Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Thursday 16 June 2016

Tun M Bakal Mursyidul Am Pakatan Harapan???? #SCS93 #PRKSgBesar


Tindakan PAN mempergunakan mantan Perdana Menteri, Tun M bagi memancing undi dalam PRK Kuala Kangsar dan PRK Sungai Besar dikecam sebilangan besar penyokong pembangkang.

PAN memberitahu bahawa Tun M menyatakan sokongan terbuka beliau ke atas calon Pakatan Harapan dan menyeru orang ramai menolak calon UMNO.

Pemilik akaun Facebook Muhamad Qalif menyelar pemimpin PAN terbabit kerana didakwa terlupa bahawa Mahathir merupakan orang yang bertanggungjawab dalam peristiwa Memali.

“PAN sudah lupa darah Memali di tangan Mahathir sehingga sekarang Mahathir tidak mohon maaf kepada balu dan anak yatim Memali,” tegasnya.

Pemilik akaun Facebook Aminuddin Saad pula berkata, Melayu memang mudah terlupa kerana Mahathir pernah menyatakan tokoh pembangkang, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat membawa malapetaka kepada negara.

Beliau turut menyiarkan satu keratan lama akhbar mengenai kenyataan Mahathir bertajuk ‘Nik Aziz bawa malapetaka kepada negara’.

Pengguna Facebook Naser Salleh pula menyindir Pakatan Harapan berkerjasama dengan Mahathir kerana ia sebuah gabungan politik yang mempunyai agenda tersembunyi masing-masing.

Seorang lagi pengguna Facebook pula mempersoalkan sama ada suara bekas Ketua Pembangkang dan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim yang sedang menjalani hukuman penjara sudah tidak laku dalam Pakatan Harapan.

“Mahathir la yg jd mursyidul diorg sekarang..,” katanya.

Anwar sebelum ini menggesa supaya Pakatan Harapan tidak mengadakan kerjasama dengan Mahathir kerana Mahathir dianggap sebagai manusia licik yang sanggup berbuat apa sahaja untuk memenuhi cita-citanya.

Seruan Anwar melalui satu warkah yang ditulisnya dari penjara itu bagaimanapun diabaikan sebilangan besar pemimpin PKR dan pemimpin Pakatan Harapan yang lain iaitu DAP dan PAN.

Mahathir mula menjalin kerjasama dengan Pakatan Harapan selepas semua usahanya untuk menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak secara kotor gagal.

Beliau berdendam dengan Najib kerana enggan memenuhi pelbagai permintaannya dalam banyak perkara termasuk berhubung pembinaan jambatan bengkok di Johor.

Sehubungan itu, mantan Perdana Menteri itu berhasrat menaikkan pengikut setianya, Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri dan anaknya, Datuk Seri Mukhriz sebagai Timbalan Perdana Menteri yang baharu.

1 comment:

 1. saya ibu irma seorang TKI DI SINGAPURA
  pengen pulang ke indo tapi gak ada ongkos
  sempat saya putus asah apalagi dengan keadaan susah
  gaji suami itupun buat makan sedangkan hutang banyak
  kebetulan saya buka-bukan internet mendapatkan
  nomor MBAH SERO katanya bisa bantu orang melunasi hutang
  melalui jalan TOGEL dengan keadaan susah terpaksa saya
  hubungi dan minta angka bocoran SINGAPURA
  angka yang kemarin di berikan 4D yaitu 6377 TGL 01-09-2016
  ternyata betul-betul tembus 100% alhamdulillah dapat Rp.250.juta dalam bentuk uang indo bagi saudarah-saudarah di indo maupun di luar negeri
  apabila punya masalah hutang sudah lama belum lunas
  jangan putus asah beliau bisa membantu meringankan masalah
  ini nomor hp -> (-082-370-357-999-) MBAH SERO
  demikian kisah nyata dari saya tampah rekayasa
  atau silahkan buktikan sendiri..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers