Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Wednesday, 16 July 2014

Maklumat Peribadi Awek Peugeot CDM25 Mengamuk Dengan Steering Lock Bocor??? @PDRMsia


Satu rakaman klip video mengenai seorang gadis melayu mengamuk macam orang giler hilang akal bila kereta Peugeot bernombor pendaftaran CDM 25 terlibat dalam kemalangan kecil (memang kecik pun insiden tu langgar bumper jer calar skit bukan bumper jatuh pun) mula menjadi viral di media sosial seperti facebook. Cerita ini mula menjadi viral apabila ia dikatakan seorang gadis melayu mengamuk dengan seorang tua berbangsa cina kononnya dikatakan kereta cina tersebut melanggar kereta "mewah" gadis meroyan tu.

Walaupun gua rasis tapi bab-bab macam ni gua tak setuju sangat bila seorang gadis mengamuk meroyan macam orang gila. Kalo ye pun apek tu langgar settle baik-baik la. Lagi pun apek tu kata nak bayarkan, meroyan apa lagi. Kat bawah ni gua kongsikan story pasal minah meroyan ni.
Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang naik darah aku bila tengok seorang gadis yang menaiki kereta Peugeot dengan plate no CDM25 mengamuk macam kena histeria hanya kereta baru tercalar sedikit. Mungkin dia tak menyangka lagak samsengnya telah dirakam oleh seseorang dan menjadi trending di sosial media. Ramai lagi pemandu lain yang terlibat kemalangan yang lebih hebat dari ini tetapi tidak bertindak mengetuk-getuk kereta yang melanggar.




Aku sendiri ada pengalaman beberapa kali dilanggar dan melanggar kereta orang lain tapi tak lah nak mengamuk macam ini. Tak percaya baca kisah aku langgar kereta seseorang di entri “Malang tidak berbau“. Kita ada tuhan bila berlaku sesuatu mesti ada sebabnya. Paling teruk peristiwa ini berlaku di bulan Ramadhan ketika umat Islam dikehendaki bersabar dengan ujian tapi gadis ini meroyan macam tak puasa.
Daripada siasatan yang di keluarkan oleh sebuah blog Asamboi.my kereta Peugeot CDM25 di daftarkan atas nama syarikat Rangkaian Kerja Kahwin Sdn Bhd yang beralamat di Puchong.
Dalam dunia teknologi memang gadis ini tidak akan dapat lari. Di maklumkan facebook beliau sudah ditutup setelah diserang oleh mereka yang tidak berpuas hati. Anak kepada lelaki tua tersebut pun sudah memberi komen pedas di Facebook dan tidak mustahil ramai yang akan menyerang pejabat beliau.
Sumber : denaihati.com  sozcyili

67 comments:

  1. malulah.. dah la bertudung, tapi bahasa tiada adab sopan, kawal la kemarahan tu... tak leh blah la perangai org cam ni, takot la kalo kite accident n terlanggar kereta org peh tu tuan punye kereta tu ngamok2 gaya camni.. pengsan......####

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok la..at least dia sound uncle cina sepet... haha..bayangkn kalu melayu tua langgar kereta amoi cina...mcm tu sebaliknya..siap cina ,DAP ,MCA support balik amoi tu..u'all baik sgt..jd balaci smpai bila2

      Delete
    2. Mgkin kau pon sama mcm dia kot. Kolot btol pmikiran. Hormat la org tua.

      Delete
    3. jangan salahkan "tudung" dalam hal ni, salahkan akhlak.

      Delete
    4. Aku pnh tgok amoi drive mini cooper. Seorg lelaki naik wira tlggr mini dia dr blakang...dia relax jer, settle kt situ jerr. Anyway org tk slhkn tudung dia pn. Cma persoal prangai huduh dia wlupn btudung. Dia mmg biadap! Islam dan budaya kta tkda ajar kta biadap dgn org yg blainan bangsa

      Delete
    5. Sebagai umat Islam, perlu ditekankan bahawa ASSOBIYYAH yang dibenci oleh Islam dan disebut oleh Rasulullah s.a.w adalah menyokong kelompok sendiri untuk melakukan kejahatan dan kezaliman. ASSOBIYYAH yang dimaksudkan oleh Rasulullah s.a.w ialah apabila kita melihat keburukan dan kepincangan dalam kelompok kita dan kita membelanya.


      Kelompok itulah yang Nabi s.a.w katakan bukan sebahagian daripada umat baginda!


      Perbetulkan semula fokus kita. Kita menentang bukan kerana mereka Cina, bukan kerana mereka tidak beragama Islam tetapi kita menentang mereka kerana sikap permusuhan yang ditunjukkan kepada kita dan Islam. Selagi mana mereka tidak bermusuh, selagi mana mereka tidak mendatangkan ancaman sepertimana yang dilakukan oleh Cinabeng-Cinabeng DAP, maka wajib bagi kita melindungi mereka di kawasan yang kita kuasai.


      Dalam hal ini, nampak sangat salah si Kiki Kamaruddin. Justeru, perempuan itu, biarpun bertudung litup, biarpun berbangsa Melayu dan beragama Islam, tidak boleh dibela atas sifat biadap dan kurang ajarnya. Sebaliknya dia yang perlu diajar!

      Delete
    6. SAYA PAK,ANTON INGIN BERBAGI CERITA KEPADA KALIAN SEMUA ,dulunya sy seorang guru honor yg hidup susah dan banyak hutan ,krn gaji yg tdk cukup untuk menghidupi ke luarnga sy ,ahirnya sy coba untuk menghubungi AKI MUPENG dan dgn senang hati AKI mau membatu sy untuk memberikan angka hasil ritualnya ,dan angka yg diberikan AKI MUPENG benar-benar terbukti tembus dan saya mengucapkan banyak terimakasih kepada AKI MUPENG yang telah menolong saya dalam kesulitan ini tidak pernah terfikirkan dari benak saya kalau nomor yang saya pasang bisa tembus dan ALHAMDULILLAH kini saya sekeluarga sudah bisa melunasi semua hutang2 kami,sebenarnya saya bukan penggemar togel tapi apa boleh buat kondisi yang tidak memunkinkan dan akhirnya saya minta tolong sama AKI MUPENG dan dengan senang hati AKI MUPENG mau membantu saya..,ALHAMDULILLAH nomor yang dikasi AKI MUPENG semuanya bener2 terbukti tembus dan baru kali ini saya menemukan dukun yang jujur,jangan anda takut untuk menhubungiya jika anda ingin mendapatkan nomor yang betul2 tembus seperti saya,silahkan hubungi AKI MUPENG DI nomor 0852 9445 0976 atau KLIK DISINI ,INI KISAH NYATA DARI SY TEMAN” ,terima kasih

      Delete
  2. Eksiden mana ada org sengaja, klu sanggup bayar, bayar je la, klu tak sanggup bayar, repot polis, klem insuran la. Apa nak marah sgt, malukan diri sendiri. kat org tua pulak tu.
    Kan dah malu satu M'sia.

    ReplyDelete
  3. pakcik cina tue sanggup nak bayar tp perempuan tue melenting siap hempuk kete pakcik tue ngan stering lock .. adui memalukan kaum perempuan betul la dia nie

    ReplyDelete
  4. Bulan2 puasa pulak tu.. kalo ada lelaki nak masuk minang silap2 cancel.. name pun accident kan..?

    ReplyDelete
  5. Yang hairannya org ramai yg ada tgk mnjadi tunggul....jika aku yg ada kat ctu tika itu...kompom terajang aku bg kt pompuan itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu sembang dalam ni boleh la,....kalu lu kat tempt kjadian..mesti lu ada belakang sekali..sembunyi2 usha..pastu balik rumah sembang kencang sama lu punya kawan..ckp itu ini....damn u man....

      Delete
    2. Sbb lu x knal gua

      Delete
    3. Sembang paria boleh la...perempuan cmtu tengki2 aq tengok sorang x cool down dekat perempuan tu...zzzzzzzzz

      Delete
  6. respek pompuan tu...dia sorg bleh tibai apek tua & anak dia tu... If dia x ngamuk mcm tu, konpem kena diperbodoh2kan dek cina2 kt sekeliling dia..then mesti apek tu ckp "Haiya! sikit saja lo"..then silap2 geng2 insurance dtg & start nk kelepet pompuan tu..

    Caya la...ni baru serikandi... Hang pa ni ayat semua playsafe la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro.. nak tunjuk srikandi ka.. apa ka.. orait jer..
      Tp jgn kurang ajar !!
      Puji mentaliti uncle tu.. steady..
      Bayangkan klu org lain.. x kusah la.. cina ka.. india ka.. melayu ka.. x boleh sabar.. even klu aku sekali.pun.. tak naik penampar jepun.. mau aku boh penerajang biar terperosok bwh Peugeot tu.. then bwk p balai...

      Kita pandu keta ni.. x boleh nak elak dr kemalangan.. itu gunanya insurana..
      jgn pandu keta ka woi klu kurang ajar mcm tu..

      Delete
    2. gua sokong pendapat lu anon. 11:23

      Delete
    3. "Caya la...ni baru serikandi... Hang pa ni ayat semua playsafe la"

      kalau ayat anon di atas 'not playsafe', kenapa guna nama anon? sendiri main playsafe.

      Delete
  7. Aku dah marked kereta pompuan ni... Kalau jumpe, memang hilang side mirror... Paling x pon, aku kasi tukar warna kereta dia jadi warna warni...

    ReplyDelete
  8. Kereta dah kena hempok baru uncle nak kluar kata nak bayar. Tak baik la buat kat pompuan mcm tu. X kan la tetiba dia nk meroyan. Uncle tu dah flying kick klau terjadi kat jinjang. Compom.

    ReplyDelete
  9. cina ni mmng suka follow blakang kreta org pun... aku mmng benci cara dorang bawak kreta.. tapi pompuan ni mengamuk tak ingat.. marah sngat tu.. huhu.

    ReplyDelete
  10. mmgla da kene hempuk br uncle tu kuar..tp klau ko tgk dr permulaan kejadian, uncle tu ckp elok2 je minah stering blok tu..bknnye argue xnk byr.. jgn tgkkn bng yg bshla.. kite ade akl..spttnye die blh je settle elok2 tp.. ni siap tnjk hero plak.. simpang malaikat 44 klau terjumpe org pompuan cmni.. ngn pkck tue blhla tnjk bgs..cb klau yg dilanggarnye tu org mude x pn aku lakn..mmg mkn kakila..

    ReplyDelete
  11. Ini mesti didikan mak ayah yg sama perangai. Tu pasal kelakuan ikut style ibubapa dia. Kok lawa melecun tu xpe jugak , tapi hmmnn. X selera aku

    ReplyDelete
  12. Ayoyo pasal taik pun mahu gaduh kah ? pempuan tu tengah datang bulan kot hohoho atau malam tadi suami tak bagi nafkah ke hahahaha apa pun tak boleh .. pts: nxt time steady sikit , pandu cermat jiwa selamat

    ReplyDelete
  13. Seriously kurang ajar pompuan ni..law ye pun marah sbb kereta baru kne langgar..xpayah la g ketuk kereta uncle tu..sumpah bodoh tahap cipan..memalukan sape jd laki or bf die..

    ReplyDelete
  14. aku tak heran,sbb dia tu ikut perangai ahli parlimen kuantan yang memang kurang ajar pun! ibu borek anak rintik!

    ReplyDelete
  15. bukti dah ada dia ugut org. report polis ja, masuk dalam. yang dah langgar tu kasi insurance settel la knapa nak ketuk kreta uncle tu plak. keturunan samseng nih...

    ReplyDelete
  16. walau pun kurang ajar, tapi dia ada satu benda yg mungkin korang tadak. Keberanian... Gila ngamuk sengsorang berhadapan ramai org..Korang berani ka? Or dh lama dh di train sejak bersih 1, 2 & 3 and LYNAS etc... Tapi if dia di'train' masa tu, mesti dia duk syg gila apek tu.. Confuse

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu bukan keberanian..itu kebodohan namanya...bak kata pepatah mat salleh..the lines between brave and stupid is very fine..

      Delete
  17. Inilah klu kecintaan syg manusia thdp harta dunia megatasi segala2nya...mana ltknya kesabaran,kesopanan mcm org x ada ilmu agama...memalukan keluarga,mcm dia jek bekereta mewah lagak serupa meroyan bagai

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sgt setuju, kalau melebihkan harta dr segala, jadi camtu lah. padahal dlm agama mendidik kita bagaimana nk bergaul dgn org bukan islam. ni dorang sibuk nk masukkan hal politik. haa hal politik dgn kete tu dah leyh bawak masuk kubur.

      Delete
    2. emosi berlebihan lah pulak..kes dah selesai apek-kiki dah saling maaf...polis pun nk amik kes....apalagi mulut2 celupar nak?



      Delete
  18. Mana ada orang suka-suka nak kemalangan. Bulan-bulan puasa ni, bawa-bawa la bersabar. Kesian uncle tu. Kan dia dah cakap dia tak sengaja. berperikemanusiaan la sikit. Mana maruah dan budaya kita untuk menghormati antara satu sama lain.. Hanya disebabkan kemalangan kecil, maruah diri tercalar. Bayangkan jika anda sendiri berada di tempat uncle tu.. saat anda minta maaf tapi orang tak hiraukan anda.. kemudian ketuk kereta anda. budi bahasa budi kita.

    ReplyDelete
  19. ceduk dr tmpt lain:

    sedar la tuan.. kalau melayu buat hal.. nah.. semua media buat liputan sampai Astro pun jadikan bahan berita.. tapi kalau cina/india buat hal.. nk hebah pun takut2.. ada la satu dua agensi berita yg berani tulis.. lepas tu sejuk.. tak de bangkit2 dah..

    mana dia komen pasal video india kurang ajar dengan polis bantuan dulu?.. mana dia komen pasal cina tulis "pukimak" dekat surat saman di Pulang Pinang.. mana dia komen pasal 100 org india kepung sebuah balai polis di buntong, Ipoh??.. mana.. mana???

    kesian melayu, nk "mengeras" sikit di tanah air sendiir pun tak boleh.. tapi kalau pendatang.. kerat 14 dan bakar pn tak pa..

    -Dilema Melayu-

    If yg pompuan tu cine & yg lelaki tu melayu, hangpa agak ada x cina akan back up laki melayu tu... jgn haram la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. skg ni mmg lah benda tu sume jadi. tapi sbg org perempuan melayu islam, ada cara yg di ajar. kalau kita fikir apa yg jadi sume ada hikmah kita xkan sesuka nak maki org, yg cina dgn india tu mmg xleyh cakap apa sbb kita tgok agama dia camne, agama kita ajar macam mana.

      Delete
    2. Betul..betul,dalam vedio tu bukanya semua orang cina,buat apa nk takut,nk cr gaduh,dah tak caya kat tuhan,undang2

      Delete
    3. so typical.... spoon fed... protected... haih... hahahaha....

      Delete
  20. BOIKOT!!!! Rangkaian Kerja Kahwin Sdn Bhd...

    ReplyDelete
  21. Banyak yg jd hakim kt sini..x kurang juga yg jd memanda menteri pn ad..x yah la nk judge org..tgk..fikir..jdkn tauladan..Allah izinkan sesuatu kejadian dn ujian tu berlaku d dtgkn skali dgn rahsia..kita sebgai manusia ad otak..fikir..bkn hukum..ujian kt pompuan tu dn ujian kt kita sekali..

    ReplyDelete
  22. Dah la..ni ujian drpd Allah sikit je ni, tu pun tak dapat tahan sabar..Allah nak uji time bulan ramadhan..hilang pahala puasa..kat Palestine tu, nak mngamuk kat tentera zionist pun tak mampu, bagi dorg tu semua dugaan..dugaan dorg lagi besar kat sana..sedar2 lah kita kat Malaysia ni..cukup2 lah...

    ReplyDelete
  23. Yang anak cina maki2 kt Pompuan dlm fb tu consider x pe ke? double standard?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini la melayu Islam pijak bangsa lain ble pla!!!! Choiiiii

      Delete
    2. Of coz la ank Uncle to akan maki pompuan tu dlm fb. Klau bapak aku kene mcm tu pon, bkn setakat maki kt fb, aku trus cari pompuan tu n bg penampar satu

      Delete
  24. Dua2 ada salah sendiri. Janganlah sebab ini, semua mahu banding kaum2/agama yang lain.

    ReplyDelete
  25. akal pendek....ada akal letak kat lutut..biasa nak publisiti murahan...konon ala2 KAK LONG KAWASAN...kita melayu islam..lg ..ptutye jgn tunjuk prangai Zionist..kat bangsa lain...mmg perempuan tu puas dapat maki hamun..tapi ap pandangan org bkn islam trhadap..orang islam..ilang respect dorang..

    ReplyDelete
  26. Perghhh . Respek sama lu la minah ! Ak yg bawak keta ni kena hon pon dah teketaq2 . Huu .. Ngan owg cina ni jgn bg muka sgt la. Nanti depa pijak pala. Tp apa2 pon, sabaq dulu kak. Kalu apek tu xmau bayaq bawu la kita kasi pecah. Klu dia mau bayaq kawtim2 slow2 aja lorh... Kita bertudung ni ayu taw. Jgn bg malu kita noh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh sial betina x perlu nk rasis la babi!!!!!

      Delete
    2. Memang ko ni betina sial...ckp ko tu igt sikit...krn ckp ko tu aku ni yg saudara baru akan keluar dr islam krn ko hina cina dan aku lah cina yg masuk islam...babi ko

      Delete
  27. Boikot stereng lock.. !!!

    ReplyDelete
  28. Settle balai la senang cerita

    ReplyDelete
  29. ada ke lelaki yang berani dekat?

    ReplyDelete
  30. Oiiii sial punya betina muka mcm lubang jamban mmg setaraf mcm muka engkau! X layak la kau nk kurang ajar dgn Org tua kalau kau brani tnjukkn dri d Gaza la! Bgs x payah pakai tudung bagi telanjang je.. Sial babi punya betina!!!!

    ReplyDelete
  31. Kalau lah org islam mcm ni...dr dulu lg aku x masuk islam...siap gaduh ngan kuarga aku...menyesal aku jd org islam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..tak pyh nk libatkan islam..ko tu pigi belajar lagi pasal islam. Balik sini cerita perbezaan org islam dgn agama islam..Bad guy dlm agama apa pun ada..

      faham!

      Delete
  32. ank haram punya perempuan.. tk erti bhsa dgn betul.. nasib baik orng tua.. boleh la buli2... cuba klou orng muda yg samseng... siap pecah muka ank haram ni.. gantung atas pokok lagi.. hahahahahahahahah

    ReplyDelete
  33. Sopan/samseng, semuanya bermula dr rumah@keluarga.
    (Kalau dlm medical, org yg ada hypertension+migrain+backache+stomach ulcer, selalunya, dia mesti ada history of stress/tak bersyukur/hidup nak bg org memberi kat dia,bukan dia yg ingin memberi kat org lain, risau pd perkara yg bukan2, byk negative thinking and tak solat). Kasimpulannya apa yg aku nak habaq, perangai seseorg, terbentuk dr suasana dalaman dan luaran individu tersebut sepanjang pengalaman dan ilmu hidupnya. #amboidah mcm motivatorlahpulop# syukria!

    ReplyDelete
  34. Chinese driver mmg suka buli on road. 10 12 thn lepas merekalah yg ada kereta mewah so perangai buli mental mereka mmg dah terkenal. Parking ikut suka. OKU lot pun depa pakai. Kaki lima kedai. Depan pagar rumah. Bila kita sound siki... aya soli soli kawtim kawtim... muda ka tua ka sama saja suka buli mental org lain. 1 kejadian melayu mengamuk dah jadi bahan. Yg hari2 chinese dok buli kita on the road yg kita maafkan kenapa tak diwar-warkan.
    Perempuan Melayu mengamok amat memalukan... kalau nak ajar chinese bukan tunjuk kebodohan. Ajak le balai dan tuntut ajak depa naik turun balai dan mahkamah. Ajar tentang kurang ajar. Aku kena buli dgn chinese driver 2 kali dan aku ajar mereka tentang kurang ajar sampai mereka datang rumah mohon maaf dan akui undang2 jalan raya hak sama rata.

    ReplyDelete
  35. Chinese driver mmg suka buli on road. 10 12 thn lepas merekalah yg ada kereta mewah so perangai buli mental mereka mmg dah terkenal. Parking ikut suka. OKU lot pun depa pakai. Kaki lima kedai. Depan pagar rumah. Bila kita sound siki... aya soli soli kawtim kawtim... muda ka tua ka sama saja suka buli mental org lain. 1 kejadian melayu mengamuk dah jadi bahan. Yg hari2 chinese dok buli kita on the road yg kita maafkan kenapa tak diwar-warkan.
    Perempuan Melayu mengamok amat memalukan... kalau nak ajar chinese bukan tunjuk kebodohan. Ajak le balai dan tuntut ajak depa naik turun balai dan mahkamah. Ajar tentang kurang ajar. Aku kena buli dgn chinese driver 2 kali dan aku ajar mereka tentang kurang ajar sampai mereka datang rumah mohon maaf dan akui undang2 jalan raya hak sama rata.

    ReplyDelete
  36. Perempuan tu memang kurang ajarlah. Tak kira bangsa dan agama...dia memalukan dirinya dan keluarganya dan syarikatnya. Kalau saya lelaki saya dah blah awal2. Tidak pandai fikir...tapi saya dah dengar dia minta maaf dgn uncle itu...cuba dengar jawapan uncle itu.

    ReplyDelete
  37. Jangn guna kaum atau agama. Semua bergantung pd orang itu sendiri. Tapi perempuan tu harus malu yg teramat sangat....minta maaf secara terbuka dan berubahlah dr seorang yg mental mjadi seorg yg baik. Dia memalukan keluarganya. ..ibu bapa...kalau ada suami dan anak...aduh kesianlah mrk diketawakan. Fikir dulu sblm bertindak...jangan jadi bodoh.

    ReplyDelete
  38. x profesional perempuan tu.....haha.....

    ReplyDelete
  39. sarawak is more better.....1 sarawak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers