Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Monday, 19 December 2011

ANUar Takut Untuk Menerima Cabaran Sumpah Oleh Tun M, Kenapa????...


Semalam Kulaan sempat menjengah akhbar Utusan yang melaporkan ANUar mengatakan tidak perlu untuk beliau "bersumpah" dengan memegang Al Quran bagi membuktikan beliau tidak pernah menulis kepada IMF bagi meminta bantuan semasa krisis kewangan pada tahun 1999 yang mana cabaran ini dibuat oleh Tun M.

Persoalannya kenapa si ANUar nie 'fobia' sangat nak bersumpah... dalam kes liwat dia pun takut nak bersumpah kalo benar dia tak buat benda tuh... sekarang, bila Tun M mencabar si ANUar nie yang dok sebok tulis 'surat rayuan' kat IMF minta bantuan kewangan ketika negara dilanda krisis kewangan pada tahun tersebut, dia sebok dok buat 'penafian demi penafian'.


Kat bawah nie Kulaan letakkan keratan akhbar sebagai rujukan pembaca :-

PULAU PINANG 18 Dis. - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim cuba mencari alasan untuk tidak menyahut cabaran Tun Dr. Mahathir Mohamad supaya bersumpah bagi membuktikan dakwaannya bekas Perdana Menteri itu pernah menulis surat kepada Bank Dunia bagi meminta bantuan semasa krisis kewangan pada 1999.
Menurutnya, perbuatan tersebut tidak perlu dilakukan kerana dakwaan yang dibuatnya adalah berdasarkan fakta dan laporan tahunan yang dikeluarkan oleh Bank Dunia sendiri.
"Untuk apa bersumpah? Ini soal rasuah, soal jenayah. Jawapannya bukan dengan bersumpah.
"Kita tahu hukum mufti. Ini bukan soal sumpah, soalnya bagi keterangan," katanya ketika ditemui pemberita di Konvensyen Pembangunan Ummah Pulau Pinang, di sini hari ini.
Semalam, Dr. Mahathir mencabar Ketua Pembangkang itu bersumpah dengan memegang al-Quran bagi membuktikan bekas Perdana Menteri tersebut pernah menulis surat kepada Bank Dunia untuk meminta bantuan semasa krisis kewangan pada 1999 seperti yang didakwa.
Dr. Mahathir berkata, beliau tidak pernah berbuat demikian sebaliknya menolak permintaan daripada Bank Dunia yang datang untuk menawarkan bantuan.
Anwar memberitahu, permintaan supaya surat yang dimaksudkan itu ditunjukkan pula, dianggapnya sebagai satu perangkap.
"Bukti ada, fakta pun ada. Nak cari surat yang dihantar oleh kerajaan, ini hanya helah saja. Mana saya ada simpan fail atau surat itu.
"Kalau saya bawa keluar nanti kena dakwa atas Akta Rahsia Rasmi (OSA) pula. Nanti Tun Dr. Mahathir dakwa saya pula," ujarnya.
Kulaan :  "if U got ball" then just do it... if not just keep "the ball" inside...

2 comments:

  1. budak2 bersumpah, laki tipu bini pun bersumpah, kat mahkamah sebelum bicara pun bersumpah, jadi wakil rakyat pun angkat sumpah..buat surat akuan pun bersumpah tapi tipu jugak..baik x payah la bro..wa tarak caya sama sumpah2 org zaman nie ni..bersumpah x beerti betul dan jujur..auta banyak..bodoh punye kerja mah

    ReplyDelete
  2. itu klau sumpah xde agama punya olang mmg la...mmg klau sumpah xde tuhan punya olang mmg kerja bodoh la..btul jga sumpah bukan tujuk lu benar ke salah tapi itu boleh mengelakkan dari pada fitnah..lain kali mau supah mesti kena ada agama..bru lu paham apa itu sumpah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers