Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Friday, 7 November 2014

Puaka Niring : Misteri Felda Lubuk Kroni Isa Samad Buat Duit???? @NajibRazak


Nama Isa Samad sapa tak kenal. Karier politik Isa Samad bagai seperti bakal terkubur bila beliau dijatuhkan hukuman Lembaga Disiplin Umno menggantung keahliannya selama tiga tahun (24 Jun 2005 hingga 23 Jun 2008) berhubung amalan politik wang dalam Perhimpunan Agung UMNO 2004 selepas menangi jawatan naib presiden. Beliau bersalah terhadap lima daripada sembilan pertuduhan politik wang. Antaranya membabitkan penganjuran pertemuan, mengadakan majlis makan dan memberi wang untuk membeli undi. Pada 6 Julai 2005, Majlis Tertinggi (MT) Umno menolak rayuan Isa Samad tapi mengurangkan hukuman penggantungan dari 6 tahun kepada 3 tahun sahaja. Berikutan daripada digantung keahlian, Mohd Isa telah meletakkan jawatan sebagai Menteri Wilayah Persekutuan pada 17 Oktober 2005.

Pada 27 Disember 2010, menurut kenyataan Pejabat Perdana Menteri, Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad dilantik sebagai Pengerusi Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) berkuatkuasa pada 1 Januari 2011, menggantikan Tan Sri Dr Mohd Yusof Noor yang dilantik sebagai Penasihat kepada Menteri yang bertanggungjawab ke atas FELDA.

Isu terbaru adalah Isa Samad yang juga Pengerusi Felda telah mengambil alih Felda Travel dari Felda Holdings dan melantik Nora Azmin bekas Ketua Puteri Selangor dan juga merupakan bekas Exco Puteri Umno Malaysia sezaman dengan bini Isa Samad sebagai CEO baru Felda Travel iaitu pada 3hb Nov 2014. Satu lagi yang menggantikan Nora Azmin di Coporate Comm Felda adalah anak saudara seorang lagi kroni yang mahu menyamun Felda bernama Datuk Faizoull yang juga Pengarah Besar Felda.

Mak ai!!! Semua ada hubung kait antara satu sama lain. Gila kentang punya level of kroni nie. Apa tujuan sebanr Bibi meletakkan kroninya Nora Azmin menjadi tanda tanya dan penuh misteri.

Agak-agak korang perlantikan Nora Amin ni kebetulan ker atau ada campurtangan Bibi Sharliza????

p/s : jangan biarkan hidup anda diselubungi..... Misteriiiiii....

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers