Jadilah Sahabat Kulaan...

Kereta Sewa

Kereta Sewa

Friday, 21 December 2012

DAP Bengang Dengan Pas Sebab Bocor Dokumen Sulit Pemberian Tanah????...


Betul la cerita ni ya..?? Kalau dah macam tu statement nyer.... ate.. cai-cai pakatan idak ker nak cover...??? Cover la sikit.. Cian kat abang besar pakatan Perak..

Ngah dan Ngeh menggelabah rahsia bocoq keh keh keh...

Kalau tak benar apa yang didedahkan oleh penulis PISAU DOT NET, kenapa nak menggelabah? Kenapa nak menempelak pula pada PAS? Kenapa tak terus je berdepan dengan mereka bertanyakan hal sebenar andai pendedahan itu tidak BENAR...

Kenapa ada tuduhan 'tikam belakang' walaupun sememangnya Bos Pakatan Rakyat bukan setakat suka tikam kat belakang. Depan boleh juga!

Pengerusi DAP negeri, Datuk Ngeh Koo Ham menempelak kepada pemimpin Pas yang membocorkan rahsia pemberian tanah seluas 10,526 ekar di Gua Musang Kelantan. Ngeh hairan bagaimana dokumen tersebut boleh bocor sedangkan itu adalah maklumat sulit antara mereka dan pemimpin Pas.

Sebagai rakan sekutu dalam parti pemimpin Pas sepatutnya tidak mengamalkan sifat 'tikam belakang' dan beliau enggan mengesahkan sama ada benar atau tidak beliau merupakan ahli lembaga pengarah syarikat Upayapadu Plantation Sdn. Bhd. yang dikaitkan dengan dakwaan pemberian habuan tanah bernilai lebih RM30 juta.

Koo Ham memberi alasan surat daripada Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) yang didedahkan sebuah blog kelmarin merupakan dokumen yang menjadi rahsia antara beliau sebagai peguam dengan anak guamnya.

Wednesday, 19 December 2012

Quikie : Jaringan Emas David Beckham Ke Final World Cup 2002...



A classic moment when England captain David Beckham scores with a sensational 30-yard free kick, three minutes into injury-time.

Because Germany only drew with Finland, the goal means England automatically qualified for the2002 World Cup finals.

DAP Menghina Kakitangan Awam!!!!...

Dap menghina kakitangan awam

Tahun lepas seorang pemimpin kanan Dap berkata, Dap akan merombak semula kakitangan awam kerana ramai sangat orang melayu. Kelmarin seorang pemimpin Dap pula berkata, kakitangan awam banyak makan rasuah puncanya juga sebab ramai sangat orang melayu.

Dap telah menghina kakitangan awam dan orang melayu. Dap sedang berusaha untuk menyamakan bangsa Melayu dengan rasuah.

GAPS berpendapat Dap memang semakin meroyan gilakan Putrajaya dan sebenarnya anti melayu! Di Indonesia, Thailand, Philipine, Vietnam, Laos, India - rasuah lebih hebat berbanding negara kita, tiada pun orang Melayu yang berkerja sebagai kakitangan awam di sana. Rasuah tiada kaitan dengan mana-mana bangsa atau agama ! Rasuah adalah penyakit umat akhir zaman.

Rasullullah pernah mengingatkan "Setiap umat punya cabaran, dan dugaan bagi umatku ialah harta". Harta adalah penyebab rasuah. Rasullullah sudah pesan awal-awal. Penyakit umat akhir zaman. DAP sekadar ingin menebalkan semangat kiasu dan chauvinist dalam perjuangan mereka ke puncak kuasa.

Pas sebagai rakan kongsi Dap dalam pakatan wajar mentarbiyyah pemimpin-pemimpin Dap berdasar kan hadis Rasullullah ini.

GAPS bersetuju rasuah adalah satu penyakit dan ia harus diperangi. Rasuah wajar digelar sebagai najis seperti najis dadah.

Rasuah timbul bila ada pemberi dan penerima. Yang memberi biasa nya adalah golongan saudagar, peniaga atau mereka yang berada. Dap wajar menjalankan kempen agar golongan saudagar, peniaga dan berada tidak memberikan rasuah. Mereka adalah punca rasuah.

GAPS berpandangan majoriti besar kakitangan awam telah menjalankan tanggungjawab dan amanah mereka dengan sempurna. Menuduh kakitangan awam sebagai banyak makan rasuah adalah perbuatan khianat yang tidak boleh dimaafkan kerana ia menjatuhkan maruah kakitangan awam, keluarga mereka dan bangsa mereka.

Hamidzun Khairuddin
Presiden
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)


Insaflah selagi sempat..hak klu dah hilang, takkan dapt balik der!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 18 December 2012

Menteri Pengsan Ketika Melakukan Hubungan Seks????...

Malawi – Gara-gara mengambil terlalu banyak pil Viagra, seorang menteri Kabinet Malawi dilaporkan jatuh pengsan ketika mengadakan hubungan seks dengan teman wanitanya, yang juga seorang remaja yang masih bersekolah.

Kejadian dilaporkan berlaku di sebuah hotel melibatkan Menteri Pertahanan Malawi, Ken Kandodo.

Selepas tidak sedarkan diri, remaja perempuan itu kemudiannya memanggil kakitangan hotel.

Ken kemudiannya dibawa ke hospital bagi mendapatkan rawatan lanjut.

Ketika di hospital, Ken juga dilaporkan terus mengalami ereksi susulan pil Viagra yang diambilnya itu.

Bagaimanapun, beliau menyifatkan dakwaan itu sebagai satu berita yang sengaja disensasikan.

Ken juga menafikan dia telah mengadakan hubungan seks dengan remaja berkenaan dan tidak pernah mendaftar masuk ke hotel tersebut.

"Itu semua pembohongan.

"Saya sihat dan tidak pernah pengsan,'' katanya ketika menafikan laporan berkenaan.

Pihak pengurusan hotel bagaimanapun enggan memberikan sebarang ulasan demi privasi pelanggan mereka.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Quikie : Lelaki Terseksa Dalam Lift Selama 40 Jam...



entah betul ker entah tipu ker gua tak pasti.... terpulang pada pandangan korang...

Bukti DAP Bukan Parti Berbilang Kaum Tapi Kaum Cina Sahaja - Lokman Adam


KENYATAAN MEDIA

Selepas Singapura Keluar Dari Malaysia pada 9hb Ogos, 1965, Satu cubaan untuk menubuhkan PAP telah dibuat ahli PAP di Semenanjung iaitu Devan Nair, malangnya ianya telah gagal. Ini telah membawa kepada penubuhan Parti Tindakan Demokratik (DAP) pada 18hb Mac, 1966 yang telah menukar semua cawangan PAP di Semenanjung kepada DAP. DAP sebelum ini terkenal dengan konsep Malaysian Malaysia (Malaysia Untuk Semua Rakyat Malaysia).

Sungguhpun begitu, keputusan Pemilihan AJK Pusat DAP 2012 pada hujung minggu lalu merupakan isyarat jelas bahawa ahli-ahli DAP sendiri menolak Malaysian Malaysia dan secara terang-terangan menunjukkan sikap chauvinist serta kebencian mereka kepada bangsa Melayu. Slogan mereka bahawa DAP anti kronisme dan nepotisme juga ternyata meleset belaka.

Jika DAP benar-benar terbuka dan berjuang untuk semua kaum, masakan Lim Kit Siang bisa mendapat 1,607 undi untuk merebut 20 Kerusi AJK DAP Pusat dan calon-calon Melayu yang bertanding jawatan yang sama mendapat undi yang sangat sedikit


AHMAD TON - 347, 
PROF DR ARIFFIN OMAR- 348, 
HARUN BIN AHMAD - 28, 
SULAIMAN SYED IBRAHIM - 98, 
TENGKU ZULPURI SHAH 121, 
ZAIRIL KHIR JOHARI - 305, 
ZULKIFLI MOHD NOOR - 216, 
ROSELI ABDUL GANI- 39).


Walaupun Lim Guan Eng cuba menunjukkan bahawa DAP tidak membenci bangsa Melayu dengan menggunakan Bahasa Malaysia sepanjang kongres tersebut, tetapi keputusan pemilihan tersebut memberikan gambaran jelas isi hati sebenar ahli-ahli DAP keseluruhannya. Jika Melayu yang di dalam DAP itu sendiri mereka benci dan tidak percaya, maka tidak salahlah jika ada yang beranggapan bahawa PAS dan PKR hanya kuda tunggangan DAP.

Monday, 17 December 2012

Selera Pemimpin Pas Yang Laparkan Jawatan...


Seorang rakan rapat telah menghantar email pada awal-awal pagi ini tentang 2 perkara penting berlaku dalam bulan dan ini katanya;

1. Ahli keluarga Nik Ajis mengimamkan solat dan mendoakan kehancoran Umno disertai dengan jeritan KO! KO! KO! dan KO!

a. Isu Pertama :

Kemudiannya disokong oleh Haji Hadi, yang mendakwa doa itu memang patut dilakukan kerana rakyat tertindas dan UMNO zalim. Aku sekadar nak buat perbandingan akhlak.

Di mana Rasulullah SAW sewaktu di Taif semasa melakukan dakwah pernah dibaling batu hingga berdarah.

Maka malaikat datang dan memberitahu Rasullullah SAW bahawasanya dia sedia menghempapkan kedua belah bukit ke atas penduduk yang menganiaya Rasullullah SAW namun Rasullullah SAW bersabda, tak perlulah membalas sebegitu dan Rasullullah SAW lantas mendoakan agar mereka satu hari nanti memeluk Islam.

2. Isu ke dua:

Hj Hadi memberitahu bahawa doa kehancoran itu tidak salah, dakwa Hadi, rakyat di Malaysia dizalimi dan tertindas.

Sunday, 16 December 2012

Inilah Wajah Psiko Yang Membunuh 28 Orang Sekali Gus...


Namanya adalah Adam Lanza dan berumur 20 tahun.

Dialah suspek bagi kes pembunuhan beramai-ramai melalui tembakan rambang di Sandy Hook Elementary School di Connecticut, Amerika Syarikat.

Dia menggunakan sejenis assault rifle yang mampu memuntahkan sehingga butir peluru dalam satu saat. Dia dipercayai membawa lebih dari sebuah senjata dalam serangan itu. Antaranya handgun jenis Glock dan Sig Sauer.


Akibatnya, seramai 28 orang pelajar dan tenaga kerja Sandy Hook Elementary School menemui maut dalam kejadian awal pagi, Jumaat lalu.

Antara mangsa adalah enam orang pelajar berumur 6 tahun, empat lagi mangsa berumur 7 tahun dan beberapa lagi kakitangan dewasa serta pelajar sekolah berkenaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers