Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Monday, 27 January 2014

Sebab Kebodohan Hafarizam Jenuh Ahli Umno Bersilat Tepis Tohmahan PR!!! @NajibRazak



Sapa ahli Umno yang tak kenal dengan peguam Umno merangkap punaisihat kepada parti keramat ni. Bukan senang oooooo nak jadi peguam atau lawyer dala bahasa penjajah ni. Kena belajar tinggi sampai lulus universiti tahap tinggi baru boleh nak jadi lawyer ni. Tambahan plak nak jadi la lawyer kepada sebuat parti terbesar si Malaysia. Individu yang bertuah itu ialah Datuk Hafarizam Harun. Tapi sayang bila Umno mengambil lawyer "tak berapa cerdik" jadi lawyer parti.

Klimaks kebodohan Hafarizam makin terserlah bila beliau mewakili parti Umno menarik balik saman terhadap Tian Chua. Kenapa gua kata macam tu walaupun gua tau kat luar sana pasti ada yang tidak bersetuju dengan pandangan gua.

Alasan pertama gua ialah Umno melantik Hafarizam sebagai lawyer sebagai parti dalam kes mahkamah jika melibatkan kepentingan parti. Sudah tentu lawyer akan melawan bermati-matian di Mahkamah kerana beliau mewakili kepentingan Umno.

Yang kedua, beliau sebagai lawyer Umno mestilah memberi nasihat berkaitan undang-undang dan perundangan kepada pucuk pimpinan tertinggi Umno mengenai apakah yang harus Umno lakukan jika timbul perkara berkaitan mahkamah. Senang cakap penasihat undang-undang la sebab itu pucuk pimpinan tertinggi Umno akan merujuk kepada beliau, ala "seek for the advise" la kata orang putih. 

Sebab itu gua tak boleh terima pandangan jika ada blogger atau pengamal media sosial memberi alasan tak masuk dek akal bagi menjustifikasikan tindakan Hafarizam ni dengan mengatakan tindakan beliau hanya menurut arahan parti dan pucuk pimpinan tertinggi. Takkan PM, TPM dan jemaah menteri pakar bab undang-undang. Sudah tentu pandangan dan nasihat lawyer Umno yang akan dirujuk. Kalo PM, TPM dan jemaah menteri terer bab undang-undang, dah tentu tak lantik Hafarizam jadi lawyer Umno. Entah-entah dia dok meniaga goreng pisang jer. 

Akibat dari "KEBODOHAN" Hafarizam inilah menasihat parti dan pemimpin tertinggi Umno menyebabkan "jenuh" ahli Umno diperingkat alar umbi dan penyokong BN yang bukan ahli bersilat menepis tohmahan PR mengenai "penarikan saman" ini seolah-olah seperti "something fishy is going on..."

Bukan itu saja, disebabkan "KEBODOHAN" kes ini jugalah "jenuh" penyokong dan cybertroopers Umno bersilat dalam media sosial seperti blog, facebook dan twitter mengenai kebaculan dan kekecilan telor Umno dengan Tian Chua sehingga bersetuju selesaikan kea luar mahkamah. Tak pasal-pasal cytro yang sayangkan Umno terpaksa berdentum-dentam berperang dengan menangkis segala tohmahan dan fitnah macai-macai PR dek tindakan "BODOH" seorang lawyer yang tak cerdik.

Atas faktor-faktor inilah elok sahaja ditukarkan lawyer Umno ni dengan lawyer yang lebih cerdik skit dari Hafarizam ni. Biar lawyer baru ni nanti lebih berani dengan tindakan saman ke atas individu atau pemimpin pembangkang yang seringkali memfitnah dan membuat tohmahan kepada parti Umno.

p/s : pssssssst... elok tukar jer lawyer "buruk" nie dengan lawyer "baru"... takde susahkan Umno......

2 comments:

  1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  2. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers