Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Friday 16 August 2013

[18SX] Pengikut Al-Arqam Adakan Majlis Berbaur Seks!!!


KUALA LUMPUR – Pengikut Al-Arqam yang kini aktif semula atas nama Global Ikhwan mengadakan majlis berbaur seks dan mempengaruhi para isteri agar meninggalkan suami mereka yang tidak lagi bersama jemaah itu, dakwa Pertubuhan Kebajikan Insaniah Srikandi Malaysia (Srikandi).

Presiden Srikandi, Norashikin Abd Ghani, berkata, Hatijah Aam atau Ummu Jah yang kini mengetuai jemaah tersebut pernah menganjurkan majlis di mana wanita yang menyertainya datang dengan hanya memakai baju tidur nipis semata-mata.

"Selepas sesi ceramah terdapat slot lucah termasuk goyang gerudi, kononnya untuk membangkitkan roh seks.

" Ini adalah kesesatan yang jelas," dakwa Norashikin dalam satu sidang media khas di sini hari ini.

Srikandi adalah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang menjalankan kerja-kerja kemasyarakatan dan kemanusiaan.


Pada 12 Ogos lalu, pertubuhan ini telah membuat laporan polis berkaitan isu salah laku serta cubaan menghidupkan semula ajaran sesat Al-Arqam oleh isteri pemimpin Al-Arqam Ashaari Muhammad itu.

Al-Arqam telah difatwakan sebagai ajaran sesat di Malaysia pada 1994.

Sementara itu, menurut Norashikin, walaupun kumpulan ini sudah diharamkan namun masih ada pengikut yang meneruskan kegiatan itu dengan mempergunakan kanak-kanak dan berselindung di sebalik pertubuhan kebajikan.

" Mereka menubuhkan rumah anak yatim semata-mata mahu mengutip dana daripada orang ramai, malah terdapat sekolah 'khas' bagi melatih kanak-kanak ini sebagai pengemis.

" Malah, mengikut sumber daripada bekas pengikut kumpulan terbabit, mereka mengakui terdapat 20,000 lagi pengikut tegar yang masih bergerak secara aktif dengan memperalatkan kanak-kanak untuk mendapatkan dana.

" Tambahan pula ada beberapa rumah anak yatim di bawah seliaan kumpulan ini mampu mengutip sumbangan RM4 juta sepanjang Ramadan," katanya ketika ketika ditemui pada sidang media memorandum berhubung isu mengembangkan semula ajaran sesat berkenaan.

Memorandum yang akan diserahkan kepada Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi antara lain meminta penubuhan Suruhanjaya Siasatan Diraja Agama Islam Malaysia bagi mengambil tindakan terhadap Ummu Jah dan pengikutnya.

-MyNewHub-

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


3 comments:

  1. Campur aduk antara kebaikan dan kebathilan, hinggakan yg kurang berilmu dan kurang pemahaman agamanya terpedaya. Itulah antara ciri ciri hizbi hizbi yg bertopengkan Islam tp sebenarnya terseleweng dr Kebenaran. Bila ikhlas beragama, insyaAllah akan ditunjuki Jalan Kebenaran. Mintalah petunjuk hidayah dan bimbingan Allah swt agar sentiasa berada di atas Jalan Kebenaran, dan mintalan perlindunganNya dr kesesatan. Berbagai cara dan helah Iblis dan konco konconya memperdaya, sukar terselamat kecuali Hamba Hamba Allah swt yg Mukhlasin.

    ReplyDelete
  2. Ya saya sokong penjelasan drpd Xpas tu..bila kita terpesong dan sesungguhnya syaitan akan mengambil alih...

    ReplyDelete
  3. orang yg x ada asas agama saja akan terima al arqam bulat bulat, dari awal lagi dia dah nampak x betulnya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers