Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Saturday 3 December 2011

Nik Aziz Setaraf Nabi : MasyaAllah, Tok Guru Muda-muda Dah Sesat...
"Sebenarnya... orang alim tu nabi doh!!" 
Percanggahan pendapat diantara ulamak adalah perkara biasa, asalkan ianya selari dengan pendapat Ahli Sunnah Wal Jamaah, Kekeliruan didalam Islam pula sering berlaku samada ia secara sengaja ataupau tidak, kadangkala ianya akan menimbulkan persepsi buruk masyarakat terhadap Agama Islam itu sendiri.
Bagi kebanyakkan umat Islam yang hanya mempunyai asas agama fardhu-ain, mereka seringkali terpengaruh dengan orang agama yang pada fizikalnya warak dan alim, apa saja yang mereka terima akan dijadikan sebagai pegangan hidup.
Apa yang mengelirukan kali ini mengenai ceramah politik seorang anak muda yang berpengetahuan tinggi didalam agama dikenali sebagai Ustaz Shamsul Zaman Sukri atau terkenal dengan panggilan ‘ Ustaz Budak ‘.
Beliau Berasal dari Kampung Paloh Rawa Machang, Keluarganya juga dari keturunan ulamak dan pengasas pondok di Paloh Rawa.
Sabda Nabi وَإِنَّهُ لاَ نَبِيَّ بَعْدِي، وَسَيَكُونُ خُلَفَاءُ yang bermaksud ” Sesungguhnya tiada Nabi lagi selepasku, yang ada selepas ini adalah Khalifah-Khalifah “.
Ianya jelas dan perkara ini umum mengetahuinya, tetapi bilamana ada kesamaran hujah yang disampaikan sedikit sebanyak ia akan mengelirukan umat Islam.
Diharapkan kekeliruan ini akan dapat dirungkai oleh para ilmuan Islam yang ada bagi mendapat penjelasan yang hakiki akan maksud sebenar apa yang disampaikan oleh Ustaz tersebut.
Sumber : 1PeluruKulaan : apa la nak jadi dengan tok-tok guru. alim ulamak dengan ustaz-ustaz Pas nie... belajar ilmu agama Islam tinggi-tinggi tapi bodoh bertingkat-tingkat... dah sesat agaknya... dah terang-terang Rasullullah dah bersabda selepas Baginda tiada lagi Nabi atau Rasul... "Pewaris Nabi" tuh maknanya ulamak itu mewarisi ilmu dan sifat baik budi pekerti serta akhlak yang hampir menyerupai sifat dan akhlak para Ambiya'... bukannya sama taraf... Kulaan malas la nak cakap banyak walaupun Kulaan pernah sekolah pondok 7 tahun... Astagfirrullah hal azim...

3 comments:

  1. Macam mana tak sesat. Ketua dengan parti pun menyesatkan.

    ReplyDelete
  2. taksub membawa padah..

    ReplyDelete
  3. nyanyok tahap gaban dah ni...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers