Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Tuesday, 11 October 2011

Panas : Cikgu Normala From Tenang Is Back!!!!!


"I see you in court..."Aneh bukan setelah sekian lama menyepi kini Cikgu Mala muncul kembali untuk menyaman dua bloggers top pro kerajaan iaitu PapaGomo dan GAP kerana beliau mendakwa dua blogger ini menyebarkan berita palsu dan fitnah ke atas dirinya.Saya terfikir kenapa baru sekarang Cikgu Mala muncul untuk menyaman dua bloggers ini? Kenapa tidak selepas sahaja beliau tewas dalam PRK Tenang? Kerana kemungkinan besarlah 'fitnah' bloggers yang menyebabkan dirinya tewas terduduk di Tenang. Jika ditanya pendapat saya - saya menggangap tindakan Cikgu Mala ini hanyalah peluang untuk mempopularkan dan menonjolkan dirinya semula memandangkan PRU-13 sudah semakin hampir.

Lagipun saya 80% yakin status yang ditulis oleh Cikgu Mala di laman facebooknya tidak lebih daripada sekadar ugutan atau dalam bahasa mudahnya 'buat gempak'. Kerana kita tahu sudah berapa banyak ugutan saman kepada bloggers pro-kerajaan dibuat oleh pemimpin PAS.


Ataupun Cikgu Mala kini sudah tiada lagi sumber pendapatan tetap memandangkan beliau meletakkan jawatan sebagai guru semata-mata mengejar jawatan YB yang diimpikannya.


Sebelum ini heboh diperkatakan bahawa Khalid Gereja nak saman PapaGomo kerana mengeluarkan dokumen palsu berhubung isu serbuan gereja DUMC. Tapi sehingga ke hari ini PapaGomo masih terus mengganas dan yang terbaru video seks Anwar Ibrahim di lain lokasi dikeluarkan oleh dua blogger ini semalam.


Dulu ADUN Selinsing yang didakwa berzina dalam gerabak keretapi turut berkata ingin mengenakan tindakan undang-undang kepada blogger yang memfitnah dirinya. Tapi di manakah ADUN Selinsing sekarang? Saya dengar-dengar menyorok dan malu untuk bersarapan di kedai biasa yang dikunjunginya.


Siapa lagi yang membuat ugutan "i nak saman you... you fitnah i.."?


Siapa lagi kalau bukan pemegang rekod dua kali mati di Malaysia iaitu Suhardi Mat Isa yang tampil kononnya untuk menyaman bloggers yang keluarkan video beliau mati sebanyak dua kali kerana mendakwa beliau tak mati dua kali tapi yang sebenarnya tiga kali.


Hahahaha...


Ikut rekod setakat ini hanya pemimpin kerajaan yang berani tampil mengenakan tindakan undang-undang kepada bloggers pembangkang. Ambil contoh blogger Sharpshooter yang diarahkan mahkamah membayar sebanyak RM300k kepada Rais Yatim kerana membuat fitnah, dan yang terbaru Sabahkini membuat permohonan maaf kepada Rais Yatim selepas melakukan fitnah ke atas menteri bersopan santun itu.


Kesimpulanya saudara pembaca, ugutan saman ini bagi saya tidak lebih dari sekadar 'buat gempak' untuk menutup mulut bloggers pro kerajaan dari terus membelasah dan membongkar segala pembohongan, penipuan mereka.
 Sumber : Double Y

Kulaan : Cikgu Mala bikin publisiti murahan lagi... untung-untung jadi calon PRU-13 lagi di Tenang... Cikgu Mala dah tak "TENANG" lagi berada di Tenang... tolong ler sesapa tenangkan dia yang hati tak tenang sama ada masih boleh dijadikan calon pembangkang...

1 comment:

  1. Dia nak cari duit ler tu, income dah tak der cara senang nak dapat publisiti dan cari duit. Lepas ni Unit Amal PAS boleh buat kutipan derma karung untuk bantu Mala.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers