Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Saturday, 5 July 2014

Tahniah Ku Nan, NGO Pertama Tunduk Tak Bagi Makan Gelandangan... @NajibRazak


Satu NGO menjadi pertubuhan pertama yang tunduk pada arahan Menteri Wilayah untuk tidak memberi makanan kepada golongan miskin di kawasan tumpuan pelancong Kuala Lumpur.

Kechara Soup Kitchen, memutuskan untuk tidak lagi memberi makan kepada golongan tersebut dalam lingkungan kawasan larangan yang ditetapkan.

Pengarah projek Kechara, Justin Cheah menyatakan mereka akan mematuhi arahan dikeluarkan Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Bagaimanapun, Kechara akan terus mengagih makanan kepada golongan miskin dan gelandangan di luar zon larangan tersebut.

Buat masa ini, NGO tersebut mengagih makanan antara jam 11 pagi hingga 1 petang di luar pusat operasinya di Jalan Imbi, yang berada dalam kawasan larangan.

“Perkhidmatan ini akan dihentikan. Tapi kita akan teruskan di kawasan lain," katanya.

Pendirian Kechara itu berbeza dengan satu lagi kumpulan sukarelawan, Dapur Jalanan Kuala Lumpur yang bertegas untuk terus mengagih makanan di kawasan operasi mereka di Jalan Panggung, dekat kawasan tumpuan Jalan Petaling.

Dikatakan tindakan yang diambil oleh NGO ini yang akur dengan arahan Ku Nan telah menyebabkan pihak pembangkang telah mengaitkan isu ini dengan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah yang dikatakan menjadi mendokong NGO ini hanya kerana beliau merasmikan NGO tersebut.

Inilah akibat kebangangan Menteri Wilayah Ku Nan membuat sesuatu keputusan membabi-buta yang akhirnya "back fired" kepada Perdana Menteri terutama isteri beliau. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers