Jadilah Sahabat Kulaan...

SEWA

SEWA

TRIP

TRIP
PAKEJ TRIP KE KRABBI, HATYAI TERMURAH...

Tuesday, 4 March 2014

Gempar!!! Gambar Wanita Bertudung Di Gereja Jadi Viral, Gambar Dari Mana???


Difahamkan baru-baru ini, sekeping gambar yang penuh dicalit kontroversi tersebar di laman media sosial dan ia mencetuskan perdebatan hangat.

Gambar berkenaan menunjukkan seorang wanita yang lengkap berpakaian tudung umpama seorang Muslimah tetapi keadaan sekitar dan suasana gambar itu tidak begitu sesuai.

Wanita itu digambarkan dalam keadaan melutut dan seolah-olah sedang ‘berdoa’ mengikut cara penganut agama Kristian di dalam sebuah gereja.

Pemeriksan lanjut mendapati asal permulaan gambar berkenaan tidak dapat ditentukan namun ia jelas menerima kritikan daripada umat Islam lain melihatkan cara wanita di dalam gambar itu.

Gambar itu difahamkan disebarkan melalui aplikasi bual di telefon pintar Whatsapp dan kini sudah tersebar meluas di internet.

Dari manakah punca sebenarnya gambar yang tersebar ini dan apakah yang berlaku di dalamnya kini hangat dibualkan di internet.

Pada ketika banyak pihak mengharapkan agar umat Islam bersatu, banyak pihak tertentu pula cuba melakukan provokasi ke atas Islam dengan pelbagai cara dan mungkin termasuk cara begini.

3 comments:

  1. MInah Batak Indon beragama kristian dan memakai pakaian pakaian melayu mulim agar tidak dianggap PATI..alah bersepah sepah minah macam ni..orang Indon muka macam melayu tapi agama kafir..

    ReplyDelete
  2. Jangan nak cetuskan polemik dan perbalahan sesama agama lah. Tudung pompuan tu macam semacam, tak tutup rambut dengan sepenuhnya, lagipun nampak macam selendang biasa je. Lagipun, baju tu nampak macam punjabi suit.

    ReplyDelete
  3. Laaa..itu pondan lah.dia ni keja kat kedai jual benih pokok bunga kat tepi jln sg buloh-subang.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The True Brothers

The True Brothers