Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Tuesday 4 June 2013

Biar Betul!!! Anwar Ibrahim Derhaka Titah Agong!!!Pakatan pembangkang yang cuma memenangi tiga negeri pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) semakin biadap dan bertindak seperti `kaduk naik junjung’ apabila dengan berani `mencabar’ titah Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah.

Meskipun telah dititahkan baginda baru-baru ini supaya semua pihak termasuk parti-parti politik akur dengan keputusan PRU13 yang menyaksikan Barisan Nasional (BN) kekal menerajui kerajaan Persekutuan, tetapi titah itu nampaknya langsung tidak dihiraukan oleh pemimpin pembangkag.

Ibarat rakyat yang menderhaka kepada Agong, Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR),

Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini dengan berani menyatakan Himpunan Blackout 505 bagi membantah keputusan PRU13 pada 5 Mei lalu akan tetap diteruskan.

Sebuah portal berita melaporkan Anwar dalam sidang media selepas mesyuarat majlis pimpinan pakatan pembangkang mendakwa gabungan parti pembangkang memutuskan untuk menyokong inisiatif dengan menganjurkan himpunan aman itu di Kuala Lumpur pada 15 Jun ini pada waktu petang.

Anwar juga dilaporkan berkata, pakatan akan berurusan dengan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakat dan pihak keselamatan bagi memastikan perhimpunan tersebut berlangsung dengan aman.

Ditanya sama ada perhimpunan itu diadakan di stadium atau akan menjadi demontrasi jalanan, Anwar mendakwa sektertariat perhimpunan akan memberi maklumat lanjut mengenainya.

Tuanku Abdul Halim pada ulang tahun keputeraan baginda yang disambut kelmarin bertitah supaya rakyat di negara ini akur dengan keputusan PRU13 yang ditentukan sendiri mereka.

Baginda bertitah, sebarang perubahan politik di negara ini perlu dilakukan secara aman dan menerusi peti undi berpandukan prinsip Keluhuran Perlembagaan dan Kedaulatan Undang-Undang.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers