Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Sunday 2 June 2013

P*****k Punya Cina!!! Berani Kutuk Agong Dalam Facebook!!! F**k You La Cina!!!Terdapat segelintir rakyat Malaysia yang sudah berani mengutuk serta mempersoalkan peranan Yang Dipertuan Agung (YDPA) Tuanku Abdul Halim di laman Facebooknya sendiri.

Perkara ini semakin menjadi perbualan hangat dan sudah 'viral' di mana-mana laman sosial seperti Facebook dan Twitter.

Gadis yang dikenali sebagai Melinda Gooi secara terang-terangan mengutuk ucapan YDP Agung sempena Hari Keputeraan Baginda yang jatuh pada hari semalam.

Jika benar ia berlaku, mereka tidak sepatutnya berada di Malaysia yang bertunjangkan kedaulatan Agung dan para sultannya.

Tindakan serta perbuatan menghambur kata-kata kesat serta mencemar institusi diraja di negara ini adalah tidak berasas sama sekali.

Jelas terbukti perbuatan sebegitu menunjukkan mereka adalah dari golongan yang berfikiran cetek, tidak matang serta tidak tahu adab sopan yang sememangnya sinonim dengan rakyat Malaysia.

Ini kerana kesetiaan kepada raja dan negara sendiri sudah tertakluk dalam lima Rukun Negara dan adakah sebarang tindakan yang akan diambil terhadap golongan-golongan yang berani mengutuk YDP Agung secara terang-terangan begini?

Kita tunggu dan lihat sahaja nanti!

p/s : pi balik tongsan la kalo tak suka duduk Malaysia... itu pun kalo tongsan nak terima... Puuuuuuiiiiiihh!!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

 1. KERAJAAN TAKKAN DIAM JE WOI? SINGAPORE NEGARA YANG DIAGUNG2KAN OLEH DAP ITU PUN DAH START MELESENKAN WEBSITES YG REPORT PASAL ISU DALAM NEGARA. KERAJAAN BILA LAGI? JANGAN JADI PONDAN BOLEH TAK?

  ReplyDelete
 2. Sal lak jawa sesat ni duk meroyan2 isu2 berkaitan ngan Malaysia...Ini bukan Isu Indon....

  ReplyDelete
 3. RUKUN NEGARA

  Kepercayaan kepada Tuhan
  Kesetiaan kepada Raja dan Negara
  Keluhuran Perlembagaan
  Kedaulatan Undang-undang
  Kesopanan dan Kesusilaan

  ReplyDelete
 4. BERHARAP SANGAT MALAYSIA CONTOHI DEMOKRASI SINGAPORE STYLE,JANGAN BIARKAN PEMBANGKANG MENABUR FITNAH SEWENANG2NYA DAN MELESENKAN WEBSITE SEPERTI MANA YANG DICADANGKAN ANON 10:50

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers