Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Friday, 12 July 2013

Gempar!!! Penyokong Calon Frust Takda Gaduh2 Di Hari Penamaan Calon #N01KualaBesut??? @ahmadmaslanGua rasa elok sungguh kalo lain kali SPR nak buat PRU elok buat masa bulan puasa. Kalau pilihanraya dilakukan semasa bulan ramadan, perangai sekor-sekor penyokong calon yang buruk mengalahkan perangai beruk terutama penyokong Pakatan Rakyat terus automatik jadi baik semasa penamaan calon DUN Kuala Besut pagi tadi.

Kalau kita turun ke lokasi, kita dapat lihat suasana yang jauh berbeza dengan hari penamaan calon yang gua pernah hadiri seperti di Hulu Selangor, Tenang, Kerdau, Putrajaya, Muar. Boleh dikatakan disetiap lokasi penamaan calon ada saja provokasi berlaku, ada saja pergaduhan terjadi.

Tapi hari ini, semuanya berbeza. Suasana penamaan calon cukup tenang dan aman. Mungkin kerana mengambil berkat atau pun menghormati bulan Ramadan. BN mempertaruhkan Tengku Zaihan manakala Pakatan Rakyat menghantar calon Pas, Azlan @Endut di mana pertandingan sengit satu lawan satu bakal berlaku setelah tamat waktu pencalonan.


Paling frust adalah penyokong Pas yang mungkin berharap berlakunya provokasi melampau hingga tercetusnya pergaduhan. Apa yang diidamkan macai-macai Pas tidak berlaku bahkan kelihatan calon BN melawat kumpulan penyokong Pas sambil bersalaman.

Memang dah dasar perangai buruk macai-macai Pakatan terutama macai Pas yang bertopengkan unit amal kononnya. Merekalah terlebih suka membuat provokasi melampau hingga boleh tercetusnya pergaduhan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers