Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Monday, 20 February 2017

Dakwaan #DinarDirham Tidak Diiktiraf Adalah Tidak benar???? @AraiEzrra #AraiEzzra


Sejak kebelakangan ini muncul dakwaan dari beberapa pihak yang tidak bertanggungjawab mendakwa konsep Dinar Dirham yang oleh anak muda bernama Muhd Azrainuddin Zainal meragui termasuk fitnah terhadap Koperasi Dinar Dirham serta pihak pengurusannya. Jika diperhalusi isu ini jelas tidak benar sama sekali berdasarkan beberapa bukti di bawah :

1. Dakwaan konsep Dinar Dirham adalah penipu adalah tidak benar :
Ini adalah petikan berita Buletin Utama TV3 awal tahun 2017 yang secara terang-terangan melaporkan berita berkaitan konsep yang di bawa oleh DinarDirham dalam segmen Buletin Utama. Adakah ini jelas menunjukkan pihak TV3 telah melaporkan dan mempromosi satu konsep perniagaan yang salah disisi undang-undang. Adakah pihak Media Prima sebuah stesen televisyen yang paling besar di Malaysia tidak membuat kajian latarbelakang syarikat atau perniagaan dengan sesuatu laporan berita yang ingin mereka terbitkan. Adakah pihak Media Prima akan membelakangi etika kewartawanan iaitu melapor berita yang benar dan sahih.

2. Dakwaan Koperasi Dinar Dirham Tidak Sah juga tidak benar :

Untuk pengetahuan semua, Koperasi DinarDirham Berhad adalah sebuah koperasi yang berdaftar di bawah Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) - ini buktinya, Pengerusi Eksekutif Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM), Datuk Dr Noor Zari Hamat yang merasmikan bangunan berkenaan pada 30 November 2016.


Jika tidak berdaftar di bawah SKM, apa gila Pengarah Eksekutif Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) turun merasmikan pelancaran galeri koperasi tersebut?


Sebenarnya konsep DinarDirham ini juga telah dizahirkan oleh tokoh ekonomi terhebat negara kita iaitu mantan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir. Elok tengok video nie sampai habis dan hadamkan......

2 comments:

  1. Koperasi memang sah daftar bwh undang2 koperasi. Pengarah itu dtg utk rasmikan bangunan saja. Yg mnjadi isu ialah prniagaan yg dibuat itu ikut undang2 dengan lesen dari pihak brkuasa seperti Bank Negara.Contoh Koperasi nak buka bank prlu lesen dari bank negara, prniagaan hotel prlu lesen dari puhak brkuasa juga, buka teksi prlu lesen dari jpj/ spad. Pendaftaran koperasi sekadar menunjukkn koperasi itu wujudnya sah. Betul ke tdk perniagaan (ada ke tdk lesen) yg diceburi itu isu berbeza.

    ReplyDelete
  2. Betui.lesen niaga dan ambil deposit drpd investor tu ada ke idok.tg ini kena jelas. Baru bole kata sah disisi undang2 . Betul tak tuan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers