Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Thursday 5 April 2012

Puaka Niring : Misteri Orang Sebelah???...


Pada suatu malam, Azi dan rakannya yg bernama ira sibuk mengulang kaji pelajaran.. Dua lagi rakannya zati dan zila pula sedang lena dibuai mimpi di atas katil masing-masing kerana kepenatan dengan program yg dianjurkan oleh pihak Universiti... Begitulah rutin harian mereka berempat semenjak masuk di Universiti tersebut. Hubungan mereka yg baru mengenali antara satu sama lain dilihat semakin akrab.. kebetulan juga mereka dalam kos yg sama..

Jam ketika itu telah menunjukkan ke angka 2 pagi, Ira sudah mula menguap kerana mengantuk.. matanya sudah mula rasa perit, Sesekali Azi menjeling kearah rakannya itu.. Dia hanya tersenyum melihat wajah layu Ira, kesian pula dia melihat Ira yg nampak gayanya sudah terlalu mengantuk lalu Azi menyuruh ira beransur tidur dahulu..


Ira bangun menuju ke katilnya, Azi pula meneruskan kerjanya yg hampir siap. melihat jam loceng dimeja sudah menunjukkan ke angka 2.30 pagi.. dia memutuskan untuk tidur, sedang Azi mengemas buku-buku yg berselerakkan diatas lantai.. tiba- tiba Azi mersakan ada hembusan angin menghembus di tengkuknya, bulu romanya serta merta meremang.. ditoleh kiri dan kanan kemudian dia melihat tingkap biliknya, sudah tertutup rapat. perasaannya mula rasa gelisah, cepat- cepat dia pergi ke katilnya, 5minit berlalu, pelik, matanya langsung tidak mengantuk.. puas dia memusingkan badannya, tidak juga dia berjaya melelapkan matanya..dia termenung, fikirannya tiba- tiba teringgatkan cerita seram yg disampaikan oleh seorang senior di situ padanya siang tadi..

menurut senior itu rakannya sering diganggu bunyi ketukan pintu dibiliknya, dan bila ditanya siapa? orang itu mengatakan dia budak dari bilik sebelah, selepas pintu dibuka tiada sesiapa pun diluar.. bila ditanya dengan rakan bilik sebelah, mereka pun terkejut.. mula-mula dia ingat mungkin rakan- rakan yg lain saja nak menakut-nakutkan.. tapi bila difikir secara logik takkanlah ada yg berani buat begitu.. peliknya bunyi ketukan itu akan kedengaran pada setiap pukul 3pagi.. setelah berkali- kali diganggu, dia tidak lagi berani membuka pintu biliknya.. telah di laporkan perkara itu pada warden asrama.. tapi mereka buat tak tahu sahaja..

Lamunan Azi terhenti setelah dia terdengar bunyi tapak kaki orang sedang berjalan diluar biliknya.. pada firasat Azi mungkin akak tijah, warden asrama disitu sedang menjalankan tugas mengawal asrama tersebut.. bunyi itu semakin hampir dan tiba- tiba terhenti dihadapan pintu biliknya, Azi cuba melihat bayang- bayang di bawah pintu.. tapi tiada, dadanya mula berdebar.. tidak lama kemudian secara tiba- tiba pintu bilik diketuk bertalu- talu.. Azi semakin resah, bila ketukan itu berterusan.. Azi bingkas bangun dan terus mengejut Ira yg sedang lena tanpa rasa terganggu dengan bunyi bising tersebut.. sah Ira tidur mati.. puas digoyang badan Ira tapi Ira tidak sedar.. Azi memberanikan dirinya dan bertanya siapakah tetamu di luar biliknya itu.. tiba- tiba kedengaran satu suara menjawab dengan nada yg amat menyeramkan..

Saya orang sebelah.. boleh buka pintu sekejapppppppp...

Azi semakin panik, terbayang difikirannya apa yg disampaikan oleh seniornya siang tadi.. badannya menggeletar diserang ketakutan, belum sempat Azi menjawab, tiba- tiba tombol pintu biliknya dipulas dan terbuka perlahan- lahan.. azi terkaku disitu. dia seperti orang dipukau tidak boleh bergerak.. matanya pula tertumpu pada pintu yg sedang terbuka itu.. dalam samar- samar cahaya lampu, dia ternampak susuk tubuh seorang wanita berdiri dihadapannya.. terkejut Azi bila mendapati tubuh wanita di balik pintu itu hanya ada sebelah badan sahaja, sebelah badan lagi tidak kelihatan, ditambah dengan keaadan wajah mahluk itu yg cukup mengerikan.. bau bangkai menyelusup ke hidung Azi.. Azi menjerit sekuat hati, badannya tiba- tiba menjadi lemah dan tidak berdaya lalu terkulai pengsan di atas lantai biliknya..

************************ Seketika kemudian ************************

Tijah yg sedang berehat di bawah banggunan asrama tersentak bila terdengar bunyi jeritan dari tingkat atas.. Dia yg bekerja sebagai warden asrama terus berlari menuju ke atas dan mencari arah datangnya bunyi tersebut... dari kejauhan ternampak kelibat seseorang sedang berjalan keluar dari sebuah bilik, dan terus hilang dari pandangan matanya.. Dia terus masuk kebilik tersebut, dilihatnya seorang pelajar terbaring dihadapan pintu dan terdapat kesan lebam pada muka pelajar itu.. Tijah yg sudah lama bekerja sebagai warden di asrama itu sudah mengagak apa yg berlaku.. Ya.. Mahluk itu kembali lagi untuk mengganggu pelajar- pelajar yg baru masuk ke Universiti tersebut.. Setiap kali ada kemasukan pelajar baru, mesti ada yg di sakat..

**********************************************************
Selepas dari kejadian yg menimpa Azi, pihak universiti telah memanggil Orang yg bijak pandai untuk menghalau mahluk- mahluk yg sering mengganggu pelajar- pelajar baru disitu.. Azi yg trauma selepas kejadian diganggu mahluk orang sebelah itu, kini semakin pulih.. pengalaman di ganggu mahluk tersebut menjadi kenangan pahit yg tidak mungkin dapat dilupakan oleh beliau..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers