Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Tuesday, 4 March 2014

Bukti MalaysiaKini "Portal Terbaik" Yang Berat Sebelah Kepada Pembangkang??? @NajibRazak


Portal MalaysiaKini yang baru-baru ini dinobatkan sebagai "Portal Terbaik" tidaklah segah sebagaimana yang ditabalkan. Sepatutnya sebagai "Portal Terbaik" mestilah laporan berita yang disampaikan bersifat neutral dan berita yang dilaporkan adalah cerita benar sama ada dari pihak pembangkang atau kerajaan.

Namun, inilah belang sebenar apakah MalaysiaKini ini layak diberikan penghargaan setinggi itu. Ambil contoh bila video Rosmah 40 saat yang ambil oleh MalaysiaKini diputar-belitkan dan disebarkan dengan begitu pantas dan secara meluas. Baca di sini SILA KLIK SINI. Tetapi bila kenyataan Rosmah memaafkan doa Hew Kuan Yew kita dapat lihat sifat buruk sebenar MalaysiaKini yang langsung tidak ambik endah. Wah! Kalo masa bab balun Rosmah walaupun sekadar video 40 saat cepat jer MalaysiaKini muatnaik, tapi bila cerita Rosmah maafkan penyokong pembangkang dari DAP buat-buat tak tau jer senyap macam tu. Baca di sini SILA KLIK SINI. Inikah contoh teladan dari sebuah portal yang diberikan anugerah "Portal Terbaik". Puuuuuuuuuuiiiiiiii.....

Inilah antara contoh kecil bagaimana "diskriminasi" oleh portal "so-called" "The Best Portal" yang secara terang-terangan jelas berat sebelah dan memihak kepada pembangkang dalam melaporkan berita atau cerita. Jelas MalaysiaKini hanya lebih banyak melaporkan cerita yang menghentam kerajaan dan secara tidak langsung ia dilihat sebagai alat kepada pembangkang. Seharusnya anugerah "Portal Terbaik" diberikan kepada mereka yang melaporkan berita dan cerita secara adil tanpa memihak kepada pembangkang mahu pun kerajaan.

Kalo kita lihat "content" berita dalam portal "MalaysiaKini" boleh dikatakan 90% melaporkan berita yang mengkritik dan menghentam kerajaan. Bahkan MalaysiaKini dilihat sebagai sebuah platform bagi pemimpin pembangkang menghentam dan memfitnah kerajaan atau pemimpin kerajaan.

Seharusnya pihak yang memberi anugerah "Portal Terbaik" ini menyemak semula keputusan mereka kerana seharusnya yang terbaik itu hendaklah bersifat adil dan neutral dalam melaporkan berita dan isu.

p/s : takkan penganjur yang memberi anugerah tak tau kepada siapa mereka berikan anugerah "Portal Terbaik"... Ada kira-kira kat belakang kot... HeheheheheheheheheSent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


1 comment:

  1. Salam Bro,
    Saya nak perbetulkan sikit persepsi salah tentang anugerah tu. Mkini menang bukan atas 'content' tapi atas 'engagement'. Kita kena tahu bezanya sebelum kita balun. Harap diperbetulkan...
    Ned

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers