Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Monday 5 January 2015

Lensa Niring : Lawatan Mengejut @nohomar Ke Pusat Bencana Banjir TUDM Subang Mengejutkan Petugas Dan Sukarelawan??? @NajibRazak


Petang tadi bertempat di pusat bekalan bencana banjir TUDM Subang, Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Selangor, Dato' Seri Noh Omar telah membuat lawatan mengejut bagi mengetahui perkembangan bantuan bencana banjir yang beroperasi di sana disamping bertemu dengan petugas dan sukarelawan. Setibanya di sana beliau telah diberikan taklimat secara ringkas berkenaan dengan operasi yang telah dijalankan sepanjang bantuan bencana banjir dalam keadaan santai di hadapan pusat tersebut oleh Ketua Staf Tentera Darat, Mejer Jeneral Datuk Mazelan bin Kasap. Tamat taklimat ringkas Dato' Seri Noh Omar di bawa melawat dan bertemu dengan petugas yang terdiri daripada anggota tentera dan sukarelawan yang sudah bertugas sejak dari mula pusat bencana banjir ini dibuka sehingga ke hari ini.

Dalam pada itu Dato' Seri Noh yang juga Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Selangor telah menyalurkan sumbangan segera berjumlah RM30,000 melalui Badan Kebajikan Angkatan Tentera (BAKAT) TUDM Subang dalam bentuk barangan keperluan pasca banjir yang akan diagihkan oleh petugas TUDM nanti ke lokasi bencana banjir yang akan ditentukan nanti.

Bersama ini dikongsikan corat-coret lensa lawatan tersebut.3 comments:

 1. Salam.

  Melihat kepada scenario keadaan banjir di Kelantan yang melibatkan 9 Jajahan iaitu Gua Musang, Jeli, Kuala Krai, Machang, Pasir Mas, Pasir Puteh, Tumpat, Tanah Merah dan Kota Bharu dengan tempat terjejas teruk seperti Manek Urai, Latarek Luloh, Dabong dan banyak lagi.Rata-rata, rakyat Kelantan drp kawasan banjir ini sekarang "Menangis Tidak Berlagu", "Termenung Mereka sendiri akan Masa Depan Yang amat Kelam", akan tetapi harapa yang sekian lama diletakkan dan dibanggakan ke atas Para Pucuk Pimpanan PAS berbagai Peringkat, hanyalah seperti pegar memakan padi.

  Para Pemimpin PAS sungguh pandai bermain kata-kata, menunding jari kesana kemari, tanpa memperdulikan apa nasib mangsa banjir. Segolongan mereka yang digelar Ustaz, Ulama, Alim Agama iniyang rata-rata memiliki Sejemput Janggut di Dagu ini, menunjukkan kedangkalan tahap keImaman masing2.. Mereka yg digelar beriman ini, mula menunjukkan sikap dan tamak haloba, ego, bongkak dan sombong terlampau apabila mereka-mereka ini mengeluarkan kata-kata yang tiada satu pon yang dapat menghilangkan kegusaran, menghapus penderitaan, apatah lagi bersimpati dengan musibah banjir yang melanda.Jauh sekali mereka ingin atau mahu memohon maaf di atas kedhaifan dan kurang cekapan mentadbir urus musibah banjir, malah mereka mengemukan pelbagai alasan seolah lari drp tanggungjawab dan tiada pon sifat mahu muhasabah diri.. Ini ker Islam Pas???

  Sudah dinyatakan bahawa Kerajaan pusat jugaklah yang akan mengeluarkan danan sebanyak RM52.5 juta mungkin lebih untuk membina kembali rumah-rumah yang di hanyutkan airbah yang deras dan laju. Tetapi jumlah ini akan naik sekali ganda, mungkin berganda-ganda, apabila diwartakan semua penempatan di perairan sungai tidak selamat di diami, maka akan berdondong-dondong lagi yang akan merayu memohon bantuan perumahan drp Kerajaan.

  Masalah Utama yang menyebabkan Air Bah Laju dan Deras naik mendadak di kawasan 9 Jajahan tersebut adalah keranan kerakusan Pihak Pentadbiran Negeri Kelantan di Bawah Kerajaan PAS dalam memberikan sejumlah 4,000 hektar tanah kpd Jahanam Bga dan Ngeh Bersaudara drp DAP, yg mana secara fizikalnya boleh dilihat kekayaan mereka bertambah selepas projek balak & tanah diperolehi drp Kerajaan Pas Kelantan..

  Anak-anak Kelantan diSERU agar menuntut Pembentangan dan penjelasan drp Kerajaan Kelantan:

  1. Berapakah Hasil Kerajaan Pas perolehi daripada Hasil Penjualan Balak & Tanah di kawasan terbabit?

  2. Siapakah yang bertanggungjawab memberikan kelulusan ke atas aktiviti pembalakkan tersebut?

  3. Apakah pemberian ini mengikut prosedur dan tatacara urusan Tanah Kelantan?

  4. Kemanakah Wang Hasil Penjualan Balak dan Tanah dibelanjakan.

  5. Jika sekiranya di Selangor, MB Azmin Ali menuntut semula pembayaran balik wang sejumlah RM2.6 juta yang dikatakan dibayar dengan tidak mengikut peraturan dan prosedur tertentu...APAKAH boleh Anak-Anak Kelantan mendesak Kerajaan PAS menuntut ganti rugi drp DAP Bangsat Nga & Ngeh Bersaudara ke atas kerugian yang mereka alami akibat drp Banjir Besar melanda. Ini adalah Hak Mereka sebagai Rakyat yang tertindas dan teraniaya akibat drp Kerakusan DAP Bangsat meneroka dan membotakkan kawasan Tadahan Hujan.

  6. Rakyat Kelantan kesemuanya mestilah bangun menuntut Hak dan Kebenaran drp Kerajaan Pas Kelantan.. Kalau Hak sendiri pon tak mampu dibela, jangan harap Banjir seperti ini tidak berulang kerana Kerajaan Pas akan memberikan lebih banyak kawasan Balak demi untuk mendapatkan DANA PILIHANRAYA ke 14.

  Apakah Rakyat Kelantan "THE RED WARRIOR" ini betul-betul berani? atau hanya gah pada slogan saja?

  ReplyDelete
 2. Xpe bro..org kelantan kan bijak..ramai yg bijak pandai.kaya.tp kena bodoh dgn Parti pas.buat baik mcm mana pun ttp undi pas.umno je dgn kerajaan pusat yg bodoh.bila dah kena musibah.sapa tlg sapa skrg??

  ReplyDelete
 3. Siapa yang sebenarnya "terkejut" dengan kedatangan mengejut Noh Omar ni ?

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers