hilir di pentas-pentas ceramah Pas. Gua tanya adakah sebab perjuangan Pas yang kononnya memperjuangkan Islam seperti yang didakwa beliau hanya Pas adalah platform yang terbaik untuk beliau mendalami agama Islam setelah beliau rasa telah jauh tersesat dalam dunia artis atau kerana WANG.

Pada mulanya beliau cuba mengelak dengan mengatakan beliau mendekati Pas dengan tujuan kononnya untuk mendalami Islam yang tidak mungkin dapat beliau belajar dengan alim ulama' selain Pas terutama sekali ulama' UMNO. Tapi akhirnya, Allah maha kuasa menunjukkan apa sebenarnya niat beliau untuk masuk Pas.  Kerana WANG... Ya! semuanya kerana WANG RINGGIT atau RM.

Gua bukan la mahu mempertikaikan niat baik seseorang individu yang mahu berubah ke arah kebaikkan lebih-lebih lagi ingin mendalami ilmu agama Islam tapi jika niat pun sudah serong apatah lagi kesudahannya. Gua sedar gua bukan la tinggi sangat bab ilmu agama ni sebab mengaji kat pondok dulu pun sekejap jer, baru 7 tahun sedangkan tok-tok guru dan alim ulama' lain berpuluh tahun mengaji bab keagamaan ni tapi kalo setakat baru 2 3 bulan "sembang" pasal Islam dan nak nasihat orang lain pulak apatah lagi nak bagi ceramah, gua rasa baik beliau cermin dulu diri beliau.

Tak mustahil juga (sekadar teori yang akan disusuli dengan bukti kemudian) niat beliau "mungkin", gua ulangi "mungkin" masuk pas sebagai platform untuk menjadi calon Pas dalam pilihanraya akan datang kot. Wallahualam, hanya Allah sahaja yang mengetahuiNya.


Untuk hadis pertama ini berkaitan pasal niat. Sesuai sekali diletakkan di hadapan kerana dalam hidup kita, setiap amalan mesti dimulakan dengan niat. Niat yang baik akan mendapat pahala, dan niat tak baik selagi tidak melakukannya selagi itu tidak mendapat dosa. Betapa sayangnya Allah pada kita.

Hadis pertama: [terjemahan]

“Daripada Amirul Mukminin Abu Hafa, Umar ibnu Al-Khattab r.a berkata: aku mendengar Rasulullah saw bersabda: bahawasanya setiap amalan itu adalah dengan dan semua orang mendapat pahala berdasarkan apa yang diniatkan. Barangsiapa yang berhijrah kerana Allah dan Rasulnya, maka hijrahnya itu adalah bagi Allah dan Rasulnya. Barangsiapa yang berhijrah kerana dunia yang diperolehinya atau perempuan yang ingin dikahwininya, maka hijrahnya itu adalah kepada apa yang dia niatkan.”

Dalam hadis diatas menunjukkan bahawa setiap amalan dan perbuatan kita haruslah dimulakan dengan niat. Niat amat perlu untuk membolehkan amalan kita menjadi sah seperti solat, puasa, haji dan sebagai. Selain itu niat juga membolehkan kita bekerja untuk mendapatkan sesuatu dengan berterusan. Sebagai contoh kita berniat untuk berkorban tahun ini, dan dengan niat itu kita akan bekerja keras untuk mendapatkan rezeki sehingga tercapai niat kita.

Waktu untuk berniat bagi ibadah adalah sebelum atau ketika ingin melakukan perkara tersebut sepeti niat solat dilakukan ketika mengangkat takbir dan niat puasa dilakukan sebelum terbitnya fajar. Manakala tempat berniat adalah didalam hati, dengan melafaznya di mulut, kita menjadi lebih mudah untuk menanamkan niat itu kedalam hati.

Bukti Apa Kaitan Anwar Ibrahim Dengan IIIuminati???...


Illuminati merupakan sebahagian daripada Freemasonary yang berdiri atas landasan falsafah Zionisme.

Illuminati adalah sebuah kerajaan bayangan yang terdiri daripada tokoh-tokoh penting samaada dari segi politik, ekonomi, ahli saintis dan sebagainya dalam mencaturi segala pergolakan dunia serta mendalangi segala konspirasi untuk menguasai dunia. Matlamat mereka adalah untuk mencipta New World Order iaitu One world Goverment. Illuminati lebih kepada sebuah organisasi dunia yang terdiri daripada ahli super power elite yang kaya untuk menjadikan masyarakat dunia menjadi hamba (slave).

Tokoh-tokoh penting ini pula berusaha sedaya upaya untuk mencari agen. Diharapkan agen ini akan menjalankan operasi proksi di beberapa negara agar New World Order menjadi kenyataan di dunia ini. Sehubungan dengan itu, apakah wujud proksi tersebut di Malaysia? Mari kita sama-sama merenung perhubungan dan interrelation di bawah.
7 PRINSIP UTAMA ILLUMINATI:

1. Aboliton of all national government.
(Menghapuskan seluruh pemerintahan yang berorientasi kepada nasionalisme)

2. Abolition of all religions except satanism.
(Menghapuskan seluruh agama kecuali ajaran syaitan)

3. Aboliation of family value.
(Menghapuskan nilai-nilai kehidupan keluarga dan individu harus tunduk kepada nafsu)

4. Abolition of private property.
(Menghapuskan hak pemilikan pribadi)

5. Abolition of inheritance by high inheritance taxes.
(Menghapuskan nilai pajak yang tinggi)

6. Abolition of patriotism.
( Menghapuskan jiwa patriot - semangat cintakan negara)

7. Creation of the world government under the United Nations by Illuminati
(Menciptakan pemerintahan dunia dengan memperalat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UN) yang telah dikuasai kaum Iluminati)

Kerana Abby Abadi Dan Hairie Othman Masuk Pas, Semakin Galak Pas Keluar Fatwa Gila... @abby_abadi112 @hairieothman




PAS semakin 'gila' menjadikan hukum-hukum agama sebagai modal politik mereka.

Kenyataan seorang penceramah PAS yang dirakam ketika kunjungan Abby Abadi di Pasir Puteh, Kelantan pada 29 Jun 2012 yang lalu mungkin agak melucukan serta menimbulkan keraguan kepada pendengarnya.

Lalu saya merujuk kepada Kitab Bahrul Madzi dan beberapa sahabat yang berkelulusan dari Al-Azhar, Mesir.

Menurut mereka Rasulullah S.A.W ada menegaskan bahawa soalan pertama yang akan Allah S.W.T tanya kepada kita di akhirat kelak adalah berkenaan solat dan empat perkara iaitu :
  • Tentang umur, adakah kita mempergunakannya dengan sebaik-baiknya.
  • Tentang masa mudanya, bagaimanakah kita melaluinya.
  • Tentang harta, dari mana kita memperolehi sumbernya dan ke arah manakah pula ia dibelanjakan.
  • Tentang ilmunya, adakah kita mengamalkan ilmunya.

Tidak pula saya tahu jika ada soalan tambahan yang berbunyi "Bakpo mung pakoh Najib, mung tok pakoh Tok Guru?".

Mungkin sahabat pembaca yang lebih arif boleh merungkai keraguan yang ditimbulkan oleh Ustaz PAS dalam paparan video di atas, Maklumlah semakin canggih kemajuan yang kita kecapi semakin ramai pihak yang mempermainkan hukum agama.

Semakin hampir pilihanraya, semakin banyaklah 'fatwa' baru yang PAS akan timbulkan.

Sumber : YY

Monday, 2 July 2012

Puaka Niring : Misteri Dolphin Pink Yang Semakin Pupus....



Pernah lihat ikan lumba-lumba atau dolphin yang berwarna merah jambu atau lebih mudah, warna ‘pink’?

Dolphin pink sememangnya wujud tetapi kita jarang melihat haiwan tersebut memandangkan kebiasaannya, kita hanya mengetahui dolphin hanya ada yang bewarna hitam atau kelabu.

Dolphin pink adalah ikan lumba-lumba spesis Inia geoffrensis di mana hidup di dalam air tawar.

Dolphin pink lebih dikenali dengan nama Boutu, Amazon River Dolphin dan Pink River Dolphin.

Habibat awal dolphin pink adalah di sekitar sungai di benua Amerika Selatan iaitu sungai Amazon atau Orinoco.

Uniknya, di awal usia ‘remaja’ dolphin ini, kulit dan tubuhnya berwarna kelabu tetapi bertukar kepada ‘pink’ apabila menjadi dewasa.

Pas Dan PKR Dimadukan DAP...


Sejak PAS berkahwin dengan DAP bermadu pula dengan PKR semakin hari dapat dilihat mereka sudah seperti parti Chauvinis Cina tersebut. Baik dari segi perwatakan, sikap, prinsip juga dasar parti Islam yang dibawa mereka sendiri.

Dapat dilihat PAS sudah hilang arah, apatah lagi dalam mempertahankan hak orang Melayu dan lebih buruk lagi apabila mereka tersasar dari perjuangan sebenar mereka, manakala DAP bijak mengatur langkah dan strategi untuk menawan hati orang Melayu. Sebagai contoh, kini DAP menggula-gulakan orang Melayu kononnya parti itulah pejuang yang ikhlas terhadap agenda Melayu di Pulau Pinang.

Selain itu, DAP turut merasuah orang Melayu dengan memberi peruntukan lebih tinggi kepada majlis agama negeri dan projek-projek kecil namun hakikatnya projek pembangunan yang besar dan bernilai tinggi pula disapu oleh pemimpin dan kroni DAP berbangsa Cina.

Oleh kerana gula-gula yang diberikan ini, PAS dilihat menyanjung tinggi DAP di mana pada suatu ketika dulu pernah dilabel sebagai kafir harbi dan pengkhianat Melayu. Setelah disatukan, apa saja yang dilakukan DAP bertukar menjadi halal, bersih dan bebas dari dosa. Tidak cukup dengan itu PAS sanggup menukar dasar dan perjuangannya menuntut sebuah negara Islam kepada yang satu konsep yang lebih lunak dan tidak merbahaya kepada DAP iaitu 'negara berkebajikan'.

Lupakah kita dengan kebidapan Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak, Nizar Jamaluddin berhubung isu pembelian plat WWW 1 oleh Sultan Johor? Lupakah orang Melayu Perak khususnya akan episod 'sembah derhaka' Nizar kepada Sultan Azlan Shah apabila enggan meletak jawatan apabila dititah berbuat demikian pada awal 2009?

Sunday, 1 July 2012

Kalo Dah Silap Parking, Salah Siapa Nie???...


Siapa yang harus dipersalahkan???... Kerajaan BN???... UMNO???... BN???...

Abby Abadi Belum Sampai "Seru" Masuk Pas???... @abby_abadi112



Semenjak dua menjak kebelakangan ni gua tengok dah ada semacam tsunami baru plak bila artis-artis Malaysia berduyun-duyun mendaftar menjadi ahli sesebuah parti. Sudah ada artis yang masuk UMNO dan Pas. Tinggal lagi kita belum dengar ada artis masuk PKR atau DAP. Sapa la artis yang akan datang masuk PKR dan DAP.

Ada artis yang masuk UMNO dengan alasan demi perjuangan agama, bangsa dan negara. Sama jugalah alasan artis yang masuk Pas kerana kononnya sudah insaf dan mahu mendekati agama maka mereka memilih Pas. Pas kononnya mampu membawa artis tersebut ke jalan yang benar dengan ajaran Islam yang betul. 

Persoalan gua? Betul ker hanya Pas parti yang memperjuangkan Islam? Hanya Pas sahaja parti yang berlandaskan Islam atau sekadar menggunakan nama Islam sebagai "topeng politik"? 

Petikan Sinar Harian :

Belum sampai masanya lagi! Demikian kata Abby Abadi, pelakon yang terkenal dengan watak Inspektor Aliza dalam rancangan televisyen Gerak Khas ketika diajukan pertanyaan sama ada akan mengikut jejak langkah beberapa rakan artis lain menyertai Pas.

Beliau berkata, belum sampai masanya lagi untuk menyertai Pas seperti yang dilakukan oleh beberapa selebriti sebelum ini.

Menurutnya, untuk sementara waktu beliau rela menjadi kelompok orang di luar parti bagi mencari erti perjuangan sebenar dan memahami konteks agama serta politik tidak dapat dipisahkan sebelum mengambil langkah seterusnya.

“Bukan saya tak nak (jadi ahli Pas) atau nak mengelakkan (menyertai Pas) tetapi masih ramai di luar sana tidak faham agama dan politik tidak boleh dipisahkan.

"Nak tarik orang masuk parti bukan senang, kena perlahan-lahan.

“Sebab itu saya masih belum lagi mendaftar sebagai ahli Pas," katanya.

Tambah beliau: "Apabila saya betul-betul faham baru akan sertai. Bukan tak nak masuk… sabar ya."

Beliau berkata demikian sewaktu diasak pelbagai soalan bila akan masuk Pas semasa sesi dialog berkongsi pengalaman penghijrahan bersama Abby Abadi di Kompleks Pas Kota Sarang Semut di sini, malam tadi.

Hadir sama, Adun Kubang Rotan, Mohd Nasir Mustafa.

Abby berkata, tidak salah berada dalam majlis anjuran Pas dan mendekatkan diri melalui majlis ilmu kerana cara itu berpeluang berkongsi ilmu agama dengan ustaz, ustazah termasuk ilmuan.

“Bukan sahaja bergandingan bersama mereka tetapi juga pernah berkongsi pentas ilmu dengan selebriti seperti Bob Lokman. Saya bangga abang Bob (Bob Lokman) dan Kak Aishah (Wan Aishah Wan Ariffin) menyertai Pas selepas mereka faham apa yang diperjuangkan.

“Sebelum masuk ke majlis seperti ini, orang bercakap macam-macam mengenai mereka, cakap tak sedar diri dulu dalam bidang seni sekarang baru berubah. Namun bila bersama mereka tidak pernah mereka memburukkan sesiapa sebaliknya perkongsian sering berkisarkan agama, fardu ain, tentang kematian,” katanya.

Menurutnya, hasrat beliau kini ingin lebih dekat dengan agama selain menjadi insan lebih baik setelah melalui pelbagai pengalaman yang banyak mengajarnya erti sabar termasuk diberi jalan untuk berhijrah.

“Bukan sebab saya pilih pentas (majlis Pas) untuk berkongsi pengalaman, saya juga mendapat jemputan daripada majlis agama, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) terutama persatuan wanita.

“Saya seronok berkongsi cerita supaya apabila ada wanita lain melalui peristiwa seperti saya (berhijrah) mereka akan sama-sama mendapat kekuatan melalui perkongsian pengalaman ini,” katanya.

Beliau berkata, perjuangan sebenar ialah apabila seseorang itu semakin dekat pada agama dan sayang kepada ALLAH.

"Saya sendiri tidak suka melihat berlaku perpecahan antara orang Melayu serta sesama Islam," katanya.

Dalam majlis itu, Abby turut menerima senaskhah buku Munajat Pejuang yang disampaikan Mohd Nasir sebagai simbolik pelancaran Himpunan Hijau ke Putrajaya peringkat Pas Kawasan Kuala Kedah.

Taksub Pengikut Pas Sudah Menyamai Al-Arqam???...


Astagfirrullahal azim... Tepuk dahi gua bila tengok gambar kat atas. Rasa sebak dan hiba gua nak menitis air mata melihat begitu taksub dan fanatiknya penyokong Pas sehingga menjadikan bendera sebagai ganti kepada sejadah ketika mendirikan solat. Apa sudah tidak ada langsung sejadah untuk digunakan.

Gua tidak mengatakan bahawa menggunakan bendera tu sebagai sesuatu yang salah dalam agama atau ia boleh menyebabkan solat boleh terbatal. Mungkin ini salah satu fatwa yang dikeluarkan oleh tok-tok guru dalam Pas bahawa jika solat menggunakan bendera parti pas boleh menyebabkan pengikutnya masuk syurga seperti fatwa tok guru depa "pangkah Pas masuk syurga", "masuk Pas masuk syurga".

Bukan gua saja nak reka cerita atau buat fitnah seperti apa yang pencacai Pakatan selalu tuduh gua sampai maki hamun gua kata gua bakal masuk neraka kerana kononya gua tabur fitnah walaupun apa yang gua katakan adalah kebenaran semata-mata. Bukti gambar di bawah ni sebagai bukti kepada kata-kata gua.

p/s : lu pikir la sendiri.....


Anak Jawa Bagan Datoh Jadi PM??? Anak Banjar???... @Zahid_Hamidi @zahidhamidi_my


APABILA membincangkan siapakah yang harus menjadi Perdana Menteri (PM) kalangan pemimpin Pakatan Rakyat, balik-balik nama disebut ialah Anwar Ibrahim, kemudian Haji Hadi Awang. Ada orang kata, “Macam tak ada orang lain lagi.”

Tafsirannya mudah. Nampaknya tidak ada barisan pemimpin pembangkang yang benar-benar layak untuk dicalonkan ke jawatan tertinggi itu. Sebaliknya, majoriti pemimpin dalam PKR dan Pas hanya berkemampuan jadi menteri sahaja. Itu pun berdasarkan ceramah politik atau kenyataan mereka yang tersiar dalam media.

Cakap memang semua orang boleh cakap sedangkan hasilnya belum terbukti, semua orang boleh buat. Ini berbeza dengan kem BN, terutamanya Umno. Sejak dulu lagi Umno tidak pernah ketandusan pemimpin yang layak menjadi PM. Cuma ada yang tidak bernasib baik dalam pemilihan pucuk pimpinan parti atau kurang berminat untuk mempromosikan diri sebagaimana dilakukan Anwar.

Dalam Umno, ramai pemimpin yang berpotensi, walaupun bukan daripada kalangan Naib Presiden Umno. Ada satu atau dua kalangan kepimpinan Pemuda yang mempunyai flair dan karisma untuk menjadi PM. Begitu juga mereka yang terpilih selaku Naib Presiden dalam pemilihan lalu. Antaranya, seorang anak Jawa dari Bagan Datoh yang pernah menjadi Ketua Pemuda Umno dan kini, Naib Presiden Umno.

Walaupun Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi sering menjelaskan kepada umum bahawa beliau tidak bercita-cita menduduki jawatan tersebut tetapi beliau nampaknya tidak berdaya menghalang kejayaan yang ditakdirkan ke atas dirinya.

Kira-kira 30 tahun dulu ketika Dr Mahathir menjadi PM, Zahid hanyalah seorang Mat Motor yang berpendidikan tinggi, berakhlak dan berkerjaya. Beliau kerap menganjurkan konvoi motosikal berkuasa tinggi bagi memupuk kesetiakawanan kalangan belia. Kini cintanya pada motor besar masih berkobar-kobar. Atas semangat dan tujuan ini jugalah Zahid berada dalam Umno.

Namun ditakdirkan Zahid kini berada dalam kalangan pemimpin Pemuda Umno, dilantik menjadi Ketua Penerangannya ketika Datuk Seri Najib Razak menjadi Ketuanya dan akhirnya menjadi Ketua Pergerakan tersebut. Ibarat orang bermain silat dalam gelanggang yang dipenuhi pemain yang sama handal, Zahid tidak menunjukkan buah-buah yang boleh membawa pukulan maut. Dia sedar bukan masanya untuk mendahului mana-mana pihak namun sebagai Naib Presiden Umno, Zahid berada kalangan tokoh yang bakal bersaing masa depan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers