Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Thursday, 28 March 2013

Gempar!!! Babi Dijual Bercampur Bersama Daging Lembu Di Pasar Raya Di Selayang???...



Gambar di atas sedang banyak berlegar di laman Facebook. Ia didakwa diambil di sebuah pasar raya di Selayang, Selangor. Nama pasar raya itu ada disebut dalam nota asal penulisan yang disertakan bersama gambar itu tetapi dipadam atas faktor perundangan.

Kandungan gambar memperlihatkan bahawa perkara itu perlukan penyiasatan lanjut dan jika terbukti benar, maka tindakan tegas termasuk menutup pasar raya berkenaan harus diambil.

Mungkin itu gambar superimpose atau mungkin juga yang mengambil gambar terkeliru dengan daging yang ada di depan matanya. Benda yang ada itu sudah pun diproses jadi ada kemungkinan itu bukan babi dan mungkin kambing (hanya sebagai contoh kemungkinan).

Justeru itu, ia perlu disiasat dengan penuh terperinci dan mendalam. Namun jika ia benar, ia harus dipandang serius.

Pada peringkat ini, wujud dakwaan bahawa daging berkenaan yang dipercayai daging babi berkemungkinan dijual dengan dicampurkan bersama dengan daging lembu.


Di bawah ini disertakan nota yang ditulis pihak yang mengambil gambar itu dan memuat naik ke laman internet kemudian. Nota berkenaan telah kami edit sedikit dari segi singkatan bahasa yang digunakan bagi memudahkan kefahaman pembaca kami.

Namun, maksud asal dari penulis asal tidak sama sekali berubah.

Gambar memperlihatkan butiran aduan juga kami kepilkan sebagai bukti bahawa pihak yang mengambil gambar berkenaan telah mengambil tindakan lanjut dengan membuat aduan rasmi kepada pihak Majlis Perbandaran Selayang.

Berikut nota yang dimaksudkan;

Copy dari sahabat
Salam semua.
Ini adalah kisah benar. semalam 8am saya ke *** selayang mencari keperluan anak-anak untuk simpanan stok biskut dan sabun ke asrama. saya jarang pergi sangat ke ***, last pergi masa rombongan cik kiah membeli barang-barang untuk projek CSR corporate services dulu tu…(tak hengat ker)….

Saya masuk ke kawasan pasar segar *** ni…cuba tengok kat bawah (gambar di atas) apa yang saya nampak????? jeng jeng jeng

Binatang yang bernama BABI ni dok parking dalam troly tanpa berbalut, not only that.. boleh pulak lepak kat sebelah booth daging lembu. Masa saya ambil gambar ni ramai jugak pekerja Myanmar tu bising bising…. (ntah apa yang dia cakap tak tahu la). Pada pendapat saya…Binatang BABI ni dia tengah tunggu turn untuk dia dipotong menjadi kepingan kepingan kecil. Saya rasa kepingan daging BABI basah tidak ada di jual di *** (saya tidak penah terpandang pulak…sebab jarang sangat masuk kawasan pasar segar *** ni) tetapi saya pasti yang Binatang BABI berkenaan dipotong menggunakan PEMOTONG yang sama dengan daging lembu dan ayam.

Kalau Binatang BABI ni tidak bertujuan untuk dipotong @ dijual di ***… ape kejadahnya dia nak lepak-lepak kat situ????? tak boleh nak buat lawatan sambil belajar pun sebab kepala hotak dia dah tak ada…. tak caya ker? Gi tengok gambar kat bawah (atas).

Tolong war warkan pada rakan2…. selepas ni pergi cari barang masak tempat lain ye. Memang certain bende di *** ni harganya mampu beli, tapi tak kan sanggup kita nak menggadai aqidah kita melalui pemakanan hanya kerana harga barangannya murah. Pelbagai cara kafir laknatullah ni untuk merosakan iman kita…. dan mereka sama sahaja seperti para IBLIS yang setiap saat ingin cuba menyesatkan Umat Muhamad.


Saidina Ali pernah berkata "Tidak akan namanya kebaikan jika diakhirnya adalah NERAKA, tidak akan namanya Kejahatan jika diakhirnya adalah SYURGA,". 
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.














2 comments:

  1. layarilah laman portal web berita terkini DAN PERCUMA www.freemalaysiakini2.com

    ReplyDelete
  2. Nak sebar pun tak guna kalau nama pasar raya yang terlibat tak diketahui...ini kes bodoh..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers